Küresel ısınma tehlikesine karşı yüzen şehirler!






Küresel ısınma nedeniyle, dünyanın bir çok büyük şehrinin su altında kalma riski bulunuyor. BM‘e sunulan yüzen şehirler projesi ise bu duruma karşı bir önlem almanın yolunu arıyor.
Ekolojik çözümler sunan bir şirketin sunduğu projeyi Mimar Bjarke Ingels tasarladı ve BM‘e bu projeyi sundu. Peki ama yüzen şehirler çözümü insanlığı nasıl hayatta tutacak?
Yüzen Şehirler su baskınlarına karşı nasıl bir çözüm sunacak?
Yüzen şehirler tek bir yüzen ada yerine, birbirine bağlanan irili ufaklı bir çok adanın bir araya geldiği bir yapıda olacak. Oceanix City adlı projenin günümüz mega kentlerinin 1,5 km açığına inşa edilmesi planlanıyor. Böylece herhangi bir felaket anında şehirden kolayca ulaşım sağlanarak, yaşamsal faaliyetlerin devam etmesi sağlanacak.
Bu haliyle Kevin Costner‘ın başrolünü oynadığı Su Dünyası filmini hatırlatsa da, daha çok ütopik bir geleceğin şehri yapısına sahip.
Amaç Kasırga ve fırtına gibi suyun yükseldiği durumlarda daha mobilize bir çözüm sağlamak. Aynı zamanda bu yüzen şehir kasırgalara dayanacak şekilde dizayn edilecek. Adalar, okyanusa demirlenerek sabitlenebilecek ve ihtiyaca göre ayrılıp, birleştirilecek şekilde tasarlanacak.
Bu ütopik şehrin en çarpıcı yanıysa, deniz suyu mineral birikintilerinden kireç taşı oluşmasını sağlamak için biorock adında, küçük elektrik patlamaları sağlayan bir teknoloji kullanmayı tasarlıyorlar. Böylece şehirleşme nedeniyle olumsuz etkilenen mercan resiflerinin güçlendirilmesi planlanıyor.
Adalar sadece yaşam merkezi olarak tasarlanmış. Temel ihtiyaçlar ve alışveriş gibi ihtiyaçlar için elektrikli deniz motorlarıyla adaların merkezine geçmeniz gerekiyor. Adalar ihtiyaca göre yapboz gibi birleştirilip ayrılabiliyor.
BM her ne kadar bu projeye henüz onay verip desteklemese de, Bjarke Ingels‘in çözümünü gelecek için umut verici olarak görüyor.
Peki küresel ısınma tehlikesine karşı planlanan yüzen şehirler projesini nasıl buldunuz? Böyle bir şehirde yaşamak ister miydiniz? Yorumlarınızı bekliyoruz.
FIRSAT ÜRÜNLERİ

" Küresel ısınma tehlikesine karşı yüzen şehirler! konulu haberimizde ShiftDelete.Net olarak sizlere Küresel ısınma tehlikesine karşı yüzen şehirler! ile ilgili son gelişmeleri aktarmak istedik. Hemen yukarıda Küresel ısınma tehlikesine karşı yüzen şehirler! ile ilgili yorum ve görüşleri inceleyerek sizlerde yorum bırakabilirsiniz. "
Popüler Haberler
- 1
Huawei amiral gemisi serisini satıyor mu?
- 2
Netflix’ten Android cihazlar için heyecanlandıran yenilik
- 3
Instagram'dan işletmeler için 'Profesyonel Pano'
- 4
WhatsApp sözleşmesinden sonra son durum
- 5
Bir bir ortaya çıkıyor: Snapdragon 888'li yeni Meizu 18
- 6
GTA Online popüler hile servisi yolun sonunda
- 7
Xiaomi, yeni ekran pantenti ile gündemde
- 8
Türkiye'nin aşı haritası erişime açıldı: İşte son durum
- 9
Akıllı saatleri en uygun fiyata bulduk, liste oluşturduk!
- 10
iPhone kullanıcılarına kalp pili uyarısı
En yeni Videolar
- 1
Dışı da içi de sizi yakan 3 ısıtıcıyı inceledik!
- 2
3D yazıcıda ofis için neler bastık?
- 3
Akıllı saatleri en uygun fiyata bulduk, liste oluşturduk!
- 4
Clubhouse uygulamasını denedik
- 5
Alanı YouTuber yapan Fujifilm X-S10 incelemesi
- 6
Xiaomi'nin sözde akıllı şemsiyesini zorladık!
- 7
Samsung'un en iyisi: Galaxy Buds Pro kutu açılışı
- 8
Yeni kanalımız: Android kullanıcılarına merhaba!
- 9
İyi ses için paraya kıydık: Saramonic Blink 500 Pro B2
- 10
M1 işlemcili MacBook Air kutusundan çıkıyor
Forumdan Son Başlıklar Tümü
En Yeni İncelemeler Tümü
- 1
Ucuz çizim tableti! Xiaomi Wicue 11 inceleme
- 2
Kendisini AirPods Pro zanneden 109 liralık kulaklık!
- 3
Xiaomi Mi Robot Vacuum inceleme!
- 4
BİM'den 250 liralık kulaklık alırsanız ne olur?
- 5
Asus TUF Gaming A15 inceleme!
- 6
MSI Optix MAG322CQR oyuncu monitörünü inceledik!
- 7
Apple bilgisayarların geleceği! (Video)
- 8
A101'de satılacak Huawei Band 4 özellikleri neler?
- 9
Oppo Reno4 inceleme - Tasarıma bayıldık!
- 10
Ortalığı dağıtacak Fuji X-S10 inceleme! (Dünyada ilk)
- 11
Oppo Reno4 Pro inceleme ve özellikleri!
- 12
Bilgisayarı soğuttuğunu iddia eden vakum!
- 13
11 yaşındaki Kerem'in oyun kolu incelemesi
- 14
Huawei Freebuds Pro inceleme
- 15
GoPro Hero 9 Black elimizde!
insanoğlu işte küresel ısınmayı durdurmaya uğraşmaz yüzen şehirler yapmaya çalışır
Şu saatten sonra ne yaparsan yap, ısınmayı durduramazsın. Ama bütün ısınmaya neden olan elemanlari(araba, sanayi, santraller, vs.) bunları ortadan kaldırırsan, ısınmayı bi 100 sene filan belki durdurursun. Ama o zaman da ekonomi çöker.
Dünyanın içine etsinler ondan sonra yüzen şehir yapacaklarmış sanki denizler pırıl olacakta bu gidişle 🤮
Biz daha secimlerle uğraşalım.
hastalıklarda da olduğu gibi insanlar sadece oluşan hasara karşı önlemler almaya çalışıyor. Halbuki sorunun nereden kaynaklandığını bulup çözmeye uğraşsalar bu problemler de ortadan kalkacak. Maalesef bize medeniyet diye yutturulan şey budur arkadaşlar.
Millet aya biz yaya.
ayda okyanus mu var nasıl okuyorusunuz…
Karalarayı yerle bir ettik sıra denizlere geldi
Su Dünyası filmini hatirlatiyor
Para için küresel ısınmaya sebep olanlar yine para için küresel ısınmanın önüne geçmeyi neden istemiyorlar? Arkadaşlar tuhaflık var. Kendileri dünyalı değil mi? Neden? Sebep? Fikri olan söylesin.
Şu saatten sonra yapacak bir şey yok dünya sular altında kalacak zaten anladık ama tsunami gibi felaketler için önlem alınamadığı sürece gereksiz bir proje.
BM nin bir ise yaradigini bilmiyordum.