Kullanıcılar Bulut Hizmetlerini Tercih Etmiyor

22

Yapılan ankete katılanların %95‘i özel yazışmalar, fotoğraflar, parolalar ve mali bilgiler gibi belgelerini cihazlarında saklarken bu kullanıcıların yaklaşık olarak %30‘u yedek alıyormuş. Kullanıcıların %24‘ü verilerinin kaybolmasına veya zarar görmesine karşın hiç bir güvenlik önlemi almazken, %8‘lik kısım gelecekte de böyle bir tedbir almayı düşünmüyormuş.

Bilgilerini çeşitli yollarla yedekleyenlerin %79‘unun flash bellek yada sabit disk gibi fiziksel depolama aygıtlarını kullandıkları da ortaya çıkan diğer detaylardan biri. Geriye kalan kısmın %8’lik bölümü bulut servislerinden yararlanırken, %13‘lük kısım ise farklı metotlardan yararlanıyormuş.

Fiziksel depolama yöntemini kullananların en yakındıkları sorun iste, yedek aldıkları flash ya da sabit diski kaybetmek. Aldığı yedeği kaybedenlerin oranı ankette %16 olarak görünüyor.

Hem Flash Kullanın, Hem de Bulut

Anket sonuçlarını değerlendiren Kaspersky Lab Tüketici Pazarlama Grubu Müdürü Peter Aleshkin şunları söylüyor; “Yedekleme konusunda sistematik bir yaklaşım uygulayarak verilerinizi koruyabilirsiniz. Hangi bilgilerin sizin için değerli olduğuna karar verin ve düzenli olarak yedek kopyalarını oluşturun. Önemli bilgilerin güvenliğini korumanın optimum yöntemi hem fiziksel ortama hem de bulut depo ortamına kaydedilen şifrelenmiş klasörlerdir. Bu, genel bir internet kesintisi veya sabit diskinizin bulunduğu binanın zarar görmesi gibi düşük ihtimalli olaylarda dahi verilerinizin korunmasını sağlayacaktır.”

Ortaya çıkan sonuçlara hızlıca baktığımızda, bulut sisteminin daha kolay ve daha cazip olmasına karşın hala fiziksel depolama araçları karşısında fazlasıyla geri olduğu hemen göze çarpıyor. Tabi bu durumda kısa süre önce patlak veren iCloud hesaplarının patlatılması sansasyonun da bir hayli etkisi olabilir.

:: Siz yedeklerinizi nerede saklıyorsunuz? Flash bellekte mi? Bulutta mı?

22 YORUMLAR

  1. Bulutun yaygınlaşması için öncelikle şu internet hızlarına bi el atmaları lazım. AKK yada el atmak lazım. Kalabalık arşivi olan birisi için bulut depolama 50 GB AKK kotalı 8Mb internet ile çin işkencesi gibi olur.

  2. Bulut depolamayi ucretsiz kullanim icin fotograf ve dokumanlar icin yeterde artiyor bile. Ama amaciniz film muzik arsivi yapmak ise harici harddisk daha mantiklisi oluyor.

  3. Adamlar Fiberde bile 2Mbit upload hýzý verip, utanmadan kotalý interneti sýnýrsýz diye kaktýrýrken Bulut deyince bakan Binali Yýldýrým’ýn konuyla ilgili ibret dolu konuþmasý geliyor…

  4. download ve upload hızımız 100mbps olup fiyatı makul olana kadar bulut işi yalan. sırf bulut içinde günümüzdeki fiyatla aylık 200-300 tl veremem kimse kusura bakmasın. harddisk en güzeli ve 2020 ye kadar devam edecektir bu durum. yahu 2005 te 2 mbps kullanıyorduk şimdi akk bikaç günde doluyor zaten 2015 olmuş 3 mbps kullanıyoruz. ttnet sömürdü türkiyeyi. en boş beleş para kazanan firma bence

  5. Bulut güzel bir alternatif ancak gerçekten ülkemizde internetin bu hızlarda olması işkenceden başka bir şey değil. Teknoloji geliştikçe hıza ihtiyaç artıyor çünkü dosya boyutları büyüyor. Biz bu kafayla zor ilerleyeceğiz orası belli

  6. Bizde internet mi var da kullanalım? Adamlar her noktayı kotalarla, kısıtlamalarla, yasaklarla çevirmişler. Nefes alacak alan bırakmadılar. Dünyanın insan hakkı diye gördüğü ve tamamen ücretsiz olarak sunmaya başladığı İnterneti, bizimkiler milleti sömürü ve kontrol aracı olarak görüyorlar.

  7. Teknolojinin T'sinden anlamyanlar bu ülkeye bakan oldukça daha çok ağlarsınız böyle. Upload hızımız düşük buluta nasıl yedekleme yapalım abi ühüü ühüüü.

  8. Türkiye’de bulut hizmetini kullanabilen var mý? TTNet gibi büyük bir engeli aþmak gerekiyor önce.

    – – – Mesaj Güncellendi – – –

    tahir40 Nickli Üyeden Alýntý
    Adamlar Fiberde bile 2Mbit upload hýzý verip, utanmadan kotalý interneti sýnýrsýz diye kaktýrýrken Bulut deyince bakan Binali Yýldýrým’ýn konuyla ilgili ibret dolu konuþmasý geliyor…

    Bu iþi çözmüþ. Aslýnda 1-2 Mbit upload hýzý da fazla. Kafa yormamak için onu 0.1 Mbit’e çekmek lazým Teknolojinin T’sinden anlamadýðý kesin.

  9. Upload sınırı yüzünden uzun süren depolama ve hata mesajı almak yerine insanlar tabii ki flasha kaydeder.Kayıplar için değil sinir krizi geçirmemek için. 🙂

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version