Teknoloji Haberleri

    Airbnb kullananlar için kötü haber!

    Popüler konut kiralama firması Airbnb, Koronavirüs döneminde toplanma yasaklarına uymak amacıyla ev partilerine sınırlama getirdi.
    Konut kiralama firması Airbnb büyük bir yasak getiriyor!

    California merkezli olan ve ülkemizde de faaliyet gösteren konut kiralama firması Airbnb, kullananları üzebilecek bir karara imza attı. Firma, Koronavirüs pandemisinin ardından toplanma yasaklarına uyma çabasının bir parçası olarak dünya genelinde ev partilerine engel koydu.

    Konut kiralama firması Airbnb ev partilerini yasakladı

    Firma, buna göre kiraya verdiği yerlerde doluluk oranlarını maksimum olarak 16 kişiyle sınırlandıracak.  Konut kiralama firması ayrıca misafirlerin ya da ev sahiplerinin koyulan kurallara uymaması halinde işlem başlatabilecek. Firma yaptığı açıklamada ” Bizim aracılığımızla düzenlenen partilere ve olaylara küresel bir yasak koymak, halk sağlığının yararınadır.” ifadelerini kullandı. Bunun yanında firma, sistemlerindeki konutların yüzde 73’ünde partilerin yasaklandığını ancak hala bazı ev sahiplerinin doğum günü gibi ya da baby shower gibi etkinlikler kiralamaya izin verdiğini belirtti. Buna rağmen firma, bazı misafirlerin hala kiralanan yerleri bar gibi kullandığını da belirtti.

    Konut kiralama firması Airbnb büyük bir yasak getiriyor!

    ” Bu tarz davranışların oldukça sorumsuzca olduğunu düşünüyoruz” diyen firma, benzer faaliyetlere kendileri onaylamadıkça izin verenlerin de sistemlerinden çıkarılacağını aktardı. Firma kendi getirdiği kurallara ne kadar bağlı olduğunu belirtmek için ‘partilere izin verilir’ ya da ‘etkinlik dostu’ gibi arama filtrelerini sitesinden kaldırmış, belli başlı ülkelerde de 25 yaşın altındakilerin ev kiralamasına yasak getirmişti.

    Diğer firmalar gibi salgından etkilenen Airbnb, Temmuz ayında ilk defa müşterilerinin eskisi gibi 1 milyonun üzerinde rezervasyon yaptığını belirtmişti. Firma en büyük jestini ise bizim ülkemizde olmasa da, Amerika gibi ülkelerde sağlık çalışanlarına ücretsiz konaklama imkanı sağlayarak yapmıştı.

    ×

    Yorumunuz gönderildi,
    onaylandıktan sonra yayımlanacak.

    1 Yorum

    1. Anonim

      Zaten şu zamanda olması gereken bu. Bu zamana kadar olmaması saçma

    Yorum Yap Yorum Yap

    Yorum Yaz