Reklam

Lenovo’nun Gözü İlk Sırada

10
Reklam

Bugün düzenlediği bir basın toplantısıyla gerek yerel gerekse global ölçekte gerçekleştirdiği büyümeyi anlatan Lenovo, elde ettiği yüzde 12,9’luk seviyedeki pazar payı ile Mart 2012’de sona eren dördüncü çeyreği dünyanın en büyük ikinci kişisel bilgisayar (PC) üreticisi olarak kapattı. 

Yakın geçmişte önce IBM’in PC işini satın alan Lenovo, daha sonra NEC ve Medion’u da alarak global anlamda PC pazarındaki birincilik hedefi doğrusunda tüm dünyadaki yapılanmasını ve stratejilerini de gözden geçirerek coğrafi verimlilik, maliyet tasarrufu ve müşteri değeri çerçevesinde, dört yeni bölge oluşturdu. Türkiye’nin Rusya’ya bağlı olduğu yeni oluşuma göre oluşturulan yeni bölgeler; Çin, Avrupa/Orta Doğu/Afrika (EMEA), Kuzey Amerika ve Asya Pasifik/Latin Amerika (APLA) oldu.

Reklam

Dünyada yüzde 14 pazar payına ulaşan Lenovo, aynı başarıyı Türkiye’de de sürdürmek için yeniden yapılanıyor. Lenovo Türkiye Genel Müdürü Gülfem ÇakmakçıLenovo’nun dünya çapındaki başarılı konumunu Türkiye’de de sürdürmek için yeniden yapılanıyoruz, 2012 yılında pazar büyümesinin üstünde bir büyümeyi hedefliyoruz. Hedeflerimizi gerçekleştirmek için Türk tüketicisinin ihtiyaç ve beklentilerine yönelik olarak iş modelimizi yeniden yapılandırmaya başladık. Özel eğitimli satış ekibimiz KOBİ’lerin maliyetlerini verimli kılacak çözümler üreterek, yenilikçi satış stratejileri ile sahada aktif olarak çalışıyor. Geniş ürün portföyümüz, perakende zincirlerimiz, bayi kanalımız ve güvenilir servis alt yapımız ile ülkemizin her noktasına ulaştırmayı hedefliyoruz” dedi.

Basın toplantısında ayrıca Lenovo ultrabook segmentine giriş yapan ThinkPad X1 Carbon Ultrabook da tanıtıldı. Tüm detayların veirlmediği X1, özel karbon fiber kullanılarak üretilmiş. Lenovo, X1 Ultrabook modellerinin dünyada şimdiye kadar üretilmiş en ince, hafif ve dayanıklı ultrabook ünvanını taşıdığını belirtiyor.

Otomotiv sektöründe de tercih edilen karbon fiber malzeme kullanılarak üretilen Lenovo ThinkPad X1 Carbon, sadece 1.36 kg ağırlığa sahip. ThinkPad X1 Carbon, kurumsal dizüstü bilgisayar olmasının dışında performansı ve estetik yapısıyla da dikkat çekiyor. 1600×900 piksel ekran çözünürlüğüyle pazara sunulan bu yeni ultrabook’ta bulunan 3G ile mobil internetin keyfini çıkarabiliyor.

Toplantıda tanıtılan bir diğer bilgisayar ise ofis kullanımı için pazara sunulan ThinkCentre M92p Tiny masaüstü bilgisayardı. Adından anlaşılacağı üzere küçük boyutu nedeniyle Tiny, rahatlıkla taşınabilen sektörün en mini masaüstü bilgisayarı.

Dünyanın en büyük 2’inci PC üreticisi olan Lenovo, dizüstü bilgisayarların yanı sıra ofis kullanımında tercih edilen masaüstünde ThinkCentre Tiny modeli ile yenilik sunuyor. 3. Nesil Intel işlemcisi bulunan mini masaüstü bilgisayar ayrıca, Intel vPro teknolojisini destekliyor. Sadece 1 kg. ağırlığı ve 34.5 mm ebatlarıyla Tiny, masaüstü pazarının en “mini”si unvanını elde etmiş.

:: Lenovo’nun yeni ürünleriyle ilgili yorumlarınızı burada paylaşabilirsiniz.

 

10 Yorum

  1. Lenovonun yurtdışındaki bilinirliği bizdekinden daha fazla. burda samsung falan gibi tanıtımlar yapsalar güzel olur.

  2. burayı da koyu koyu yazıyorlar hey yavrum hey
    Dünyanın en büyük 2’inci PC üreticisi olan Lenovo,

    en çok satan 2. olunca en büyük 2. de olabiliyormusunuz daha dur bakalım dün bir bugün 2 yaw. Millette göz boyamanın peşinde
    Ne oldu daha geçen yıla kadar acer 1. idi hp 2. dell 3. şimdi lenovo 2. olmuş acer seneye yine 1. olabilir ama neye yarar küçülen bir pazarda 1. olmak için maaliyetleri düşük tutmak iş gücü maliyetini azaltmak, reklam yapmak ama ucuz olabilmeyi başarmak gerek. Lenovo bunu yapabilir ama sahip olduğu liderlik öyle açık ara tur bindiren bir liderlik değil umarım yeni trendlere de uyum sağlar ve yerini sağlamlaştırırlar.

  3. 1 numara büyük ihtimal acer’dır çünkü çok ucuz laptoplar sürüyor piyasaya . Bende 5 yılda 2 acer kullandım son derece kalitesiz ürünler. 1.5 yıldır’da lenovo kulllanıyorum kesinlikle birinciliği hak ediyor.

Yorum yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version