WhatsApp toplantısı için tarih belli oldu


11 Ocak 2021 Pazartesi 18:00
WhatsApp toplantısı için tarih belli oldu

WhatsApp’ın gizlilik sözleşmesindeki yaptığı değişikliklere devlet ilk reaksiyonu verdi. Konu hakkında  BTK, Bakanlık, Kişisel Verileri Koruma Kurumu (KVKK) ve Rekabet Kurumu‘nun WhatsApp için bir araya geleceği belirtildi. Ardından Rekabet Kurumu, soruşturma açıldığını duyurdu. KVKK ise WhatsApp toplantısı için merak edilen tarihi açıkladı.

KVKK, WhatsApp toplantısı sonrasında bilgilendirme yapacak

WhatsApp’taki değişikliklerin inceleneceği tarih 12 Ocak (yarın) olarak açıklandı. İncelemenin ardından KVKK, kamuoyunu aydınlatacak açıklamanın geleceğini de belirtti.

KVKK, WhatsApp toplantısı tarihi ile birlikte konunun; veri işleme şartları, yurtdışına veri aktarımı ve temel ilkeler yönünden değerlendirileceğini açıkladı. Konu hakkındaki nihai karar ya da gelişmeler, toplantı sonrasında belirtilecek.

KVKK WhatsApp

WhatsApp toplantısı için KVKK’nın yayımladığı metin

Ülkemizde son günlerde basına da yansıyan çeşitli haberlerden; Whatsapp Inc tarafından WhatsApp uygulamasını kullanmak isteyen kullanıcıların kişisel verilerinin işlenmesine ve yurtdışında bulunan tedarikçi, iş ortakları, hizmet sağlayıcıları ve diğer üçüncü taraflara aktarılmasına rıza verilmesini içerecek şekilde kullanım şartlarının güncellendiği, bu kapsamda rıza vermeyen kullanıcıların bu uygulamayı kullanamayacağı ve hesaplarının silineceğine dair kullanıcılara bilgilendirme iletildiği anlaşılmaktadır.

Bu kapsamda, Kişisel Verilerin Korunması Kanununun 15 inci maddesi uyarınca Kişisel Verileri Koruma Kurulunun 12.01.2021 tarihli toplantısında konu, kişisel verilerin korunması mevzuatı genel hükümleri ile Kanunun açık rıza, veri işleme şartları, yurtdışına veri aktarımı ve temel ilkeler yönünden değerlendirilecek olup, gelişmeler hususunda kamuoyu ayrıca bilgilendirilecektir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.




yazarDeniz Keskin

1998 yılında doğan Deniz Keskin, medya alanına ilk adımını Aydın Doğan Lisesi’yle attı. İlk deneyimini Hürriyet Gazetesi’nde staj yaparak kazandı. Marmara Üniversitesi’nde eğitimine devam ediyor ve SDN bünyesinde çalışıyor.
Yazarın diğer haberlerine ulaşmak için tıklayın.

Abone ol
Bildir
guest
5 Yorum
Dahili geri bildirimler
Tüm yorumlar
Teknoloji Dostu
Teknoloji Dostu
7 gün önce

Vidyo kapağı süper 😁

Teknoloji Dostu
Teknoloji Dostu
7 gün önce

Şu kamu gruplarını Telegram’a geçirin.

Teknoloji Dostu
Teknoloji Dostu
7 gün önce

o iş bitti artık çok geç

Teknoloji Dostu
Teknoloji Dostu
6 gün önce

baba ozaman her telefon herşeyini biliyor bu kadar büyütmeye gerek yok diğer programlar farklı mı sanıyonzu telegramda aynı bip de fark eden bişe yok zugaga cem yılmazın dediği gibi cia bizi izliyor :))

Teknoloji Dostu
Teknoloji Dostu
6 gün önce

Hakkı Abi, AB ülkelerini kapsamaması bir art niyeti doğruyor. Ne kadar şeffaf olduklarını açıklasalarda buna kimseyi inandıramazlar. Ayrıca günlük kullanım haricinde kamu kurumlarında da ciddi bir şekilde kullanılıyor. Resmi evraklar, teşefon bilgileri vs. Rekabet Kurulu çok yerinde bir çalışma başlatmış. Temenniğimiz uygulamanın Türkiye’de yasaklanması olur.

" WhatsApp toplantısı için tarih belli oldu konulu haberimizde ShiftDelete.Net olarak sizlere WhatsApp toplantısı için tarih belli oldu ile ilgili son gelişmeleri aktarmak istedik. Hemen yukarıda WhatsApp toplantısı için tarih belli oldu ile ilgili yorum ve görüşleri inceleyerek sizlerde yorum bırakabilirsiniz. "

En yeni Videolar

  1. 1 Dünyanın en büyük AirPods'u kutusundan çıkıyor! Dünyanın en büyük AirPods'u kutusundan çıkıyor!
  2. 2 Facebook hem kabul etti hem 'tehdit' etti Facebook hem kabul etti hem 'tehdit' etti
  3. 3 Arçelik 9 Serisi A65 A 955 A 4K Smart TV incelemesi Arçelik 9 Serisi A65 A 955 A 4K Smart TV incelemesi
  4. 4 300x zoom ile telefona yakından baktık! 300x zoom ile telefona yakından baktık!
  5. 5 A101’den 35 TL’ye yüz temizleme cihazı alıp denedik! A101’den 35 TL’ye yüz temizleme cihazı alıp denedik!
  6. 6 İçerik platformlarının aile üyeliklerini karşılaştırdık İçerik platformlarının aile üyeliklerini karşılaştırdık
  7. 7 MSI Optix MAG274QRF-QD monitör incelemesi MSI Optix MAG274QRF-QD monitör incelemesi
  8. 8 Android telefondan iPhone 12 Mini'ye geçtik Android telefondan iPhone 12 Mini'ye geçtik
  9. 9 ABD yasağına Xiaomi'den ilk açıklama! ABD yasağına Xiaomi'den ilk açıklama!
  10. 10 Ofisi dumana boğduk, Mia Air ile kurtulduk! Ofisi dumana boğduk, Mia Air ile kurtulduk!