Koronavirüs salgınında ekran süremiz ne kadar arttı?

0

Koronavirüs salgınında içerik tüketim oranları nasıl? Bu sorunun cevabı yakın zaman önce istatistikler ile verildi. Koronavirüs salgınının etkisiyle beraber içerik üretme oranlarında önemli artışlar yaşandı. Pek çok şey dijitalleşti ve insanların büyük bir çoğunluğu da içerik üretmeye tam gaz devam etti.

Tüketme noktasında da oldukça doyurucu geçen bu dönem hakkında yeni bir istatistik yayımlandı. Bu istatistiklere göre insanların haber almak, eğlenmek ve diğer ihtiyaçları için hangi yolu tercih ettikleri de ortaya çıktı.

Koronavirüs pozitif çıkanlara elektronik bileklik

Koronavirüs salgınında içerik tüketim oranları büyük oranda artış gösterdi

Yayımlanan rapora göre, insanların ortalama ekran süresi yüzde 50 oranında artış gösterdi. DoubleVerify çalışmasında ayrıca, her gün sosyal medyaya giren, haber sitelerini ziyaret eden veya bir yayın hizmetini kullanan kişilerin sayısında da yüzde 47 oranında artış olduğunu söylüyor. Televizyona olan ilgi bu dönemde artmış gibi duruyor zira, yüzde 45 oranında daha fazla izlenmiş.

Mobil oyunlar ise en büyük ivmesini yaşayarak yüzde 39’luk bir artışa ulaşıyor. Tüm dünyada yılın başından beri arka arkaya gelen karantina kararları insanları dijitalleşmeye itmişti.

Sosyal medya düzenlemesi yasa tasarısı

Salgın durumu olmadan önce insanların ekran başında geçirdikleri ortalama süre 3 ila 4 saat arasında değişiyordu. Salgın dönemi ve sonrasında ise işler oldukça değişti ve bu rakamlar kendisini 7 ila 8 saat arasına kadar çıkarttı.

İşleri buna uygun olan insanlar evden çalışma sistemine geçtiği için bilgisayarda ve telefonda geçirdikleri sürelerde de artış oldu. Yine içerik izleme platformları da popülerliklerini katladı. Dünya çapında en fazla aboneyi kazanan Netflix bu süreçte en çok izlenen yapımlara imza atmış oldu. Onun ardından Hulu ve Peacock da en çok izlenenler arasında yer aldı.

Bu yılın en çok kullanılan uygulamaları arasında ise YouTube kendisine önemli bir yer buluyor. YouTube başında geçirilen süre saat bazında yüzde 43 artış gösterdi. En çok kullanılan ikinci mobil uygulama ise tahmin edebileceğiniz üzere TikTok oluyor.

İnsanlar en çok yüzde 48 oranında sosyal medyada vakit geçiriyor onu sırasıyla haber uygulamaları ve siteleri yüzde 47 ile takip ediyor. Yüzde 47 oranında çevrim içi içerik izleme platformlarına zaman ayıran insanlar yüzde 45 oranında da televizyon izledi. Oyun tarafında ise yüzde 39’luk bir oran söz konusu.

Peki sizin ekran sürenizde nasıl bir artış yaşandı? Sosyal medyada geçirdiğiniz süre ne kadar arttı? Bizlerle yorumlarda paylaşmayı unutmayın…

YORUM YOK

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version