Reklam
    Reklam
    Güvenlik

    Korsan İçeriklere Savaş Açıldı

    Rusya’nın korsan yazılım ve ürünler konusundaki ününden bahsetmeye gerek yok. Burada korsan oyunların, filmlerin ve diğer eğlence sektörü işlerinin ciddi bir kullanımı, hatta buradan tüm dünyaya yayılımı söz konusu.

    Tüm Oyunlar Artık Kırılacak!

    Reklam
    Reklam

    Rusya hükümeti bugüne kadar korsan kullanımına karşı birçok adım atsa da bunların hiçbiri tam ziyadesiyle başarılı olamadı. Ulusal Müzik Endüstrisi ve Sinema ve Televizyon Yapımcıları‘nın birliğiyle konu Rusya Kültür Bakanlığı’na taşındı.

    Korsan içerikler sosyal medya üzerinden yayılıyor

    Yeni çıkarılacak yasayla sosyal medya ve internet üzerinde şirketlerin ürettikleri yapımların telif hakları koruma altına alınacak. Doğu Avrupa’nın Facebook’u olarak kabul edilen vKontake (VK) artık telif hakları ihlallerine karşı önlemler alacak.

    VK gibi birçok sosyal tabanlı yerel kuruluş korsan yazılımların internet üzerinde dağılmasında önemli rol oynuyordu. Hükümet sosyal medya ve korsan ağı arasındaki bağlantıyı keserek, korsan sektörüne darbe vurmayı amaçlıyor.

    Reklam
    Reklam

    Özellikle Rusya ve çevre ülkeler için korsan içeriklerin adeta bir mafyaya dönüştüğünü düşünürsek, hükümet böyle bir karar almakta geç bile kaldı diyebiliriz.

    Sinema, oyun ve benzeri eğlence dallarında korsan içerik üreticilerinin sosyal medya ağını kesmek önemli bir adım gibi görünüyor.

    Reklam
    Reklam

    Bakalım, korsan cenneti olarak anılan Rusya yasalardaki yeni düzenlemelerin sonunda kendi eğlence sektörüne bir çeki düzen verebilecek mi?

    Temasların ardından VK ile şimdiden imzalar atılmaya başlandı. Böylece telif haklarını korumaya yönelik ilk büyük adım da atılmış oldu.

    :: Rusya Hükümeti korsan içeriklerin dağıtımını engelleyebilir mi?

    ×

    Yorumunuz gönderildi,
    onaylandıktan sonra yayımlanacak.

    5 Yorum

    1. SDN Okuru

      Yakında film izlemek zenginlerin yapabildiği bir hobi olacak. Yasaklamak yerine yüksek fiyatlı ürünleri düşürseler kimse orijinali varken korsanla uğraşmaz.

    2. SDN Okuru

      rusya çin varken bir şey olmaz. korsan yavaşlatılır ama engellenemez kimse kusura bakmasın.. ama çok doğru bırsey fiyatlar ucuzlarsa kımse korsanla crack le ugrasmaz

    3. SDN Okuru

      Herşey para oldu ulan bzi hiç bişeye bakamayalı oynayamayalım anasını satayım

    Diğer yorumları gör (4) Yorum Yap

    Yorum Yaz

    SDN Network
    Mobil Versiyondan Çıkış Yap