Okunma

Kripto para soygunuyla alakalı basın açıklaması yapıldı!

28 Ocak 2018 Pazar 13:54
Kripto para soygunuyla alakalı basın açıklaması yapıldı!

Cuma günü Japon borsası Coincheck saldırıya uğradı ve müşterileri toplu olarak 530 milyon dolar kaybetti. Bugün ise borsa konuyla ilgili açıklama yaparak sorumluluk aldıklarını bildirdi. 530 milyon doların tümünü müşterilerine iade edeceğini açıklayan borsa, 260.000 kullanıcıyı etkileyen olayda en çok zarar eden taraf oldu.

Coincheck müşterilerini düşünüyor!

26 Ocak tarihinde olan hırsızlık olayına 2 gün gibi bir sürede reaksiyon göstererek bugün basın açıklaması yapan borsa, kullanıcılarını yüz üstü bırakmayarak bütün Dünya gündeminde adından bahsettirdi.

Konuyla ilgili özür dileyip, her şeyi yeniden yoluna koyacakları sözünü veren Japon borsası, popüler kripto para birimi NEM ile alakalı krizi çözeceklerini bildirdi.

Borsanın açıklamasında, hizmetlerini yeniden başlatacaklarını ve gelecekte benzer hırsızlıklara karşı sistemlerini düzeltmek için saldırının nasıl gerçekleştiğini araştıracaklarını ifade etti. Ayrıca, borsa, Finansal Hizmetler Kurumu ile sanal bir döviz kuru şirketi olarak kayıt yaptırmak için başvuracağını açıkladı.

Geri ödeme için henüz bir tarih belirtilmese de en kısa zamanda bu işlemin gerçekleşeceğini de bildirdi.

:: Bu konu hakkında siz ne düşünüyorsunuz? Sizce Türkiye’de Coincheck’in yaptığını yapabilecek firmalar var mı?

yazarEmre Kılıç

Teknolojik gelişmelere oldukça meraklı olan Emre, üniversite hayatına başlamasıyla birlikte teknoloji ve oyun gibi konularda SDN bünyesinde haber ve makaleler yazmaya başladı.
Yazarın diğer haberlerine ulaşmak için tıklayın.

Yeni ! ShiftDelete.Net ya da SDN Forum hesabınız ile yorum yaparak yorumlarınızın rumuzunuz ile yayınlanmasını sağlayabilirsiniz. Giriş için tıklayın.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

" Kripto para soygunuyla alakalı basın açıklaması yapıldı! konulu haberimizde ShiftDelete.Net olarak sizlere Kripto para soygunuyla alakalı basın açıklaması yapıldı! ile ilgili son gelişmeleri aktarmak istedik. Hemen yukarıda Kripto para soygunuyla alakalı basın açıklaması yapıldı! ile ilgili yorum ve görüşleri inceleyerek sizlerde yorum bırakabilirsiniz. "