Birkaç gün önce fuar kapsamında ülkemize geleceğini aktardığımız KKTC’nin yerli otomobili GÜNSEL, sergi alanındaki yerini aldı. Büyük ilgi gören ve dikkat çeken GÜNSEL, hakkında pek çok soru da oluşmaya başladı. Otomobilin özellikleri, fiyatı ve Türkiye’ye gelip gelmeyeciği gibi pek çok soru insanlar tarafından sorulmaya başlandı.
Otomobilin tanıtımı hatırlarsanız, 20 Şubat 2020 tarihinde yapılmış ve 100’ü aşkın mühendis ve tasarımcının emeği ile ortaya çıkmıştı. KKTC’nin yerli otomobili GÜNSEL B9 MÜSİAD Expo 2020 kapsamında Türkiye’ye geldi. Bu aracın sergilenmesinin en önemli yanlarından birisi de KKTC dışında ilk kez bir etkinlikte boy gösterecek olması.
KKTC’nin yerli otomobili GÜNSEL Türkiye’de sergileniyor
Ülkemizde otomobillere karşı ayrı bir ilgi bulunuyor. Bu sebeple KKTC’nin yerli otomobili GÜNSEL de oldukça dikkat çekti. NTV’de yer alan habere göre, GÜNSEL B9 üretilen 3 model ile fuara katıldı. Yine fuar kapsamında J9 modelinin tasarımı da otomobil sevdalılarıyla buluştu. Bildiğiniz üzere elektrikli olan otomobilin en önemli parçalarından birisi olan batarya da bu kapsamda kendisine özel bir stantta yer buldu.
Yine aracın mühendisleri ve tasarımcıları tarafından tasarlanan bataryanın fuar kapsamında özellikleri de aktarıldı. Otomobilin seri üretimi 2021’in son çeyreğinde başlayacak ve GÜNSEL’in üretim kapasitesi 2025’te yıllık 30 bin adede ulaşacak. Otomobilin 10 yıllık bir çalışmanın sonucu olduğunu aktaran Günsel Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. İrfan Suat Günsel, büyük emeklerinin karşılığını aldıklarını vurguladı.
Günsel’in tek şarjla 350 kilometre yol gidebildiğini, 100 kilometreye 8 saniyede çıkabildiğini aktaran Prof. Dr. Günsel: “Tasarımı, mühendisliği, yazılımı tamamen bize ait olan, KKTC’de Yakın Doğu Üniversitesi’nde üretilen GÜNSEL, Türk dünyasının arabasıdır” dedi. Aynı zamanda aracın B segment bir araç olduğu belirtilirken, elektrikli araçları ulaşılabilir fiyat politikasında tutma hedefi kapsamında çok yüksek meblağlara ulaşmayacağının altı çiziliyor.
Yerli otomobil şu anda yüzde 70 gibi bir yerliliğe sahip. Otomobilin elektrikli motoru ise oldukça dikkat çekici. Bu motor 187 beygir gücünde ve 250 Nm tork üretmesine katkı sağlıyor. Aracın maksimum hızı ise saatte 170 kilometre oluyor.
Menzili ise 350 kilometre olarak belirtiliyor. Bataryasının 8 modüllü bir sistemi bulunuyor. Bu sayede çok güç tüketip ısındığında, su ve havayla soğuyabiliyor. Aynı şekilde verilen rakamlara göre -20 ve 55 santigrat derece arasında ısının sabitlenmesi sağlanıyor.
Yine özellikle belirtilen bir şey daha var. O da bu otomobilin şu an için prototip aşamasında olması. Yani ilerleyen süreçte eklemeler veya çıkartmalar ile son haline ulaşacağı söyleniyor.
neden direksiyon sagda
Trafik kıbrısda soldan ondan birader. Yani ingiliz trafik akışı vardır selamlar.
neden direksiyon sagda hala
Kibrista arac direksiyonlari sagdadir solda degil trafik ters yönder akiyor
Kıbrıs’a trafik ingilteredeki gibi soldan çalışıyor. Dolayısıyla araçların direksiyonları sağ tarafta.
Çünkü Kktc ve Rum kesiminde trafik soldan akıyor
Türkiye için solda direksiyonlu üretecekler
Güzel bir haber yavru vatan ana vatani solladi tebrikler fiyat belli olsa iyi olurdu
Çık kadar kıbrıs bile araba yaptıya daha ne diyelim bizim yerli araba yalan mı oldu ne?
Araba kaporta hakkında bilgi yok beklediğim gibi olmadı
Fiyatı ne kadar
Arabanin fiyati ne kadar hiç ona deginen yok, ben ikibin küsur lira aylikla bu arabayi ölmedenmi alabilecegim öldükten sonrami? sayet öldükten sonra ise! ben öldükten sonra bana verilecek olan Cennetin üzerine yorgun Camuzlar siçsin.
👏🏼👏🏼👏🏼
Gurur verici. İnşallah balon çıkmaz
Kıbrısta araba fabrikası mı var.
En azından 10 yıllık bir emek var ortada. Bizim gibi parayı bastırıp proje satın almamış insanlar. Sonuna kadar destekliyorum. Türkiye’de satışı olursa almaya çalışacağım …
Togg da geliyor insalllah kısa zaman da it ürür kervan yürür
Çok güzel helal olsun