Kuika Akademi, üniversitelerde low-code yazılım eğitimi veriyor!

0

ABD’li teknoloji araştırma ve danışmanlık şirketi Gartner’ın Teknoloji Eğilimleri Raporu Sonuçlarına göre 2026 yılında şirketlerin yüzde 80’ni, ihtiyaç duydukları yazılımları, Low-code platformlarda gerçekleştirecek. Bu platformların, 2025 yılında 47 milyar dolarlık pazar oluşturması bekleniyor. İşte ayrıntılar…

Süreyya Ciliv “Low-code platformu iş süreçlerini 10 kata kadar hızlandırıyor”

Low code platform geliştiren Kuika Yönetim Kurulu Başkanı Süreyya Ciliv, “Global ekonomide başarı için en önemli strateji, dijitalleşmeyi ve inovasyonu şirketlerinizin dört bir yanına yayarak, müşterilerinize daha fazla değer katmak. Bunu hızla yapanlar kazanacak.

Kuika Yönetim Kurulu Başkanı Süreyya Ciliv

Şirket olarak, Kuika low-code platformuyla, şirketlerin, girişimcilerin ihtiyaç duydukları yazılımı, 10 kata kadar hızla geliştirebiliyoruz. Bugün, Kuika Akademi olarak, üniversitelerde, akademik kadrolara low-code yazılım dersleri veriyoruz. Üniversiteler, meslek yüksek okullarında, mühendis adayı öğrenciler, müfredatlarda bu yazılımı öğreniyor” dedi.

Eski jailbreakcilerden kim kaldı? Tesla yazılımı kırıldı!

Kuika YKB. Süreyya Ciliv, geliştirdikleri Low-code platformunun şirketler açısından avantajlarını “Kuika AI Low-code platformu bu stratejiyi gerçekleştirmek için çok önemli ve güçlü bir araç. Şirketlerdeki bireyler, küçük departmanlar, iş birimleri her yazılımı, merkezi bilgi işlem departmanlarından beklemek yerine, bu low-code platformuyla yapabiliyor. Kuika Low-code platformuyla, ihtiyaç duydukları yazılımları, bugüne nazaran 10 kat hızla geliştirebiliyorlar.” belirtti. 

“Kuika Akademi, üniversitelerde low-code yazılım eğitimi veriyor”

Kuika Akademi ile gençlere 15 modül ve 75 saatten oluşan yazılım eğitimleri verilmekte. Ege Üniversitesi, EGESEM, Bahçeşehir Üniversitesi, Atılım Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, İzmir Ekonomi Üniversitesi Yazılım Mühendisliği Bölümü, İzmir Ekonomi Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu’nda low code yazılım eğitimleri müfredatlarda, akademik kadrolarca anlatılmakta. 

E-devlette listelenecek olan “Kuika Geliştiricisi” Sertifikası çalışması devam etmekte olup şirketin hedefi, dünya genelinde hızla yaygınlaşan Low-code ve No-code yazılımların, üniversitelerin eğitim müfredatlarına girip, ders olarak görülmesi.

“Sanayi şirketleri, Low-code yazılım platformlarını talep ediyor”

Süreyya Ciliv, “Yazılım geliştirme süreçleri uzun ve pahalı, diğer yandan yazılımcı sayısı yetersiz. Yazılım geliştirmedeki uzun süreçler, tekrarlanan çabalar, kaynak israfı ve müşterilerde kullanılmayan yazılımlara neden oluyor. Mühendis ekibimizin geliştirdiği yazılım platformuyla şirketlerde, bir departmanı kod yazabilir hale getiriyoruz. Ağırlıklı olarak sanayi şirketlerinde mevcut kadrolara yazılım yetkinliği sağlıyoruz. Ayrıca start-up’ları, yazılım çözümlerimizle destekliyoruz.” dedi.

Gartner “2026 yılında şirketlerin %80’i yazılımlarını Low-Code platformlarda  gerçekleştirecek”

ABD’li teknoloji araştırma ve danışmanlık şirketi Gartner’ın Teknoloji Eğilimleri  Raporu Sonuçlarına göre 2026 yılında şirketlerin yüzde 80’ni, ihtiyaç duydukları  yazılımları, Low-code platformlarda gerçekleştirecek. Low-code platformların avantajları;

  1. Önceden oluşturulmuş bileşenler ve konektör’ler aracılığı ile yazılım geliştirmeye izin vererek zamandan tasarruf sağlar.
  2. Görsel tasarımı ve geliştirme ortamı sayesinde süreçleri kolaylaştırır, hızlandırır.
  3. İş süreçlerinde standardizasyon sağlar.
  4. Önceden oluşturulmuş konektörler kullanarak süper uygulama geliştirilmesine izin verir.
  5. Tek bir platformda web ve mobil uygulama geliştirme imkanı sunabiliyor.
  6. Kuika.com ile hızla Kuika Platformu ve ekibiyle tanışın.

YORUM YOK

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version