n11.com’da veri ihlali yaşandı! İşte resmi açıklama


27 Aralık 2019 Cuma 10:37
n11.com’da veri ihlali yaşandı! İşte resmi açıklama

Türkiye’nin en büyük e-ticaret sitelerinden n11.com, sunduğu indirimler ile akıllarda yer etmeyi başardı.  Kişisel Verileri Koruma Kurumu tarafından yapılan açıklama sonrasında n11.com veri ihlali ile gündemde!

E-ticaret siteleri başta olmak üzere büyük internet sitelerine yapılan saldırılar artık kaçınılmaz hale geldi. Ancak, son yıllarda ülkemizde alınan yasal önlemler sayesinde kullanıcı verilerinin korunması konusunda büyük adımlar atıldı.

KVKK’dan n11.com veri ihlali açıklaması!

Kullanıcı verilerinin korunması için gerekli önlemleri almayan platformlar ciddi cezalar ile karşı karşıya kalabiliyor. n11.com’a dönersek: 832 adet n11.com üyesine ait e-posta adreslerinin internet ortamında ele geçirildiği belirtiliyor.

KVKK’nın internet sitesinde yer alan açıklama şu şekilde;

Bilindiği üzere, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanununun “Veri güvenliğine ilişkin yükümlülükler” başlıklı 12 nci maddesinin (5) numaralı fıkrası “İşlenen kişisel verilerin kanuni olmayan yollarla başkaları tarafından elde edilmesi hâlinde, veri sorumlusu bu durumu en kısa sürede ilgilisine ve Kurula bildirir. Kurul, gerekmesi hâlinde bu durumu, kendi internet sitesinde ya da uygun göreceği başka bir yöntemle ilan edebilir.” hükmünü amirdir.

Veri sorumlusu sıfatını haiz olan Doğuş Planet Elektronik Ticaret ve Bilişim Hizmetleri A.Ş. tarafından Kurumumuza gönderilen 20.12.2019 tarihli yazıda özetle;

  • Şirket ile bağlantısı olmayan üçüncü kişiler tarafından 832 adet n11.com üyesine ait e-posta adreslerinin internet ortamında ele geçirildiği,
  • Söz konusu e-posta adresleri kullanılarak şifre deneme yoluyla üyelerin n11.com hesaplarına giriş yapıldığı,
  • İhlalden etkilenen kişisel verilerin kimlik, iletişim ve müşteri işlem bilgileri olduğu,
  • İhlalin 17.12.2019 tarihinde gerçekleştiği ve aynı gün tespit edildiği,
  • Konu ile ilgili araştırmaların devam ettiği,
  • İlgili kişilerin veri ihlaliyle ilgili olarak [email protected] adresinden bilgi alabilecekleri

bilgilerine yer verilmiştir.

Konuya ilişkin inceleme devam etmekle birlikte, Kişisel Verileri Koruma Kurulunun 26.12.2019 tarih ve 2019/401 sayılı Kararı ile söz konusu veri ihlali bildiriminin Kurumun internet sayfasında ilan edilmesine karar verilmiştir.

n11.com veri ihlali konusunda ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı bekliyoruz




yazarMehmet Ali Ertunç

2015 yılı Ekim ayında SDN ailesine dahil olan Mehmet Ali, İskenderun Teknik Üniversitesi'nde eğitim hayatına devam ediyor. Havacılık tutkusu her geçen gün artarken, silahlara ve otomobillere büyük ilgi duyuyor.
Yazarın diğer haberlerine ulaşmak için tıklayın.

Yeni ! ShiftDelete.Net ya da SDN Forum hesabınız ile yorum yaparak yorumlarınızın rumuzunuz ile yayınlanmasını sağlayabilirsiniz. Giriş için tıklayın.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

7 yorum - “n11.com’da veri ihlali yaşandı! İşte resmi açıklama”

  1. Ziyaretçi dedi ki:

    Abi desenize bu şimdi mi duyurulur?

  2. Ziyaretçi dedi ki:

    çalınan kartlar ile ilgili adam gibi açıklama yapan yok. trendyol çalıştırdığı söylentileri var. kimse uyarılmıyor.

  3. Ziyaretçi dedi ki:

    olayın n11 ile ilgisi yok aslında.
    ***** ***** sistemlerinden elde edilen mail ve şifre bilgilerini, n11’de deneye deneye giriş yapıyolar. ihlal edilen yer neredennereye sitesi..

  4. Ziyaretçi dedi ki:

    Kartlarınıza alışveriş limiti koyun derim

  5. Ziyaretçi dedi ki:

    geçen gün google chrome’dan bildirim gelmişti “şifreniz ifşa oldu” diye. nedeni belli oldu.

  6. Ziyaretçi dedi ki:

    kartları kaydetmeyin geçen arkadaş 1600 tl kaptırdı trendyol vs sanal kart kullanın gerektiğinde

  7. Ziyaretçi dedi ki:

    Bana bu aralar zırt pırt yaptığınız alışverişlerdeki kargo tercihinden dolayı telefon kazandınız diye mesajlar gelmeye başladı.

" n11.com’da veri ihlali yaşandı! İşte resmi açıklama konulu haberimizde ShiftDelete.Net olarak sizlere n11.com’da veri ihlali yaşandı! İşte resmi açıklama ile ilgili son gelişmeleri aktarmak istedik. Hemen yukarıda n11.com’da veri ihlali yaşandı! İşte resmi açıklama ile ilgili yorum ve görüşleri inceleyerek sizlerde yorum bırakabilirsiniz. "

En yeni Videolar

  1. 1 Xbox Series S kutusundan çıkıyor! Xbox Series S kutusundan çıkıyor!
  2. 2 iPhone güncellendikçe yavaşlar mı denedik! iPhone güncellendikçe yavaşlar mı denedik!
  3. 3 Poco X3 NFC fiyatı ve özellikleri! Poco X3 NFC fiyatı ve özellikleri!
  4. 4 iPhone'a her şeyi yaptıran Siri kestirmelerini denedik! iPhone'a her şeyi yaptıran Siri kestirmelerini denedik!
  5. 5 Herkes onu konuşuyor: OnePlus 8T inceleme Herkes onu konuşuyor: OnePlus 8T inceleme
  6. 6 EBA için en iyi 5 tablet önerisi! EBA için en iyi 5 tablet önerisi!
  7. 7 Başkasının telefonunu kontrol ettiren uygulama denedik! Başkasının telefonunu kontrol ettiren uygulama denedik!
  8. 8 A101'de satılacak Huawei Band 4 özellikleri neler? A101'de satılacak Huawei Band 4 özellikleri neler?
  9. 9 SDN ofisi için yeni bir alışveriş deneyimi yaşadık! SDN ofisi için yeni bir alışveriş deneyimi yaşadık!
  10. 10 Sony WH-1000XM4 efsane kulaklık elimizde! Sony WH-1000XM4 efsane kulaklık elimizde!