Kurumsal alanda tercih edilen bilgisayar ve diğer çevre birimleri iş akışını ve kalitesini doğrudan etkiliyor. İstanbul Eyüp Sultan Belediyesi’nin ASUS bilgisayar ve donanımları ile yerli işletim sistemimiz Pardus’u kullanarak oluşturduğu yapılanmayı bir araya getirdik, kullanılan ekipmanları inceledik.
Kurumsal çözümler içerisinde ASUS Mini PC PN50, PB62, ASUS VA24DQLB, ASUS ZenScreen Go ve ASUS ZenDrive U7M gibi donanımlar yer alıyor. Bu donanımların neler sunduklarına ve özelliklerine yakından bakalım.
Asus yeni işlemciler için BIOS desteğini duyurdu
ASUS Kurumsal Çözümleri yerinde inceledik
23,8 inç boyutunda Full HD çözünürlüklü IPS panel ile çerçevesiz yapıda olan ASUS VA24DQLB monitör, iki ana özelliği ile ön plana çıkıyor. ASUS kurumsal monitör, masa alanından tasarruf etmek, buna ek olarak eğme, döndürme ve yükseklik ayarlama gibi ergonomik olarak VESA duvara monte edilebilir standa sahip.
Videomuzda incelediğimiz ASUS Kurumsal Çözüm ailesine ait ürünlerin detaylarına ve ASUS Control Center web sitesine aşağıdaki linkler üzerinden ulaşabilirsiniz.
ASUS Control Center: https://tr.asus.click/sl6Ehj
ASUS VA24DQLB Eye Care Kurumsal Monitör: https://tr.asus.click/AyRSuz
ASUS Mini PC PN50: https://tr.asus.click/Yx2cFO
ASUS Mini PC PB62: https://tr.asus.click/qNWZIS
ASUS ZenScreen MB16AP Taşınabilir Monitör: https://tr.asus.click/XW2XVj
ASUS ZenDrive U7M Taşınabilir M-DISC / Blu-Ray Yazıcı: https://tr.asus.click/0IAn9D
Monitör arkasına sabitlenebilen ASUS Mini PC PN50, kurumsal alanda deneyimi kolaylaştıran 4K görüntü çıkışı ve 4 ekrana kadar destek sunuyor. Cihazda yer alan 64 GB’a kadar DDR4 RAM ve M2 SSD desteği ile yapılan işe göre performans artışını yükseltebiliyorsunuz. Wi-Fi 6, Bluetooth 5.0 ile güncel standartları yakalayan ASUS Mini PC PN50, AMD işlemcilerle uyumlu.
ASUS Mini PC’ler özellikle taşınabilirlik, dayanıklılık ve enerji verimliliği konusunda uygun bir çözüm sunarak kurumsal kullanıcıların gereksinimlere odaklanarak tasarlanıyor.
Bir diğer bilgisayar olan ASUS Mini PC PB62 ise MIL-810H askeri standartlarına uygun bir şekilde üretilmiş. Ürünler simüle edilen çeşitli zorlu ortamlarda, belirli kullanım ömürleri içerisinde güvenilirlik ve dayanıklılık açısından test ediliyorlar.
Intel Wi-Fi 6, Bluetooth 5.2 bağlantı desteği bulunan bu mini PC’de DisplayPort, VGA, LAN, COM ve HDMI 2.0 desteği tek bilgisayar ile birden çok çalışma alanına doğrudan hizmet ediyor. Teknik özellik noktasında 64 GB DDR4 bellek ve M2 SSD desteği bulunan cihaz, 11. Nesil Intel işlemciler tarafından destekleniyor.
Taşınabilir monitör olan ASUS ZenScreen GO MB16AP ise ergonomi ve taşınabilirlik anlamında oldukça kullanışlı. Full HD çözünürlüklü 15,6 inç boyutunda olan bu taşınabilir monitör, görüntü oranını dikey ve yatay olarak otomatik ayarlıyor. İster standart ister pivot olarak kullanılabilen bu monitör USB-C veya USB-A üzerinden görüntü aktarımı yapabiliyor. Dahili pil ile 4 saate kadar çalışma imkanı sağlayan ASUS ZenScreen GO, bilgisayar haricinde akıllı telefonlarla da bağlantı kurabiliyor.
ASUS’un taşınabilir monitör ailesinin daha üst segmentinde dokunmatik modeller de mevcutken, giriş segmentinde daha uygun fiyatlı taşınabilir bataryaya sahip olmayan modeller de mevcut.
Günümüz bilgisayarlarında artık DVD okuyucu donanımı bulunmuyor. ASUS bu noktada, ZenDrive U7M Blu-Ray yazıcısı ile 8X DVD yazmanıza olanak tanıyor. Ayrıca M-DISC ile değerli fotoğraf, video ve verilerinizi 1.000 yıl veya daha fazla süreyle korumak için arşiv kalitesinde depolama imkanı bulunuyor.
Değindiğimiz bu ürünlerin haricinde ASUS’un ana işi olan OEM ve anakart tarafında da kurumsal müşteriler için tasarlanan CSM (yani Corporate Stable Model / Kurumsal Kararlı Model) serisi anakartlar göze çarpıyor.
Bu anakartlar ile ücretsiz olarak gelen, üretkenliği artırmak ve güvenliği güçlendirmek amacıyla tasarlanan bir IT takip aracı olan ASUS Control Center Express ise, yazılım ve donanımların gerçek zamanlı olarak yönetilebilmesini sağlıyor. Yazılım, tüm cihazlar için güç, güvenlik, görev planlayıcısı ve rapor işlevleri sunuyor.