Reklam

5G’den 50 kat daha hızlı: 6G teknolojisinde yeni rekor kırıldı

26
Reklam
asdasdas

5G teknolojisi henüz tam anlamıyla hayatımıza girmeden 6G hazırlıkları başladı. LG Electronics ve Fraunhofer Heinrich Hertz Enstitüsü’ndeki (HHI) mühendisler, 6G teknolojisi ile menzil rekoru kırdı.

5G ve öncesinde geliştirilen teknolojiler, 100GHz altındaki frekanslar ile iletişim sağlıyor. Henüz geliştirme aşamasında olan 6G teknolojisiyse terahertz (THz) spektrumuyla hizmet verecek. 6G teknolojisi, 5G’den yaklaşık 50 kat daha hızlı veri aktarma imkanı sunacak. Bununla birlikte 6G, 5G teknolojisinin yalnızca yüzde 10’u kadar gecikme süresine sahip olacak.

LG, 6G teknolojisiyle menzil rekoru kırdı

Veri iletim mesafesini 3 katına çıkarmayı başaran mühendisler, kapsama alanıyla ilgili yeni bir dönüm noktasına ulaştı. 155GHz ile 175GHz arasındaki frekanslarda test işlemi gerçekleştiren araştırmacılar, açık havada verileri 320m üzerinden iletti.

LG, 6G teknolojisiyle menzil rekoru kırdı
Reklam

6G teknolojisinin en büyük dezavantajının kısa menzile sahip olması göz önünde bulundurulduğunda, bu gelişmenin önemli bir yere sahip olduğunu söylemek mümkün. Araştırmacılar, sinyal gücünüa artırmak için her iki uçta da amplifikatör kullandıklarını açıkladı.

Nokia Türkiye ofisi açıldı: Odak noktası ne olacak?

Verici yükseltici, 15 dBm’den 20 dBm’ye yükseltildi. Alıcıda sinyal gürültüsünü azaltan ve daha net sinyal alımını sağlayan yeni bir amplifikatör kullanıldı.

Bu rekorun teknik bir dönüm noktası olduğunu belirten yetkililer, kentsel alanlardaki 6G baz istasyonlarının 250m aralıklar ile yerleştirilebileceğinin altını çizdi. LG’nin CTO’su ve Başkan Yardımcısı Dr. Kim Byoung-hoon, “En son gösterimimizin başarısıyla, hem iç hem de dış kentsel alanlarda saniyede 1 terabit (TB) 6G hızlarını gerçekleştirmeye bir adım daha yaklaştık.” dedi.

26 YORUM

  1. biz daha 5g yi görmedik hadi o neyse ama 6g nin insan sağlığına etkisi ne olacak?
    2g ve 3g nin olduğu bölgelerde tarım ürünleri kalitesi düşüyor. örneğin nohut bitkisi 2g-3g de boyları normalin yarısına anca ulaşırken mahsül verimsiz ve çok küçük oluyor. ki 2g ve3g de bile durum buyken 6g düşünülmeli. gelemsin demiyorum. gelmesini herkesten çok ben isterim fakat sağlığa etkisi en aza indirilerek getirilmeli

  2. Baz istasyonlarının yaydığı zararlı dalgalarla
    İnsanları daha öfkeli bir hale getirecekler
    Beynimizi yaktılar .yeter artık. İstemiyoruz 6G falan

  3. Arkadaşlar bu yaz Huawei stajımda proje geliştirdik, 5g dersleri aldık. Adamlar 7g standartizasyonunu bile planlamışlar. Biz henüz 4g deyiz(4.5g diye bir şey yok aslında sadece geliştirilmiş 4g imiş.

  4. IEEE de 6G için baz istasyonlarının 20m civarında olacağı konuşuluyordu bir yıl önce felan. 20m 250m çıkarmak gerçekten büyük mesele. Yine de insan sağlığını tehdit ettiğini düşünüyorum. Üstüne üstlük gelişmiş ülkelerde bile daha 4g tam olarak kullanılamazken 5g emeklerken ve hatta havacılık gibi önemli bi sektörün banttan dolayı da 5g şikayetleri ortadayken… Teknolojinin bazı alanlara yersiz ilerlediğini düşünüyorum.

  5. Bigenc yorumcu,
    O dediğin 100 yılı geçti. Bu alandaki ilerlemeler ise son 30 yıla ait. Geç artık bu şapka olayına takılmayı, dediğin mazeret değil

    • Frekansla alakalı bir durum yok, görülebilir ışık 480 THz seviyelerinden başlıyor, mantığınıza göre ışıkta kızarmamız gerek. Wi-Fi ve Bluetooth’un da mikrodalga fırın ile aynı frekansta çalıştığını belirtmeme gerek yok sanırım.

  6. Baz istasyonu yetmiyor gibi daha da fazlasını dikecekler. Milleti radyasyondan komple kanser edecekler. Biz de saf saf bakıyoruz. Her 250m ye 1 baz istasyonu çok kötü:/

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version