Kırılmış, korsan yazılım kullanmak yasadışı bir işlem yapmanın ötesinde sistemi tehlikeye atmak anlamına da geliyor. Bu tür programların içinde gelen zararlı yazılımlar, yüklendiği sistemlerde büyük hasarlara ve veri kayıplarına neden olabiliyor. Kuşkusuz, bu olumsuz sonuçları ortadan kaldırmanın da bir maliyeti var.
500 milyar dolar!
IDC ve Singapur Ulusal Üniversitesi’nin gerçekleştirdiği ve Microsoft‘un yayımladığı bir araştırma raporu, korsan yazılımların içinde gelen kötü yazılımların neden olduğu hasarları telafi etmenin maliyetinin 500 milyar doları bulacağını ortaya çıkardı.
1.2 milyar saat!
2014 yılı tahminlerine yönelik araştırmada ortaya çıkarılan bu rakam sadece dünya çapındaki ticari işletmeleri kapsıyor. Ayrıca, dünya çapında ev kullanıcıları da aynı problemleri çözmek için 25 milyar dolar harcayacak. Korsan yazılımların içinde gelen zararlı yazılımlar sadece maddi yıkım yaratmıyor. Araştırmada iş gücü ve zaman kaybı da ele alınmış. Buna göre, dünya çapında kullanıcılar 1.2 milyar saati kötü yazılımları temizlemeye ayıracak.
:: Korsan yazılımların yarattığı zararın büyüklüğü size şaşırttı mı?
"tazıya tut,tavşana kaç"politikalarından vazgeçsin o zaman…millete "korsan"kullandırıp ağzını sulandırma bedeli o para….
Ucuzlatsınlar o zaman 2014 teyiz allah aşkına artık herkes yazılımcı .kimse offie programlarına 100 $ vermez
Etiketteki “cracak” ne abi 🙂
linux candır 🙂
istese korsanı engeller korsan reklamdır
Yaa paraya bak kardeşim.