Rekabetin üst düzeyde olduğu akıllı telefon dünyasında katlanabilir cihazlar son dönemde oldukça popüler hale geldi. Birçok önemli şirket, bu alanda adeta birbirleriyle yarış halinde. Peki katlanabilir akıllı telefonlar avantajlı mı? Artıları ve eksileri neler? İçeriğimizde inceledik.
Katlanabilir telefonlar avantajlı mı?
Katlanabilir akıllı telefon dünyası hızlı bir şekilde yükseliyor. Henüz Apple’ın adım atmadığı bu alanın tamamen Android cihazlardan oluştuğunu söyleyebiliriz. Bu süreçte Xiaomi, Huawei, Samsung gibi şirketler, donanımıyla üst düzey cihazlar piyasaya sürdü.
“Katlanabilir telefonlar avantajlı mı?” sorusuna olumlu taraftan bakmak gerekirse cihazların genel olarak yüksek donanımlı olacak şekilde piyasaya sürüldüğünü söyleyebiliriz. Cihazlar “enine (Flip)” ve “boyuna (Fold)” katlanabilir şekilde piyasaya sürülüyor. İkisinin de ayrı ayrı avantajları olduğunu söylemek mümkün.
Öncelikle enine katlanabilen, genellikle “Flip” olarak adlandırılan cihazlara baktığımızda katlandığında boyutunun oldukça küçüldüğünü görebiliyoruz. Bazı modellerinde arka ekranının bulunduğunu belirtelim. Böylece arkadaki ana kamerayla özçekim deneyimi yaşayabilir, bildirimlerinize kapağı kaldırmadan bakabilirsiniz.
Dikey katlanabilen model ise büyük ekran sevenler için daha ilgi çekici durumda. Açıldığında büyük bir ekrana sahip olan cihaz, gün içinde sık sık tablet kullanan kişiler bire bir. Üst düzey donanıma sahip büyük ekranı ile film izlemek için de oldukça uygun. Elbette genel olarak yüksek kalitede kameralara ev sahipliği yapıyorlar.
Katlanabilir telefon kullanmak mantıklı mı? – Merak edilen her şey!
Bu videomuzda sizler için Rıza, "katlanabilir telefon kullanmak mantıklı mı?" sorusunu cevaplıyor. İşte detaylar...Elbette katlanabilir akıllı telefonların eksi yönleri de mevcut. İlk olarak Fiyatını gösterebiliriz. Katlanabilir akıllı telefon sektörünün henüz çok başındayız. Hal böyle olunca şirketler, rekabet için cihazlarında üst düzey donanımlara yer veriyor. Bu da katlanabilir cihazların standart akıllı telefonlardan oldukça pahalı olmasına neden oluyor.
Öyle ki sektörün önemli isimlerine göre orta sınıf katlanabilir akıllı telefonlar için henüz erken. Dediğimiz gibi sektör henüz yolun başında. Hal böyle olunca bazı sorunlar da giderilmeyi bekliyor. Eksi yön olarak gösterebileceğimiz bir diğer özellik ise menteşeler.
Katlanan bölgenin ekran üzerinde katlama izi, birçok kullanıcının ortak şikayeti durumda. Şirketler, menteşe tasarımını geliştirmeye devam etse de hala bu sorunu gideremedi. Öyle ki menteşelerdeki kırılma ekran izi, yavaşlama gibi şikayetler hiç de az değil.
Bir diğer eksi özellik ise titiz kişileri rahatsız edebilecek türden. Birçok katlanabilir telefon kullanıcısı katlanan bölgelerde, ekran üzerinde ve menteşe boşluklarında fazla toz biriktiğini söylüyor. Bir de cihazın ikiye katlandığını varsayarsak oldukça kalın bir tasarıma sahip olduğunu söyleyebiliriz.