Ohio State Üniversitesi’nden bir araştırma ekibi, yeni tip koronavirüs için hücrelere bulaşmasını engelleyebilecek küçük protein parçaları içeren ilaç geliştirdi. Ekip, geliştirdiği potansiyel tedavi yöntemini herkes tarafından uygulanabilecek bir sisteme dönüştürmenin yollarını arıyor.

Koronavirüs yayılımını önlemek için sprey çözümü

Ohio State Üniversite’sinde gerçekleşen araştırmada, bir koronavirüs enfeksiyonundan veya aşılamadan kaynaklanan nötralize edici antikorlara çok benzer şekilde, pepditler aracılığıyla başak proteinlerine bağlanarak virüsün ACE2 reseptörlerine entegre olmasını ve hücrelere enfekte hale gelmesini önleyici bir ilaç geliştirdi. Pepditleri virüsün burun boşluğundaki ve akciğerdeki hücreleri enfekte etmesini durduracak bir burun spreyi ta da virüsün sivri proteinini bloke edebilecek diğer ilaçları geliştirmek için kullanılabilir.

Microsoft Türkiye’den oyun ve LinkedIn açıklaması

Microsoft Türkiye’den oyun ve LinkedIn açıklaması

Microsoft Türkiye düzenlediği basın toplantısında sektöre ve gelecek planlarına dair açıklamalarda bulunurken, soruları yanıtladı. Oyun ve LinkedIn konularını sizler için sorduk.

Koronavirüsün hayatta kalması için hücreleri enfekte etmesi gerektiğini belirten araştırmacılar, bunu yapmak için ACE2 reseptörüne bağlandığını ve daha sonra kendini kopyalamak için hücrenin içinde çoğalmaya başladığını söyledi. Araştırmacıların başındaki isim olan Amit Sharma, ayrıca temel amaçlarının SARS-CoV-2’nin pepditlere her temas ettiğinde inaktif olması olduğunu bunun nedeni olaraksa virüsün hücreye bağlanmak için zaten kullanması gerek şeye bağlı olmasını gösterdi. Dolayısıyla virüse hücrenin dışından ulaşılması gerektiği de belirtti.

koronavirus-enfektesini-bloke-eden-ilac-gelistirildi

Ekip, laboratuar deneylerinde birkaç peptidi test etti ve adaylardan ikisinin kontrol gruplarına kıyasla enfeksiyonu etkili bir şekilde azalttığını tespit etti. Öte yandan bu peptidler sadece burun spreyleri gibi COVID-19 tedavileri değil, virüsü nötralize edebilen diğer maddeleri geliştirmek için de kullanılabilir. Yöntem olaraksa, aerosol yüzey dezenfektanlarının içine yerleştirilerek virüsü insan vücuduna ulaşmadan etkisiz hale getirmek en mantıklısı gibi duruyor.