DVD kopyalamak için yazılım ve donanım üreten Real Networks’ye Hollywood yapımcılarının açtığı dava sonuçlandı. Yargıç Marilyn Hall Patel, RealDVD için ihtiyati tedbir kararı alarak, kullanıcıların DVD’leri kopyalamalarını sağlayan bu yazılımın telif hakları yasasına aykırı sonuçlar doğurabileceğini belirtti. Yargıç, kullanıcıların satın adlıkları DVD’leri yedeğini almak için bir kez kopyalama hakkının olduğunu da belirtti.
Bu durum oldukça ilginç bir sonuç ortaya koydu. Yargıçın söyledikleri düşünülecek olursa, ABD yasalarına göre DVD’leri kopyalamak yasal fakat bunu yapmamız için yazılım ve donanım geliştirmek suç. Şöyle düşünürsek bu yasa, araba kullanmanın yasal ancak araba üretmenin yasak olması gibi bir manaya geliyor.
Bu karar tam olarak uygulanacak olursa çoğumuzun sisteminde bulunan DVD yazıcılarının satışının yasaklanması gerekiyor. Çünkü onlar da telif hakları yasasının çiğnenmesine yol açabilirler.
:: ABD mahkemesinin bu kararı hakkında ne düşünüyorsunuz?
o zaman blue ray da çıktı hemen arabayı satıp stok yapalım 😀
Aslında bu haber tam olarak Türkiye’lik bir habermiş. Orda ABD kelimesinin yerine TÃœRKİYE kelimesini koyup tekrar okuyun!
bence sanal olayların telif hakları saçma bir konu yerinde karar bu teknelojiyi sunmazsan kimse bir şey kopyalamaz
komedi
Bunlarda beyin yokmuş.Eğer beyin varsa sulanmış.
Bu haberden şunu anlıyoruz. Bilişim suçlarını takip edip karara varacak adli yetkilililerin bilgisayardan, bilişimden biraz anlamaları gerekiyor.