Bir dönem XBMC olarak tanıyıp sevdiğimiz, açık kaynaklı ve sürekli olarak gelişimini sürdüren medya merkezi yazılımı Kodi, yepyeni sürümüyle huzurlarınızda. İşte, Kodi 17.0 Krypton sürümünün kullanıcılara sundukları.
Kodi 17.0 Krypton ile yeni arayüzler ve yeni uygulamalar
Krypton kod adına sahip olan Kodi 17.0 sürümü ile kendisini bir adım sonraya taşımış durumda. Sürümün başlıca öne çıkan detayları ise yeni kullanıcı arayüzü ve yeni uygulamaları.
Neredeyse her türlü cihazda çalışabilme kapasitesine sahip olan Kodi, yeni sürümde her cihaz için özel tasarlanmış kullanıcı arayüzleri sunuyor ve bu sayede cihazın durumuna daha uyumlu bir şekilde kabuk değiştiriyor diyebiliriz.
Kodi’nin yeni varsayılan Estuary kullanıcı arayüzü, içeriklerin daha rahat görüntülenip bunlara daha kolay erişilmesini sağlayan bir yapıya sahip. Bu arayüz özellikle TV’ler için geliştirilmiş.
Dokunmatik cihaz tarafındaysa yeni dokunmatik kullanıma daha uygun olan Estouchy arayüzü dikkat çekiyor.
Son olarak Chrous 2 adlı arayüz ise varsayılan web arayüzü olarak sunuluyor.
Kodi ayrıca, video motorunun tekrar yazılması sayesinde RTMP ve MPEG-DASH gibi video akışı formatlarına daha iyi destek sağlayabiliyor. Müzik tarafındaysa, etiket mekanizması daha akıllı hale getirilmiş durumda. Böylece ruh haline göre derecelendirmelere ve sanatçı rollerine göre daha iyi ayırt etme işleri başarılabiliyor.
Kodi, Android ve Windows sürümleri için sunulan yeni uygulamalarla çok daha yetenekli hale gelirken, ilk kez Windows Mağaza’daki yerini de almış durumda. Kodi’nin normal x86 (win32) programından Evrensel Windows Platformu (UWP) haline dönüştürülen ilk birkaç uygulamadan birisinin olmasına da dikkat çekilmekte.
Android için Kodi ek yetenekler de kazandı. Platformun API’leri ile daha fazla uyum gösteren uygulama, artık DTS-HD, DTS-X, Dolby True HD ve Dolby ATMOS desteğine de sahip. Bundan böyle Kodi 17.0 ile birlikte uygulamanın Android 5.0 Lollipop ve üstü sürüm gerektirdiğini de belirtelim.
:: Kodi 17.0 sürümüne terfi edecek misiniz?
Kodi candir. Ozellikle raspberry pi`da.
Bilmeyenler için nasıl kullanılacağını hakkında da bilgi verirseniz daha yararlı olur
Hemen güncelleyelim. Raspberry Pi 3 ve popcorntime ile kendi Netflix sistemimi kurdum
Plex fena değildir ama Kodi açık kaynak kodlu ve Plex'ten daha hızlı gelişiyor.
Bu arayüzler ve yeni özellikler güzel olmuş hemen güncelleyelim…
birçok insan kodi programını ücretli futbol maçlarını izlemek için yüklüyor genelde