WhatsApp kullanıcılarına dolandırıcılık uyarısı!

1

Dünyaca ünlü güvenlik şirketi Kaspersky, yeni yayımladığı güvenlik raporunda WhatsApp’a dikkat çekti. E-dolandırıcılığın pandemi ile birlikte geldiği noktayı ele alan rapor, WhatsApp ile e-dolandırıcılık sektörünün nasıl bir uyum içerisine girdiğini gösteriyor.

Neredeyse herkesin her gün kullandığı WhatsApp, tek başına bir iletişim yolu haline geldi. Bu da pandemiden dolayı kapınıza gelemeyen dolandırıcılar için büyük bir fırsat demek.

Kredi kartı kullanıcıları tehlikede! 1 milyon hesap sızdırıldı

WhatsApp kullanıcıları hangi yöntemlere maruz kalıyor?

Kaspersky’ın raporuna göre e-dolandırıcıların büyük bölümü artık WhatsApp’ı kullanıyor. İnternette dolandırıcılık yeni yeni ortaya çıkmaya başladığında dolandırıcılar, insanlara genelde kendi websitelerinden ulaşırdı. Şimdilerde ise dolandırıcılar direkt olarak kişilerin kendileriyle iletişime geçiyor.

Whatsapp ve E-dolandırıcılık

Pek çoğunuzu daha önce kötü niyetli kişiler arayıp kampanya sunmuş olabilir. Dolandırıcıların numaranıza erişmesi tabii ki rastgele değil, form doldurduğunuz ya da güvenilir sandığınız siteler telefon numaralarınızı üçüncü şahıs şirketlerle paylaşıyor. Bazen rehberinde sizin de numaranız olan arkadaşınızın telefonunun hacklenmesi, numaranızı internete yayabiliyor. Kaspersky’a göre dolandırıcıların eline geçen numaralarınız, teslimat hizmetleri ile kimlik bilgilerinizin alınması için kullanılıyor.

Dolandırıcılar, insanlara WhatsApp üzerinden “hediye kazandınız” gibi klişelerle gelip adres gibi önemli bilgilerini istiyor. Gerçekten de hediye kazandığını sanan ya da umursamayıp “belki gelir” diyerek bilgilerini paylaşan kişiler büyük risk alıyor.

WhatsApp, e-dolandırıcılık için merkez haline geldi

Dolandırıcıların teslimat için bilgi sorması dışında kullandığı bir yöntem yeni keşfedildi. E-dolandırıcılar geniş çaplı düzenledikleri siber saldırı için oldukça eski bir yöntem olan fishing’i kullanmışlar. WhatsApp kullanıcılarına “yabancılarla tanışın” başlığı altında gönderilen mesajların aslında sahte giriş ekranlarına yönlendirdiği keşfedildi. Bu yöntem oldukça eski olsa da insanlar ziyaret ettikleri siteyi gerçek sanarak giriş bilgilerini yazıyor.

Whatsapp ve E-dolandırıcılık

Özellikle boomer kuşağı, ziyaret ettikleri siteler için pek detaycı olamayabiliyor. Dolandırıcıların bir şekilde sizinle iletişime geçip bilgi istemesi klişeleştiği için artık pek çok insanın buna kanmadığını düşünüyoruz. Ancak detaycı olmayan insanlar, fake sitelerle kolayca kandırılabiliyor.

1 Yorum

  1. Öncelikle Eğer Girdiğiniz Bir Sitenin Sahte Olup Olmadığını Anlamak İçin Uzantıya Bakın.Uzantıda eu…grella.. Tarzı Bir Şey Varsa Bu Link Sahtedir.Whatsapp Tan Atılmışsa Lütfen Linki Atan Arkadaşınıza Linki Kendisinin Atıp Atmadığını Sorun.Fishing İçin Yapılmış Olan Sitelerde Linke Tıkladıktan Sonra Rehberinizdeki Bütün Kişilere Yollayabilicek bir özelliğe Sahiptir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version