Dijital yayın platformları yaygınlaşmaya devam ediyor. Özellikle Netflix‘in başarısının ardından pek çok şirket, bu sektöre girmek için çalışmalarını sürdürüyor. Bu durum, gündemin ve siyasetin de dikkatini çekiyor. Bu platformlarda olan içerikler, ülke gündeminde tartışma konusuna dönüşüyor.
Son olarak geçtiğimiz günlerde RTÜK’ün gündemine oturan Konuşanlar, kurumun başkanı Ebubekir Şahin tarafından eleştirilmişti. Kısa süre içerisinde ülke gündemine oturan olay şimdi de Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne takıldı. Acun Ilıcalı ve Hasan Can Kaya, gençliği “Dijital Teröre” kurban etmek ile suçlandı.
Sosyal medya vergisi meclise taşındı!
Bir süre önce gündeme gelen YouTube içerik üreticilerine yüzde 15 vergi uygulanması konusu meclis kürsüsüne taşındı. İşte ilk kararlar...Konuşanlar, TBMM’de tartışma konusu oldu
Acun Ilıcalı’nın sahibi olduğu Exxen’de yayınlanan Konuşanlar, programdaki konuşmalar nedeniyle ağır eleştiri yağmuruna tutuldu. Bütçe komisyon toplantısında söz alan Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı, sunucu Hasan Can Kaya’nın programı hakkında oldukça sert sözler söyledi.
Türk Gençliği, “Dijital Teröre” kurban edilmemelidir diyerek konuşmasına başlayan Kaşıkçı, şu ifadeleri kullandı: Konuğun sunucuya, sunucunun konuğa küfür etmesiyle gelinen seviyeyi ve bu durumun ifade özgürlüğüyle savunulmasını anlamak mümkün değildir.
Reyting uğruna değerlerimizi aşağılayan programlara kendi mecrasında izin ve yayın hakkı tanıyan Acun Ilıcalı acilen mercek altına alınmalı, her şeyin daha fazla abonelik ve daha fazla reyting olmadığı ve milletimizin korunması gereken manevi değerlere sahip olduğu kendisine hatırlatılmalıdır.
Programın gerçekten de inceleme altına alınıp alınmayacağı henüz bilinmezken, tartışmalar da başladı. Pek çok kişi platformun ücretli ve isteğe bağlı olduğunu savunurken, bazıları eleştirilere hak verdi. Peki siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Sizce Konuşanlar, gerçekten de denetlenmeli ve yaptırıma maruz kalmalı mı? Görüşlerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz.
%100 katılıyorum. İyice zıvanadan çıktılar. Ahlaksız insanlar.
Yani sadece küfürle bozulmuyor ahlak. Konusanları savunmuyorum. Kesinlikle artık zıvanadan cıkan yorumlar ve konusmalar geçiyor. Ve özendirilmeye varan övgülerle yapılan ahlaksızlıklar güzelleştiriliyor. Ancak normal tv kanallarında da cok fazla var. Onlara neden dokunmuyolar. Her dizide yasak ask, mafyacılık üst düzey. Burdada cok fazla etkilenme mevcut.
Böyle bir konunun konuşulması bile çok saçma. Bugün buna el atanlar yarın insanlar veya gençler, Whatsapp’tan ahlaksız ahlaksız konuşuyorlar diye onu da yasaklar ve böyle devam ettikçe özgürlük yavaş yavaş ortadan kalkıyor. Bu yasakları destekleye destekleye daha da ileri seviyelere taşıyorsunuz.
Hani sanki işleri güçleri yok can sıkıntısından böyle gereksiz konular tartışılıyor sanırsın. İyice kıraathaneye dönmüş Ankara. Yazık.
Ahlaksızlığın toplum geneline yayılmaya çalışılmasıyla Meclis ilgilenmesi kim ilgilenecek Beyazsaraymı?
İşin daha absürt yanı, “Bütçe komisyon toplantısında” bu konu hakkında konuşma yapıyor.
Toplumun büyük bir bölümüne etki eden ahlaki konularda tepki olabilir, normaldir. Savunulacak bir tarafı yok. Dağılın…
Bu program ahlaksızlık dolu dek gelince direk çeviriyorum..
Düşük zekalı insanların izleyip küfürü espri zannederek güldüğü proğramlardan.
Elbette denetime tabi olmalı. Bazen internette izliyorum gerçekten bazı konuşmalarda kendimden utanıyorum. Bu gençlerin ahlak durumunu zayıflatıyor.
Çok gereksiz. bu isteğe bağlı canı istemeyen konuşanlara izlemezde katilmazda zaten oraya katılanlarda kendisine şahsi küfür edilmiyor. sadece laf arasında şaka maksatlı söyleniyor. ve oraya katılanlarda bunun farkında.