Sizler için yeni bir inceleme videosu hazırladık. Bu videomuzda, Kickstarter’a damga vuran yerli akıllı Viitan Titan akıllı saati inceliyoruz. Yazılımı tamamen yerli olan bu akıllı saat bizlere neler sunuyor? Viita Titan inceleme videomuz ile karşınızdayız! Viita Titan özellikleri neler?
Viita Titan IndieGoGo linkine buradan ulaşabilirsiniz!
Kickstarter’da Titan HRV akıllı saat!
Kickstarter’a damga vuran yerli akıllı saat Viita Titan!
Kickstarter projesi olarak başlayan akıllı saat projesi, kısa bir sürede ciddi bir ilgi görmeyi başardı. Viita Titan akıllı saat, seramik, safir cam, titanyum ve alüminyum malzemeye sahip kasa tasarımı ile dikkat çekiyor. 14 günde kadar pil ömrü sunabilen saat, 10 ATM suya dayanıklı yapısı ile farklılık yaratıyor.
Viita Titan inceleme
Kickstarter projesi kapsamında üretilen ve büyük ilgi çeken akıllı saati sizler için inceledik. Kickstarter üzerinden destekçi olmak ve takip etmek için de yukarıdaki linke tıklayabilirsiniz.
Şu anda prototip olan ve Türkiye’de sadece ShiftDelete.Net tarafından incelenen Viita Titan akıllı saatin videosu ile sizleri baş başa bırakıyoruz.
Yüzde 100 yerli yazılım ile geliştirilen akıllı saat
Yazılımı Kayseri Erciyes Teknopark’ta hazırlanan saatte, Viita OS isimli işletim sistemi yer alıyor. Android ve iOS işletim sistemleri için de ücretsiz olarak kullanıma sunulan Viita uygulaması ile senkronize çalışan yazılım ile saatin çok sayıda ayarına erişebilirsiniz.
Aralık ayında ilk bağış yapanlara dağıtılacak olan akıllı saatin, işletim sistemi ve mobil uygulama yazılımı da, yine Aralık iyi içinde final haline kavuşmuş olacak.
Üzerinde yer alan nabız sensörü ile 7/24 kalp atış ritminizi takip eden saat, stres, dehidrasyon, kalori ve uyku takibi gibi özellikleri de sunuyor. Bu yetenekleri ile bir fitness koçu olabileceğini de belirtelim. Saat 7/24 nabız ölçmesinin yanında HRV dediğimiz anlık kalp ritim değişikliğini de sunması önemli bir özellik.
Viita Titan teknik özellikleri
Viita Titan, 320 x 290 ekran çözünürlüğü sunan TFT LCD ekrana sahip. 22 mm kordon ebatı ile tasarlanan saat, 87 gram ağırlığı ile kolda yorucu da olmayan bir tasarımda. 530 mAh kapasiteli bataryası ise 14 güne kadar pil ömrü sunabiliyor. Dahili GPS ve Bluetooth desteğine sahip olan saat, fitness koçu olarak en büyük yardımcınız olacak.
Viita OS yüklü olarak gelen ve yazılımı Kayseri Erciyes Teknopark’ta tasarlanan saat,Android ve iOS işletim sistemli cihazlarda da çalışıyor.
Menşeinde Avusturya yazıyor. Sadece yazılımı mı yaptı bizimkiler?
guzel bir girisim ama maalesef fazla omru olmaz cunku o alanda cok fazla hareket imkani yok. parasi olanlar zaten bilinen markalarin akilli saatlerini tercih ediyorlar ki, bu saatte iyi malzeme kullanilmis (safir cam, titanyum kasa gibi) yani rakibi onlar. diger tarafta daha cok Cin menseili saatler var ki orda ki mantik fiyat/performans (huawei disinda). sonuc olarak bu saat birinci kategoriye dahil.
Helal olsun cok guzel olmus
Menşei Avusturya, montajı Çin, yazılımı Türk.
Fiyat uygunsa olay biter.
ZeblazeThor 4 başka birşey demiyorum,kendim kullanıyorum
Kickstarter da ki sipariş fiyatının üzerine Türkiyede ki vergileri de koyduğumuzda Apple Watch Series 4 ile aynı fiyata geliyor. Yeni bir firma olması ve fiyatı nedeniyle Türkiye de ki satış adedi yüksek olmayacaktır.
herhalde prototip olduğu için takılmalar gecikmeler mevcut. finalde düzelir sanırım
İNŞAALLAH su Samsung ve piyasada dolaşan saçma sapan çin mallarından kurtuluruz bizlerin bu tür yatırımlara ihtiyacımız var gördüğüm kadarıyla saat oldukça başarılı umarım ki devamı gelir uygun olursa benimde imkanım olursa birisine sahip olmak isterim ve gururla tasirim
zihniyete bak ya ahaha
Madem yazılımı biz yaptık nietürkçe yok ilk kurulum türkçe gelsin ne olur sanki
Yapımcı ve saat ile ilgili Türkçe kaynak göremedim web’de. Kickstarter’da Avusturya yazıyor, Türkçe dil desteği yok görünüyor. Şirketin adı sanı yazıyor mu bir yerlerde? Videoda Avustralya demişsiniz ama diliniz sürçtü herhalde. Bir de prototip bir cihaz için “inceleme” değil de “ön inceleme” demek daha doğru olur sanırım. Fiyatı da Türkiye şartlarında korkunç bu arada. Avrupalı için makul.
Girişimi takdir etmekle birlikte birkaç sene sonra fiziksel olarak ömrü tükenecek (elektronik kısımlarını kastediyorum) cihazlarda titanyum gibi ömürlük malzemelerin kullanılmasına anlam veremiyorum, israf gibi geliyor. Neticede ömrü dolduğunda kimsenin bu cihazı geri dönüşüme vereceğini sanmam. Telefonlar, bilgisayarlar nihayetinde bir şekilde geri dönüşüme uğruyor fakat saat, bileklik gibi cihazlar muhtemelen tozlu çekmecelerde yaşanacak.
Fiyat ?
Honda, Renault vs Türkiye’de üretiliyor diye yerli araba mı oldular?
Arama özelliği olacak mı kulaklıksız