Reklam

LNG Gemisi Nasıl Yanaştırılır?

12
Reklam

Deniz, pek çoğumuz için bir tutku. Bu tutkuyu mesleğine yansıtmış insanlar, denizlerde irili ufaklı gemilerle hüküm sürüyor. Ship Simulator Extreme isimli simülasyon oyunu da dünyanın en önemli limanlarını, farklı sınıflardaki gemileri ve pek çok okyanusla denizi monitörlerimize taşıyor.

En iyi denizcilik oyunu olan Ship Simulator Extreme hayranı bir oyuncu, 288 metre uzunluğa ve 49 metre ene sahip bir gemiyi baş-kıç bow thruster ve bir romörkör kullanarak iki geminin arasına yanaştırmayı başarmış. Gerçi sancak kıç omuzluğu biraz sert bindiriyor ama olsun. Birlikte bu başarılı manevrayı izleyelim:

#video_637#

Reklam

:: Ship Simulator oyununu beğendiniz mi?

 

12 Yorum

  1. Bir ara simulasyon oynayım deyip de ucak simulasyonu aldığım, aldıktan sonra klavyedeki tüm tusların hayati oneme sahip olduğunu fark ettiğimde verdiğim "oha" tepkisine rağmen yılmadan 1 saat boyunca o uçağı kaldırmaya çaldığım, ardından başarıya ulaşmışlığın verdiği o anlık sevinç geçtiğinde "ülen simdii bunu" nasıl indirecez deyip indirmekle cebelleşirken benzini tüketip çakılıp sanal olarak ölmemin ardından bir dha "töbe" dedim bu lanet oyunlara… abi ne zormuş ucak kaldırmak ve indirmek…

  2. Valla adam güzel yanaştırmış gemiyi Ben de sıkı bir Ship Simulator oyuncusu olduğum için paylaştım.. Var mı başka Ship Simulator meraklısı?

  3. bu simülasyonların gerçekle uzaktan yakından hiç alakası yok , gemide truster dahi olsa böyle spesifik gemiler emniyet açısından tek römorkörle yanaştırılmazlar yada dar kanallarda seyre izin verilmez , sebebide tabiki emniyet.. ayrıca genelde baş römorkörde bu büyüklükte halat alınır yada verilirken tek halat kullanılmadığı gibi merkez loça pekte kullanılmaz yani bu iş bilgisayarda araba kullanmak gibi basit olmadığı gibi haberin yapılışıda biraz saçma olmuş…

    Uzakyol Vardiya Zabiti Selçuk Gülen

  4. Selçuk Kaptan selamlar,
    LNG gemilerinin yanaşmaları genelde platformlara olur zaten. Bu videoyu yapan oyuncu da dar bir yerden romörkörle nasıl geçebildiğini anlatmak için bu videoyu çektiğini yazmış. İlk giriş manevrası çok başarılı. Tek halat veya çift halat durumu değişim gösterebilir. Ancak 30000 GRT’dan büyük gemiler, 30 ton çekme kuvvetinde iki ya da 20 ton çekme kuvvetinde üç römorkör almak zorundadırlar. Fakat bow thruster’ına güveniyorsan bir tanesini off edebilirsin. Ayrıca baş taraftan verilen ya da alınan romorkör halatları merkezden verilir genelde. Sonuçta oyun bu. Oyuna göre de manevra güzel olmuş bence. YDO’daki simülatörle alakası yok tabii. Ama en iyi denizcilik simülasyonu bu oyun. Allah selamet versin, pruvan neta olsun.

  5. Sayın @kelestemur dediğim gibi gerçek hayatla alakası olmadığı için gerçektede böyle manevra yaptıramayacağınız içindi bu yazdıklarım genelde baş tarafta römorkör manevraları pilotun yada römorkör kaptanının özel bi isteği olmadıkça ki manevra yada liman yapısı bakımındanda özel sebebi vardır omuzluklardan halat alınır yada verilir lng , lpg tanlerleride her zaman olmasada zaman zaman uğradığımız limanlarda limanlara yanaştırıldığınıda görebilmekteyiz kaldı ki römorkörle ilgili sanırım kelime hatası var en son çalıştığım 32000 grt lik Bulk Carrier gemide manevralarımız baş tarafta hep tek römorkör ile idi. bilginize…

    Uzakyol Vardiya Zabiti Selçuk Gülen

  6. Selçuk Kaptan, tekrar selamlar,
    Bizim menavralarda genelde baştan alıyorduk romorkör halatını. Birkaç defa omuzluklardan aldık. Ama tabii sizin de ifade ettiğiniz gibi pilot ve romorkör kaptanın isteğine göre oluyor bu seçim.
    Selametle.

Yorum yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version