İnternet bankacılığını kullanan 18.000’den fazla bireyin katılımıyla gerçekleştirilen bir testte ortaya ilginç sonuçlar çıktı.
Katılımcılara hesap bilgilerini girmeleri için sadece birisi gerçek olan 4 sahte panel sunuldu. Katılımcıların sadece yüzde 50’lik bir bölümü doğru paneli seçerken, geri kalan kısım ise finans bilgilerini yanlış sitelere girdiler.
Kullanıcıların büyük bir bölümü şifrelenmiş bağlantıyı işaret eden “https” ön ekini tanıyamazken, katılımcıların yüzde 5’i ise direkt olarak yanlış olarak yazılmış bağlantıları tıkladılar.
Kullanıcılar sanal klavye kullanmıyor
Kullanıcılarla ilgili diğer bir testte finans sitelerindeki sanal klavye kullanımı üzerine gerçekleştirildi.
Bu testin sonuçlarına göre, zararlı yazılımları engellemesi için kullanılan sanal klavyenin, kullanıcıların yüzde 79’u tarafından tercih edilmediği ortaya çıktı.
Teste katılan kullanıcıların 3’te 1’lik bölümü banka ya da büyük e-ticaret sitelerinin yeteri kadar korunduğundan emin oldukları için ek korunma tedbirleri almadıklarını belirttiler.
:: İnternette finansal bir işlem yaparken ek korunma tedbirlerine önem veriyor musunuz?
Ya benim bilgilerimi kim niye çalsın ki Facebook dahil her yerde şifrem slm4663 alın kullanıcı adım slm_dmr006 alın şimdi kim niye hesabımı çalsın ki
linux mint kullaninca bu islerde sorun olmuyor.
yillardir virus ve casus yazilimlardan korunmak adina bir program kullanmiyorum. bilgisayar kullaniminda bilgili ve tecrubeli kullanicilar dikkatli olduklari icin gerek duymuyorlar sanirim.
n
n
rn rn
rn
rn rn
rn
rn
linux akar
linux candir ama itunes yok maalesef
linux mint dene onda benzer bisey varmis.
Ahahah:) calabilir sorun yok. Hatta calsin uzerimdeki borclarida alsin bi zahmet
Ne çekinecem be.. Yiyorsa gelsin benim PC'mi hacklesinler de görelim.
Kim niye çalsın hiç gereği yok
Valla bende korkmuyorum açıkçası…