Yedekleme konusuna önem veren insanlara baktığımızda, çoğunluğunun başına kötü bir anı gelmiş olduğunu görüyoruz. Verilerini kaybeden kullanıcılar, daha sonra bir daha aynı sorunu yaşamamak için verilerini yedeklemeye başlıyor. Fakat doğru yapıyorlar mı?

Bu sokak röportajımızdaki konumuz yedekleme. Yoldan geçen insanlara verilerini yedekleme yapıp yapmadıklarını, yapıyorlarsa hangi depolama cihazlarına yaptıklarını, hangi sıklıkla verilerini yedekledikleri gibi sorular sorduk.

Yedekleme neden önemli?

Bilgisayarlarımız ya da taşınabilir disklerimiz artık bizim bütün verilerimizi sakladğımız bir kutu halini aldı. Eskiden fotoğraflarımızı resim albümlerinde, özel notlarımızı defter yapraklarında, eskiden aldığımız sertifikaları dosyaların aralarında saklardık. Tüm bu belgelerin bir yangın sonrası kül olduğunu düşünün. Ne kadar acı bir durum değil mi?

Esasında aynı durum bizim dijital verilerimizi sakladığımız diskler için de geçerli. Örneğin bir markanın 1 TB‘lık hard diskini yedeklemek için kullanıyorsunuz. Bu diskte 2006 yılından beri çektiğiniz tüm fotoğraflar ve belgelerin orjinalleri duruyor. Hard disk bozulursa ne olacak?

Bu yüzden kişisel bilgilerinizi bir yerde saklayın ve o sakladığınız bilgileri başka bir medyaya yedekleyin. Önemine göre yedeğinin bile yedeğini alabilirsiniz.

Evinizde örnek vermek gerekirse Western Digital‘in Red ailesini kullanan bir NAS üzerinde yedekleme yapabilirsiniz. Hem tüm dijital cihazlarınız doğrudan bu NAS üzerinden bilgileri alabilir. Daha basit bir yöntem ile Western Digital’in harici taşınabilir disklerine de yedekleme yapabilirsiniz. Ama bizim önerimiz özellikle masaüstü bilgisayar kullananların Western Digital Green serisi bir disk alıp, yedeklemek istedikleri dosyaların bir kopyasını burada tutmaları yönünde.

Bakalım soruları yönelttiğimiz insanlar yedekleme yapıyorlar mı? Yapıyorlarsa da ne sıklıkla verilerini yedekliyorlar. İyi seyirler.

#video_6878#

:: Verilerinizi yedekliyor musunuz?