Reklam
    Reklam
    Popüler Bilim

    Koronavirüsü 24 saatte yok eden ilaç bulundu

    Koronavirüs ilacı 24 saatte hastalığı yeniyor. Dünyayı kasıp kavuran koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı bilim insanları her gün yeni...
    koronavirüs ilacı

    Dünyayı kasıp kavuran koronavirüs (Kovid-19) pandemisine karşı bilim insanları her gün yeni bir keşfe imza atıyor. Aşı çalışmaları gündemdeki yerini korurken, ABD’de yapılan bilimsel bir deney umutları tazeledi.

    Koronavirüsü 24 saatte engelliyor

    ABD’deki Georgia Üniversitesi Biyomedikal Bilimler Enstitüsü’nden bilim insanları, geçmişte influenza (grip) tedavisinde kullanılan Molnupiravir adlı ilacın koronavirüs tedavisinde de etkili olduğunu kanıtladı. Hayvanlar üzerinde yapılan deneylerde ilaç, virüsü 24 saat gibi kısa bir sürede engelledi.

    Reklam
    Reklam

    Deneyin sonucuna göre, Molnupiravir verilen dağ gelincikleri 24 saat sonra, Kovid-19 virüsünü diğer hayvanlara bulaştırmadı. Bilim insanlarının, Haziran ayında insan denemelerine başlanan ilaçla ilgili son durumu Aralık ayında dünyayla paylaşılması bekleniyor.

    Araştırma ekibinin başındaki isim Profesör Dr. Richard Plemper, “Ağızdan alınabilen bir ilacın, SARS-CoV-2 bulaşını hızla engelleyebildiği ilk defa gösterildi. Bu oyunun kuralını değiştirebilir” dedi.

    Reklam
    Reklam

    Plemper, daha önce ilaçtaki etkin maddenin solunumsal RNA virüslere karşı etkili olduğunu, enfekte hayvanlara bu ilacın ağız yoluyla vermenin yayılan virüs parçacıklarını birkaç kat azaltıp bulaşı önemli ölçüde düşürdüğünü fark ettiklerini söylüyor. Plemper. “Bu özellikler, ilacı, COVID-19’un kontrolü noktasında güçlü bir aday haline getiriyor” diye konuştu.

    İnsan üzerindeki deneyleri süren ilaç başarılı olursa koronavirüs hastalarına müdahalenin erken başlaması ve pratik bir tedavi sürecinin üç katlı bir fayda sağlayacağı belirtiliyor:

    Hastalığın ilerleyip şiddetli hale dönüşmesi engellenebilir, bulaşıcı dönem kısaltılarak hastaların uzun süreli izolasyonu sonucunda oluşan duygusal ve sosyoekonomik bedeller hafifletilebilir ve yerel salgınlar hızla bitirilebilir.

    Reklam
    Reklam

    MOLNUPİRAVİR NEDİR?

    Molnupiravir, ağızdan alınan ve influenza tedavisi için geliştirilmiş deneysel bir antiviral ilaç. Sentetik nükleosit türevi N4-hidroksisitidinin bir ön ilacı olan Molnupiravir, viral RNA replikasyonu sırasında kopyalama hatalarının eklenmesi yoluyla antiviral etki gösteriyor.

    Daha önce grip ilacı olarak kullanılan Molnupiravir’in, SARS ve MERS virüsleri üzerinde de etkili olduğu deneysel çalışmalarla kanıtlanmıştı. İlacın insanlar üzerindeki etkisini ölçmeye çalışan başka araştırmalar da bulunuyor.

    ×

    Yorumunuz gönderildi,
    onaylandıktan sonra yayımlanacak.

    15 Yorum

    1. Teknoloji Dostu

      Benim testim bugün pozitif çıktı. İlaç çıksa da başkaları bu musibete uğramasa keşke.
      Hanıma ve üç çocuğa buluşmasından endişeliyim.

    2. Anonim

      bence aşıdan ziyade oral tedavi daha önemli

    3. Teknoloji Dostu

      çok şükür bugünde bulundu

    4. Teknoloji Dostu

      Tek dertdimiz müzik olsa keşke…

    5. Teknoloji Dostu

      O kadar insan yok yere mi öldü

    6. Anonim

      He gardaş he inandık valla… Getir bir tane bünyeye indira gandi yapalım hele.

    7. Anonim

      sallaması bedavaa…salllayıp sallayıp borsalarda paraları götürdüler. bu işi yapanlar yargılanmalı. adamlar zenginliklerine zenginlik kattılar.

    8. Teknoloji Dostu

      Inşallah bize de gelir

    9. Teknoloji Dostu

      Az daha durum yarım dönem kaldı şu okul bitsin bu öyle çıkarın 😂😂

    10. Teknoloji Dostu

      iyi ya 2 güne hallolur o zaman. hey Allahım ya

    11. Anonim

      yeter yıldık virüsünüzden.

    12. Teknoloji Dostu

      kelin ilaci olsa kendine surer birde abd

    13. Teknoloji Dostu

      Bunlar hep amariganın oyunları değil miydi yaa

    14. mehmet

      AŞI TİCARETİ YAPTILAR.
      MASKE TAKMAMAKTAN PARA KAZANDILAR.
      VİRÜS YOKTUR VE AŞI OLMAYACAĞIM.

    15. abdullah sezgin

      corona çıktı bütün yeni dizilerde öpüşme sahneleri çoğaldı kapımı sen çal diziisiinde korona çıktı eda eced corona olmuş set çalışanları corona dizilerde hepsinde birkaç tane

    Diğer yorumları gör (14) Yorum Yap

    Yorum Yaz

    Mobil Versiyondan Çıkış Yap