Popüler sosyal medya platformu Twitter, kullanıcılarının hedef kitlelerine daha kolay ulaşabilmelerini sağlayacak iki yeni özellik düşünüyor. Henüz konsept aşamasında olan bu fonksiyonlar, bir tweet atmadan önce paylaşımınızın kimler tarafından görüntülenebileceğini manuel olarak seçme ve profilinizi tam anlamıyla kişiselleştirme gibi “keşke hemen olsa” dedirten fikirler taşıyor.

Twitter CEO’su, Ethereum’u elinin tersiyle itti

Twitter CEO’su, Ethereum’u elinin tersiyle itti

Twitter CEO'su Jack Dorsey, kripto para dünyasında BTC'ye yaptığı yatırımlarla bilinirken; Ethereum birimine karşı tavrıysa şaşırtıyor.

Instagram’ın popüler özelliği Twitter’a gelebilir

Instagram, uzun bir süredir Hikayeler özelliği için Yakın Arkadaşlar seçeneğini başarıyla uyguluyor. Bu sayede kullanıcılar platforma bir story attığı zaman, kimler tarafından görüntülenebileceklerini elle seçebiliyor. Twitter da şimdi Güvenilir Arkadaşlar adı altında benzer bir fonksiyona odaklanıyor.

Twitter tasarımcısı Andrew Courter tarafından paylaşılan bir fotoğrafa göre uygulama, yakında kullanıcılarına çok fazla özelleştirme seçeneği sunabilir. Bu doğrultuda kişiler, tweet’lerine kimin yanıt verebileceğini seçebileceği gibi, aynı zamanda hedef kitlelerini de istedikleri şekilde ayarlayabilecek.

Courter tarafından paylaşılan bir başka konsept ise kullanıcıların ilgi alanlarını daha pratik bir şekilde saptamalarına yardımcı olacak. Örnek vermek gerekirse; bir profile girdiğinizde, kişinin tüm tweet’lerini görebileceğiniz gibi, yalnızca iş ile alakalı yaptığı paylaşımları da görebileceksiniz. Böylelikle kullanıcılar kurumsal hayatlarıyla kişisel yaşantılarını kolaylıkla birbirlerinden ayırıp takipçilerini doğru yerden yakalayabilecek.

Son olarak Courter, kullanıcıların görmemeyi tercih ettiği belirli kelimeleri seçmelerine olanak sağlayan yanıtları filtrelemek için de bir konsept tasarımı gerçekleştirdi. Bu özellik, bir paylaşım yaptığınızda, cevap verilmesinden korktuğunuz sözcük ve söz öbeklerini engellemenize izin verecek. Twitter, karşıdaki kullanıcıya seçtiği kelimenin o kişinin tercihine aykırı olduğu uyarısını bildirecek.

Elbette ki yukarıdaki tüm bu özellikler yalnızca birer konseptten ibaret. Courter bunların henüz test aşamasında dahi olmadığını takipçilerine hatırlatırken; ayrıca hiçbir zaman platformda göremeyecek olmaları ihtimalinden de bahsetti. Yine de takipçiler, platformda bu özelliklerin nasıl görüneceği konusunda büyük bir heyecan gösterdi.

Peki ya sizce bu konsept özelliklerden hangileri Twitter’a gelmeli? Fikirlerinizi bizlerle paylaşmayı unutmayın!