Bu kanıtlanmış bir şey mi?
Evet, Kuantum Dolanıklık İlkesi bir kuram veya teori değil ilkedir. Kuantum bilgisayarlarının çalışma prensibinin temelini oluşturur ve tartışmaya açık bir konu değildir. Bütün fizikçiler tarafından var olduğu ve doğru olduğu kabul edildi.
Peki bu nasıl oluyor?
Bu durum hakkında ortaya atılmış iki popüler teori bulunuyor.
Bunlardan ilki, bizim gözlemleyemediğimiz bir enerji bağının bulunduğunu savunuyor. Bu enerji bağı o kadar hızlı ki, ışık hızı yanında önemsiz kalıyor. Ancak günümüz fizik kurallarını incelediğimizde, bu iddianın şu an için mümkün olmadığını söyleyebiliriz. Görelilik Kanunu’na göre evrendeki en üst hız limiti ışık hızıdır. Bu iddianın sahipleri, eğer bu iddia doğru ise bilgiyi, veriyi ve hatta canlıları ışınlamanın mümkün olduğunu savunuyor.
Bir diğer görüş ise, bu hareketin bir illüzyondan ibaret olduğunu savunuyor. Bunun sebebi yukarıda da dediğimiz gibi, evrende bulunan her şeyin birbirleri ile zaten bir dolanıklık halinde bulunduğunu savunan teorilerin varlığıdır. Sicim Teorisi gibi teoriler, evrendeki her şeyin birbirleri ile iletişim kurduğunu belirtir. Henüz doğruluğu kanıtlanmamış olsa da, ikinci grup bunun nedenini buna bağlamakta. Peki Kuantum Dolanıklık ile ışınlanma ileride mümkün olabilir mi?
Eee sonuç. Nedir yani, ne yapmamız lazım?
kral
Arkadaşlar bu kuantum fiziği ile alakalı bir konu. Bize çok anlamlı gelmiyor lakin fizikte çok önemli konular ve gelecekte çok büyük gelişmelere yol açacaktır.
Dolanmak iyiymiş yane?
Uzaklık ve hız insanın uydurduğu kavramlardır. Evrendeki ilişkiler aslında kendi içinde son derece yakın ve mantıklı olarak devam ediyor. İnsan yetersiz beyni ile konuyu anlamaya çalışıyor. Kısaca dünyadaki tek akıllı benim yani
İnsanlar daha çoğu şeyi keşfedemedi ama Allah karşı geliyor
Dolanıklık iyidir dolanalım hiç ayrılmayalım , hatta sarmaş dolaş olalım.
Aynen😀ama kız arkadaşlarımızla kankalarımızla
Akşam akşam güldürdün ben ALLAH’TA seni güldürsün kardeşim🤣
Burada zaman kavramı yada ölçümü hangi temel teori yada kanuna dayanıyor sorusu sorulabilir. Nesnelerin veya evrenin zaman boyut ilişkisi etkileşim halinde olabilir mi? ikinci soru.. Yada hiçbirşeyin varolma durumu olmadan bir kurgunun ürünü olma ihtimaline ne dersiniz. Son bir fikir, varolmak ve varlığının ispatını istesek hangi delil ile bunu ispat edebiliriz.
Turkcenin uydruma kelimeleri yokmu esas beyin yakan kisim o! Dolaniklismis!
Espri kasmaktan başka birşeye yaramayan şahıslar heryerde varsınız!
çin dolanıklığı kullanarak deney yaptı ve parçacık bazında ışınlanmayı gerçekleştirdi
kuantum da her konu ayrı ayrı beyin yakan birşey zaten
Her sey birbiriyle sürekli iletisim halinde ise ben kiminle surekli iletisim halindeyim
Bundan 10 yıl sonra quantum bilgisayarları göreceğiz.Şimdiden qbit,superposition hakkında bilgi sahibi olmanızı tavsiye ederim. Veri madenciliği ve kripto paranın nasıl değişime uğrayacagını hep birlikte göreceğiz.Yatırım için bugün doğru zaman yarın değil
Kuantum Dolanıklık bir ilke diyorsunuz sonra “bu nasıl oluyor “sorusunu 2 teoriyle açıklıyorsunuz .ben mi anlamadım…..
Bir yanlışlık yok. 🙂 Başlıkta da belirtildiği gibi ‘beyin hücrelerimizi yakan’. Bunun olduğu biliniyor, ancak bunun nasıl olduğu bilinmiyor.
Beyin error kardeş senin geçmiş olsun
böyle gençlerin okuduğu sitelerde bu tarz paylaşımların devamını bekliyoruz. umarız ilgi alanlarımız daha çeşitli olur bu sayede..
Bu dolaşıklık uzayı bir elma gibi düşünün ortadan 2 ye kesin ama ayırmayın sonra bir yarısını saat yönünde çevirin diğer yarısınıda o çevirdiğiniz yarının hızında ters yönde çevirin. Bütünlüğü bozdunuz mu hayır.içerden bir kurt hareket etse kısa mesafe kat ederek uzak mesafede gideceği elmanın diğer tarafı önüne gelecek bir anda elmanın uzak köşesine ulaşmış olacak yani bir tür solucan deliği