Teknoloji raflarında her geçen gün daha fazla görmeye başladığımız hibrit ürünler arasında konumlanan Lenovo IdeaPad A10, dizüstü bilgisayar ile tablet deneyimini bir arada sunuyor. Android 4.2 işletim sistemine sahip dizüstü bilgisayarlardan farklı olarak daha mobil bir kullanım deneyimi vaat eden ürünü, bir bakıma klavyeli tablet olarak niteleyebilmek de mümkün.
Lenovo IdeaPad 10’un gövde üzerine sabitlenmiş bir ekranı bulunuyor. Bu yönüyle ekran ve klavyenin birbirinden ayrılmadığını belirtelim. Ekran 270 derece açıyla dönebiliyor. Bu özelliği sayesinde “çok modlu” kullanıma olanak tanıyan cihazın klavyesi hem bir stand hem de kolaylıkla yazı yazılabilen bir yapı sunmayı başarıyor. Klavyede tuş aralıkları ve yükseklikleri gayet iyi; bu sayede rahartlıkla yazı yazılabiliyor. Ayrıca çoklu dokunmatik touchpad de, sol kısmındaki geniş dirsek yaslama alanı beraberinde keyifli bir kullanıma olanak tanıyor.
Klavyeyi 180 derece açıyla arkaya döndürdüğünüzde stand olarak kullanılırken, klavye bu durumda yazı yazmak için değil yalnızca stand olarak görev alıyor. Yazı yazma temelli işlemler haricinde, örneğin film izlerken tableti bu şekilde kullanmak son derece keyifli. Üstelik estetik açıdan da hoş bir gönümüm meydana geliyor.
10.1 inç ekranlı IdeaPad A10’un ekran 1366 x 768 piksel çözünürlük sunuyor. Ekran 10 noktalı çoklu dokunmatik özelliğine sahip, bu sayede yazı yazmak gibi işlemleri klavye üzerinden gerçekleştirirken dokunarak da tablet ekranı üzerinden işlemler gerçekleştirebilir, web sayflarında gezinebilir, oyun oynayabilirsiniz.
16GB dahili depolama (SSD) alanı bulunan cihazın microSD kart desteği sayesinde depolama özelliğini artırabilmek mümkün. 1GB DDR3L RAM, 1.6 GHz hızında çalışan dört çekirdekli MediaTek Rockscip A9 işlemci, Mali 400 grafik Lenovo IdeaPad 10’un teknolojisinin çekirdeğini meydana getiren diğer özellikler. Hibrit ürünün SSD’li 16GB depolama ve 1GB RAM’li versiyonu olduğu gibi yine SSD’li 32GB depolama ve 2GB DDR3L RAM’e sahip bir alternatifi de sunuluyor.
Sol yanında iki adet USB 2.0, bir adet micro USB bağlantısı bulunduran cihaz; microSD kart, kulaklık, mikrofon girişi ve HDMI’ı da arabirimleri arasında barındırıyor. 0.3 MP ön kamerası ile görüntülü görüşme yapılabiliyor. 9 saate varan pil ömrüne sahip cihazda hoparlörler de iddialı bir ses sunumu sağlıyor.
#video_4435#
Videoyu YouTube üzerinden izlemek için tıklayın.
Teknik özellikler
- İşlemci: Cotex-A9 Quad Core İşlemci
- İşletim sistemi: Lenovo için özelleştirilmiş Android 4.2
- Bellek: 2GB DDR3L
- Ekran: 10,1 inç
- Depolama: 16GB
:: Ürünle ilgili görüşlerinizi paylaşın.
ben windovs olmayan bilgisayara bilgisayar demem olsa olsa oyuncak olur çocuklar için
şu androidli laptop furyası nedir arkadaş anlayamadım gitti.Giriş seviyesi Windows bilgisayarlardan bile çok donanım kullandığı halde ıhlaya tıslaya çalışan hala kronik sorunlarını çözememiş bug manyağı üstelik popüler mobil oyun stüdyoların oyunları haricinde marketinde adam gibi bir uygulama olmayan bir işletim sistemini laptopa koyuyorlar.Eğer profesyonel bir makine istiyorsan inanılmaz hızlı ve sorunsuz windows 8.1li bir dokunmatik laptop yani ultrabook alırsın.Microsoft geç giriş yaptı ama tam yaptı 6 aydır kullanıyorum şu win 8’i ve en çok memnun kaldığım masaüstü işletim sistemi oldu benim için.
Bende oğluma, bilgisayarımdan vazgeçsin diye oyuncak bilgisayar almayı düşünüyordum. İyi ki varsın Lenovo:))
merabalar bende de şu tabletten var fakat şarjın usb giriş kısmı tam oturmamaya başladı ve bazen tabletim şarj aldığı görünse bile şarj almıyor ve hala bu şarj makinasını kullanmaya devam ediyorum acaba orjinal şarjını nerde bulabilirim.bilgilendirirseniz sevinirim
garanti servisine gönder orda değiştiriyorlar benimde başıma geldi ürün hatası o şarj yerine kurcalamadan garantiye ver derdini anlat çözerler.
Keybordumu kullanılmıyor önceden çalişiyordu ama şu an çalışmıyor yardım
süper bir bilgisayar bilişim dersleri için tam aranan özellelikler var