Reklam
    Reklam
    Donanım

    Lazerle Sokak Haritaları Yapılıyor

    Nokia’nın alt kuruluşlarından biri olan Navteq adlı firma, lazer teknolojisi kullanarak detaylı üç boyutlu haritalar yapıyor. Navteq True adı verilen sistem, aynı Google Street’in hazırlanmasındaki gibi, araçların üzerine yerleştiriliyor.

    Araçların üzerine yerleştirilen lazer görüntüleme sistemleri saniyede 1,5 milyon adet 3D veri noktası toplayabiliyor. Yüksek hızda hareket ederken bile veri toplayabilen lazerlerin 150 metre menzili bulunuyor. Navteq’in elinde bu lazer sistemlerinden 64 adet olduğu belirtiliyor.

    Reklam
    Reklam

    Navteq’in elinde 64 adet lazer cihazı bulunuyor

    Geliştirilen bu sistem sayesinde dünyanın üç boyutlu dijital modeli çıkarılabilecek. Elde edilen bu modeller ile GPS yön bulma sistemleri başta olmak üzere birçok alanda elde edilebilecek birçok gelişme olduğu kaydediliyor.

    Reklam
    Reklam

    Navteq True ile elde edilen görüntüleri ilerleyen sayfalarda görebilirsiniz.

    {pagebreak::1}

    Reklam
    Reklam

    Navteq True sistemi ile elde edilmiş bir sokak görüntüsü

    {pagebreak::2}

    Reklam
    Reklam

    Navteq, bu sistemi öncelikle ABD şehirlerinde kullanacak. Daha sonra Avrupa ve Asya’ya geçileceği belirtiliyor.

    {pagebreak::3}

    Navteq True çok detaylı görüntüler elde edebiliyor. Ağaç dallarından, insanlara kadar her şey modellenebiliyor.

    :: Elde edilen bu görüntüler sizce hangi alanlarda kullanılabilir?

    ×

    Yorumunuz gönderildi,
    onaylandıktan sonra yayımlanacak.

    1 Yorum

    1. SDN Okuru

      bu cihazın aynısı Geomobis diye bir firmada var.

    Yorum Yap Yorum Yap

    Yorum Yaz

    Mobil Versiyondan Çıkış Yap