Amiral gemisi modeli olarak adlandırılan Android cihazların seri üretimin dezavantajından kaynaklanan bazı sorunlar ile geldiğine birçok kez şahitlik ettik. Kutusundan çizik, yamuk veya ölü piksel ekran sorunu ile çıkan pahalı Android cihazları, müşterilerin de çileden çıkmasına neden oluyor.

Bu haberimizde 2014 ve 2015 yılının kutusundan bozuk çıkan aralarında HTC One M9 ve Galaxy S6 Edge gibi en yeni amiral gemisi Android cihazlara değineceğiz.

Nexus 6

Motorola, Nexus 6’nın arka panelinde plastik materyal kullanmayı tercih etmişti, bu materyal ilk kullanıcıların elinde soyulmaya başladı. Kullanıcıların birçoğu bunun bir sorun olmadığını, kılıf takarak kullanacaklarını dile getirdi. Ancak firma imalat düzeltmesine gitti, çünkü bozuk olan bataryanın gitgide genişlediğini ve arka panele basınç yaptığı rapor edilmişti.

15-04/10/nexus-6.jpg

Nexus 6 kullanıcıları cihazın cepte patlamadığı için çok şanslı. Bu olaydan sonra Motorola hatalı olan ürünü yenisiyle değiştirmeyi de hemen gerçekleştirdi. Ancak o zamana kadar, Nexus logosu arka panelden soyulmaya başlıyor. Bu yüzden kullanıcılar arka plan değişimi talep ediyorlar veya kendileri kalemle bu boşluğu boyayıp doldurmaya çalışıyor.

{pagebreak::1}

Nexus 5

Nexus 6’nın çok sevilen bir önceki modeli de günden güne artan sorunlara sahip. Nexus 5’ler dar hoparlör delikleri, çok ses çıkaran tuşları, çıkıntılı sim girişi ve tutuşu oldukça rahatsız hale getiren keskin bir ekran çerçevesi ile satışa sunulmuştu. Bu yüzden Nexus 5 acil bir estetik ameliyata girmek zorunda kaldı. Bir sonraki gözden geçirme ile Nexus 5 daha büyük hoparlör deliklerine, daha yumuşak tuşlara, daha sıkı sim girişine sahip oldu.

15-04/10/nexus-5.jpg

{pagebreak::2}

Samsung Galaxy S6 Edge

Samsung’un muhteşem kıvrımlı amiral gemisinin ilk kullanıcıları ölü pikselli ve lekeli bir ekranla karşılaştı. Bu tür bir akıllı telefona bu kadar para ödedikten sonra tasarım standartlarınız da oldukça yükseliyor ve en küçük problemler bile size oldukça büyük görünüyor.

Bu göze hoş görünmeyen çizikler ve nedeni açıklanamayan ölü pikseller Galaxy S6 Edge kullanıcılarının cihazlarından vazgeçmeleri için yeterli bir sebep olarak görünüyor. Bu arada bu hata tam olarak Samsung’un sayılmaz.

15-04/10/samsung-galaxy-s6-edge.jpg

Akıllı telefonların Kore ve Vietnam’da üretilip Amerika’ya ve dünyanın diğer ülkelerine gittiğini düşünürsek, taşıma işlemi sırasında cihazların herhangi bir hasar alabileceğini de göz önünde bulundurmalıyız. Ancak listenin geri kalanındaki akıllı telefonların başına gelenler ise daha ilginç.

{pagebreak::3}

HTC One M7

Tamamen metalden yapılan HTC One M7’nin kullanıcıları cihazın kötü kamera performansıyla uğraşıyor. UltraPixel kameranın sol taraftaki hatalı parçası az ışıkta çekilen fotoğraflara kabus gibi bir  ‘mor renk’ etkisi yaratıyor. Kabus gibi kelimesi burada aslında hafif kaldı. Şaka bir yana, bu renk o kadar bariz ki, çok kötü bir fotoğraf filtesi gibi görünüyor.

15-04/10/htc-one-m7.jpg

Bu konu başta görünenden daha karmaşık bir hal aldı. HTC Zoe video paylaşma uygulaması One M7’nin kamera modülünü kullanıyor. Kamera lensini uzun süre açıkta bırakarak elektriğin kamera aracılığıyla devrelere girmese ve ısınmasına neden oluyor. Bunun sonucunda da HTC’nin deyimi ile ‘termal etkisi’ yaratıyor. Daha sonra tamir edilen HTC One M7’nin kamera parçaları ısıya dayanıklı olanlarla değiştirildi.

{pagebreak::4}

HTC One M9

Ölü piksel. Çok daha fazla ölü piksel! Görünüşe göre birileri HTC’ye One M9 için bir düzine hatalı ekran göndermiş ve bir başkası da bunun kalite kontolü olmaksızın yapılmasına izin vermiş.

15-04/10/htc-one-m9.jpg

Bu yüzden XDA forumlarında birçok kullanıcı çok çirkin yorumlar yazdı. Örneğin, ‘Ölü piksellerle dolu muhteşem bir telefon’, ‘Bu muhteşem telefonu iyi ki iPhone 6 ile değiştirmişim!’, ‘Ekranda kocaman bir beyaz ölü pikselim var’, ‘Önce telefona saç kılım düştü sandım, sonra bir baktım tam ortada siyah bir ölü piksel varmış’ gibi cümleler ve daha fazlası bu yorumların arasında bulunuyor. HTC’nin Amerikaya gönderdiği cihazlarla başı büyük derde girecek gibi görünüyor.

{pagebreak::5}

OnePlus One

Amiral gemisi katili olarak lanse edilen OnePlus One beraberinde bir takım sorunları getirdi. Telefonun dokunmatiği bazen çalışmıyor, Wi-Fi sorunlar yaratıyor ve telefonla görüşürken ses kalitesinde anormal kalite düşüklükleri yaşanıyordu. OnePlus One’ın en kötü hatası ise patlaması oldu! Evet cihaz durduk yere bataryadan kaynaklanan sorunlardan dolayı bazı kullanıcılarının elinde patladı!

15-04/10/oneplus-one.jpg

:: Başınıza buna benzer bir olay geldi mi?