Çin merkezli şirketlerden olan OnePlus, 2013’te kurulmasının ardından bir yıl geçtikten sonra ilk telefonunu tanıttı. Pete Lau ve Carl Pei tarafından kurulan şirket, akıllı telefon pazarında kısa sürede adını duyurmayı başardı. Kendi arayüz yazılımı olan OxygenOS ile karşımıza çıkan şirketin telefonlarında kamera performansı dikkat çekiyor. Peki, OnePlus telefon evrimi nasıl gerçekleşti? İşte OnePlus’ın ilk telefonundan günümüzdeki telefonlarına kadar geçirdiği değişim:
OnePlus telefon evrimi
Bu yazı serisinin daha önce farklı markalarla olanlarını sizlerle buluşturmuştuk. Apple’dan Google’a kadar pek çok şirket akıllı telefonlarında farklı tercihler yaptı. Apple daha ileriye dönük özellikler getirmeyi tercih ederken, Google Pixel serisinde ‘amiral gemisi olmayan’ özellikleri yıllar içinde dahil etti. Her markanın farklı stratejileri bulunuyor. İşte OnePlus’ın da bu noktada değerlendirilmesi gereken bir politikası var.
Öncelikle bu şirketin temellerinin nasıl atıldığına bir bakalım. Eski Oppo başkanlarından olan Pete Lau ve Carl Pei tarafından kurulan şirket, aslında üst bir şirkete bağlı. Yine Çin merkezli bir şirket olan BBK Electronics’e bağlı olan Oppo, Vivo, OnePlus, Realme ve İQOO markaları tek bir çatı altında toplanıyor. Tek bir çatı altında toplansa da bu şirketlerin birbirinden bağımsız olduğunu söylemek mümkün.
OnePlus One
Şu anda farklı elektronik cihazlar üreten bir şirket olan OnePlus’ın en dikkat çeken ürünü elbette akıllı telefonları. 2014 yılında başlattığı kampanyalar ile eleştirilen ve adını daha da duyuran OnePlus’ın ilk telefonu ‘One’ oldu. OnePlus One, çıktığı dönemdeki telefonlarla yarışacak özelliklere sahipti.
Tasarımsal olarak ince ve sade bir çizgiden ilerleyen OnePlus, 5.5 inçlik 1080×1920 çözünürlüğünde IPS LCD bir ekrana ev sahipliği yapıyor. Telefonun ön kamerasında tercih ettiği 5 Megapiksellik kamera 720p 30fps video da çekebiliyor. Arka kamerasında ise tek bir kameraya yer veren şirket 13 Megapiksellik seçtiği tek kamerasına f/2.0 diyafram açıkladığı, LED flaş, panorama çekim özelliği ve 4K 30fps video çekme özelliği eklemişti.
OnePlus ilk göz ağrısı olan akıllı telefonunun ekranı Corning Gorilla Glass 3 ile korunuyor. 3 RAM’e 16 GB ve tercihe göre 64 GB depolama alanı eşlik ediyor. Telefon 28 nm Qualcomm MSM8974AC Snapdragon 801’den güç alıyorken kutudan Android 4.4.2 KitKat ile çıkıyordu. Telefon en son 6.0.1 Marshmallow Android sürümüne kadar güncellendi.
Bana göre
Oneplus>Xiaomi
OnePlus= Yeni Üst Modellere Yönelen Yenilikçi LG
Harika bir yazı olmuş. Oneplus 3’den bu yana bu markayı kullanıyorum ve şu anda Oneplus 8T kullanıyorum. Harika bir telefon markası ve kesinlikle kıymeti ülkemizde bilinmiyor. Herkese tavsiye ederim Oneplus telefonlarını. 🙂
Aradaki işareti yanlış koymuşsun
Merhaba, düzeltme Oneplus ilk modelinde Cyanogen’nin geliştirdiği yazılım ile piyasaya çıktı, daha sonra cyanogen ile araları açıldı ve oneplus kendi yazılımı olan OxygenOS ile yoluna devam etti.