LCD TV‘lerin görüntü yenileme oranları her zaman büyük sorun olmuştur. Teknoloji ilerledikçe daha yüksek yenilenme oranlarıyla tanışıyoruz. Bu tam da olması gerektiği gibi. Peki ya, zaten bu yenilenme oranları yüksek seviyelerde ise ve üreticiler, son kullanıcılara bu değerlerde TV satmıyorsa? Bir merdivenin en üst basamağına çıkılabiliyorken, önce tek tek tüm basamakları çıkmamız isteniyor olabilir. DisplayMate Teknolojileri Şirketi’nden Dr. Raymond M. Soneira‘nın yaptığı bir çalışma, tam da bu konuya değiniyor.
Aslında çok daha yüksek yenilenme oranlarına sahip olabiliriz
Yüksek yenilenme oranına sahip LCD TV’lerin, bulanıklık sorunlarını inceleyen Dr. Soneira, “LCD TV üreticileri aslında çok daha iyi değerlere sahip, fakat bir pazarlama stratejisi olarak bu değerler son kullanıcıya yansıtılmıyor. Düşük fiyatlı ürünlerde tüketici, buna pek önem vermeyebilir fakat, konu binlerce dolar vererek satın aldığımız LCD TV’ler olunca, bu çok daha büyük bir suç teşkil ediyor. Çalışmalarımız gösteriyor ki, yüksek yenilenme oranlarına sahip LCD TV’lerin görüntü aktarımında yşaanılan sorunların çözümleri mevcut” dedi.
Akıcı bir LCD ekran hayal değilmiş
Dr. Soneira konuşmasına, LCD TV üreticilerinin pazarda daha fazla paya sahip olmaları için, teknolojilerini adım adım tanıttıklarını, piyasaya her defasında daha yüksek yenilenme oranında televizyon sunarak, daha fazla ürün yelpazesine sahip olmayı amaçladıklarını ve bu yüzden tüketicilerin maddi açıdan ne kadar zarar gördüğünü belirtti. Dr. Soneira birçok LCD, plazma ve CRT (tüplü) televizyon ile birlikte birtakım testler gerçekleştirmiş. Test yaptığı televizyonlar arasında Samsung, LG, Sharp ve Sony de bulunuyor.
Bu sadece LCD TV ler için değil çoğu teknolojik ürün için geçerli. Şirketler birden fazla ürün geliştiriyor ve herbirini aynı anda piyasaya sürmüyor doğal olarak. Düşünsenize elindeki tüm kozları biranda ortaya dökerse sonra ne satacak?
samsung led tv aldim tamam çözünürlük yüksek iyi hosta busefer tv lerin yayin kalitelerinin bozuklugu ap acik belli oluyor 🙂
Benzer uygulama cdromlar ve cd-rw ler ilede yapıldı. 2x ile başlayıp 56x e kadar çıkarttılar. Her yeni nesil optik medyalarda da aynı şekilde uygulama devam ediyor. Örnek Blue-ray gibi. Bir çeşit pazarlama stratejisi.
bu sadece tv lerde değilki bütün teknoloji ürünlerinde aynı şey söz konusu eminimki intel 8-16-24 çekirdekli işlemcileri çok rahat üretebiliyor yada seagate 10 Tb diskleri üretebiliyor ancak bunu şimdi bize satarsa 2-3-4-5 Tb gibi ürünlerden para kazanamaz ve yaptığı yatırımları kara dönüştüremez. bu yüzdendirki hiç bir zaman biraz daha bekleyeyim daha iyisi çıkınca alayım stratejisi işe yaramayacak biz tüketicilerde koyun gibi her çıkan yeni ürüne bodozlama atlayacağız… ve 6 ay sonra bakıcazki daha iyi bir model yada vs. herne ise çıkmış ve bizim aldığımız fiyatın neredeyse yarısı…global dünya ve iğrenç pazarlama stratejileri peeeh