Reklam

Karbondioksit kullanılarak yakıt üretildi!

1
Reklam
asdasdas

Karbondioksit miktarındaki artış beraberinde küresel ısınma sorunlarını da getiriyor. MIT araştırmacıları karbondioksit emisyonlarını azaltabilecek ve yakıt üretebilecek yeni bir sistem geliştirdi.

Isı bataryası ışık ile kontrol ediliyor!

Karbondioksit ile yakıt üretimi

MIT araştırmacıları, karbondioksit emisyonlarını yararlı alternatif yakıtlara dönüştürebilen filtreye dayalı yeni bir sistem geliştirdi. Süreç, küçük ölçekte başarılı bir şekilde test edildi. Araştırmacılar, sistemin geleneksel fosil yakıtlı enerji santrallerinde kullanılabilmesi için çalışmalarını sürdürüyor.

Lantan, kalsiyum ve demir oksitten imal edilen filtre oksijeni, karbondioksitten ayıracak Daha sonra ise faydalı yakıtlara dönüştürülebilmek için karbon monoksiti açığa çıkaracak şekilde tasarlandı. Bu işlemde, girdisiyi oksijen ve karbonmonoksit içine ayırmak için 990 °C gibi çok yüksek bir sıcaklık girdisi gerekiyor. Ancak araştırmacılar bu sıcaklığın, güneş enerjisi veya atık ısı ile sağlanabileceğini belirtiyor. Yani fosil yakıtlı santral gerekli sıcaklığı kendisi sağlayabilecek.

Reklam

Karbondioksit

Karbon monoksit çıktısı daha sonra, içten yanmalı motorlarda bir yakıt olarak elektrik üretmek üzere kullanılabilir. Ayrıca mevcut gaz dağıtım şebekesine sentetik gaz üretmek için hidrojen ile karıştırılabilir. Bu süreç santral için yeni bir ticari çıktı oluşturacak ve sera gazı emisyonlarını azaltacak.

Santral uygulamaları için devam eden araştırmalar Shell Oil tarafından MIT ile ortaklaşa finanse ediliyor. Büyük fosil yakıt şirketleri karbondioksit emisyonlarını olumlu bir gelir kaynağı haline getirecek bir yol bulabilirse çift taraflı kazanç sağlanacak.

Karbon emisyonlarını azaltacak yeni yöntem hakkında ne düşünüyorsunuz?

1 Yorum

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version