Kuantum bilişimde çığır açan bir buluş gerçekleştirildi. Keşif, kuantum hesaplama için yol haritasını hızlandırma potansiyeline sahip. İngiltere merkezli bir girişim, mevcut üretim süreçlerini kullanarak büyük ölçekte kuantum yongaları üretme sürecine başladı.
UCL ve Oxford Üniversitesi‘nden akademisyenler tarafından kurulan Quantum Motion, standart bir silikon çip üzerinde kuantum bilgisayarların yapı taşı olan kararlı bir kübit oluşturmayı başardı. Bu başarı, bir laboratuvarın sınırları içinde üretilen özel yongalara dayanan mevcut çabalardan olumlu bir sapma olarak değerlendiriliyor.
Kuantum teknolojili Samsung OLED TV için tarih: 2022!
Kübit oluşturma süreci ‘hackleniyor’
UCL’de Nanoelektronik Profesörü ve Quantum Motion’ın kurucu ortağı John Morton buluşla alakalı, “Kübit oluşturma sürecini hackliyoruz. Bu nedenle bir akıllı telefondaki çipi yapan aynı tür teknoloji, kuantum bilgisayarlar oluşturmak için de kullanılabilir” açıklamasında bulundu.
Kübit’ler, kuantum bilgisayarların yapı taşlarıdır. Genellikle süperiletkenler veya ayrı ayrı hapsolmuş atomlar gibi özel ve pahalı teknolojiler kullanılarak üretilir.
Gerçekten de, Japonya’da 1000 kübit kuantum bilgisayar kurmayı amaçlayan ve yakın zamanda oluşturulan Riken RQC-Fujitsu İşbirliği Merkezi‘nin amaçlarından biri, kübitlerin üretim sürecini iyileştirmenin yollarını bulmaktır.
Öyleyse, Quantum Motion‘ın keşfinin kuantum hesaplamanın gelişimini dönüştürme potansiyeline sahip olduğunu savunmasına şaşmamalı. Çünkü mevcut fabrikasyon tesislerinde silikon çipler kullanarak kuantum hesaplama cihazları oluşturmanın mümkün olduğunu gösteriyor. Şirket ayrıca araştırmasını PRX Quantum bilimsel dergisinde yayınladı.
Şirketin çığır açan buluşunu siz nasıl değerlendiriyorsunuz? Fikirlerinizi yorumlar kısmında bizlerle paylaşabilirsiniz.
Yorumsuz…
Zaten bekleniyordu
Bitcoin haclemek
Doğru hesab yapılırsa bilgisayar dan ziyade süper bi akıl makinesi olur
Hype
Bu bilgisayar nekadar hızlı? Makaleyi yazan ,bu konu hakında birsey dememiş
avize benzeri yapı ne işe yarar buradan çıkan 0 1 ler hangi formda ör: 1110010001 ?