Reklam

Keylogger ile 2 Milyon Hesap Çalındı!

14
Reklam

İnternet dünyasının başını en çok ağrıtan, üstelik basitliği ve
yaygınlığıyla da şaşırtan Keylogger, “key” ve “log” kelimelerinin
birleşiminden oluşuyor. Bu iki kelime birlikte “tuş kaydedici”
anlamındaki Keylogger‘ı ortaya çıkarıyor.

İnternetten indirilen bir belge, fotoğraf; bilgisayara takılan bir USB bellek hatta farkına bile varılmadan indirilen bir dosya ile bilgisayarlara kurulan zararlı bir çeşit yazılım olarak özetlenebilen Keylogger vasıtasıyla Kasım ayı içinde 2 milyonun üzerinde sosyal medya, e-mail kullanıcı adı/şifresinin çalındığı açıklandı. Ayrıca bu güvenlik ihlalinden etkilenen çok büyük şirketlerin olduğu da belirtildi.

Reklam

Küçük yazılım, büyük kurbanlar

Güvenlik şirketi Trustwave‘in açıklamasına dayandırılan bu verinin zarar verdiği kişi sayısını ele alan, tam açılımı ise şu şekilde; 318.000 Facebook hesabı, 70,000 Google ile ilgili hesap, 60,000 Yahoo hesabı ve 22.000 Twitter hesabı.

Elde edilen bulgulara göre zararlı yazılımdan en fazla müzdarip olan sosyal medya ağı Facebook. E-mail hesapları için ise Google‘ın Gmail hesap sahipleri en çok zarar görenlerin başını çekiyor.

:: İnternetten zararlı yazılımlar indirmiş olabileceğinizi düşünüyor musunuz?

 

14 Yorum

  1. Keylogger belli ediyor zaten kendini. 10kb bir word belgesi neden 40mb olsun.

    Belli ediyor etmesine de, büyük boyutlu dosyalarda nasıl anlayacağız dosyanın keylogger içerip içermediğini.??

  2. Doğrusu çok korumasız bilinçsiz internet kullanıcıları var bilinçli kullanılsa keylogger bu kadar yaygın olmaz o kadar zor değil aslında korunmak bilinçli ol , gerekli antivirüs yazılımını kullanın yeterli

  3. Keylogger sisteminin bu denli büyük ve yaygın olmasını online oyunlar çekiyor aslında ilk olarak online oyunlarda masumca hesap çalma ile baş gösterdi tabi bunun yanında eşe dosta hacker gibi görünmek için büyük şeyler gibi tanıtmak için mail msn çalmayla türeyen birşey tehlikesi büyük ve bunun yapılması oldukça basite indirgenmiş değil programcı bilgisayarı açıp kapatabilecek kadar bilgisi olan genç nesil için bile çocuk oyuncağına dönmüş durumda

Yorum yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version