Ofisimizde yaklaşık 12 tam zamanlı çalışan arkadaşımız oluyor. Bu arkadaşlarımızın büyük kısmı editörlerden oluşuyor.

Editörlerimizin ekibimize katılması süreci, insan kaynaklarına ulaşmak için tercih edilen standart politikalarla pek uyuşmuyor. Bu işe gönül vermiş, belki de teknoloji delisi olmuş biri, öğrenmeye hevesli, tecrübeli editörlere saygı duyulan kast sistemine uyum sağlayabilecek bir yapıda olmanız gerekiyor.

Ekibimiz arasında, sitemizin kurumsal ihtiyaçlarını giderecek arkadaşlarımız da bulunuyor. Bu dostlarımız daha çok muhasebe ve finans, yapım, reklam gibi alanlarda şirketimize hizmet ediyorlar. Bu alanlarda ihtiyaç duyduğumuz çalışma arkadaşlarıyla tanışmak için şu ana kadar kariyer sitelerini tercih ettik.

Kendi deneyimlerim

Ancak bundan sonrasında bu tercihimizi kullanmayacağız gibi görünüyor. Buna, Kariyer.net ile yaşadığım bir deneyimden ve sosyal medyanın hızlı yükselişinden sonra karar verdim.

Şimdi o deneyimi kısaca sizinle paylaşacağım.

Şu ana kadar tercih ettiğimiz Kariyer.net‘ten satın aldığınız ilanlar için 2 adet alana 1 ilan daha bedava gibi ilginç kampanyalar bulunuyor. Bu ilan haklarınızı kullanmanız için belli bir süreniz olduğunu daha sonradan anlıyorsunuz.

Örneğin 6 ay içinde 3 ilanı da kullanmazsanız, haklarınız bitiyor ve yeni döneme devretmiyor. Yeni dönemde de bu hakları kullanmak için yeniden ilan satın almanız gerekiyor.

Bir diğer ölümcül hata da, verdiğiniz ilanlara başvuran kişileri görme yetkisi de yine bu zaman dilimine sıkıştırılmış olması. Bu süreyi aştığınızda, yeniden ilan satın alıp eski bilgilere ulaşmanız gerekiyor.

KOBİ’lerin ihtiyacını karşılayabilir mi?

Bir KOBİ olarak ilan verme ve verdiğimiz ilanlara başvuran kişilere bakma ihtiyacımızı, erken ödeme yapmamıza rağmen şu anda karşılayamıyoruz.

İşin hukuki tarafında, kimsenin dikkat etmediği sözleşmedeki küçük maddeler nedeniyle haklı olabilirler. Ama bir KOBİ çalışanı olarak şunu söyleyebilirim; bu politika ile Türkiye’de bir kariyer portalının kurumlara faydalı olması çok zor.

Bir bankanın reklam filminde bahsettiği gibi, “halden anlamak” gerekiyor.

Sosyal medya daha mı güçlü?

LinkedIn gibi sosyal medyaların daha aktif kullanılmasıyla beraber, bu tür sitelerin kendilerini ve pazarlama politikalarını belirleyememelerinden dolayı çöküş içerisine girdiğini söylemek için kahin olmaya gerek yok sanıyorum.

:: Kariyer siteleri için ne düşünüyorsunuz?