Geçtiğimiz gün İstanbul 14. Asliye Ticaret Mahkemesi, “Martı TAG” ve “Martı Motosiklet” uygulaması ve internet sitesine erişim engeli getirilmesine karar verdi. Bu karar ise Martı kurucusu ve CEO’su Oğuz Alper Öktem’in halka açılma süreci ile ilgili temaslar sağlamak için New York Borsası’na gittiği gün geldi. Şimdi ise Martı CEO’su konuyla ilgili bir açıklama yaptı.
Martı CEO’su karara itiraz edeceklerini söyledi
Geçtiğimiz gün İstanbul 14. Asliye Ticaret Mahkemesi, İstanbul Otomobilciler Esnaf Odası‘nın açtığı dava kapsamında bir karar verdi. Bu karar ise Martı TAG ve Martı Motosiklet uygulaması ve internet sitesine erişim engeli getirilmesi oldu.
İstanbul Otomobilciler Esnaf Odası’nın avukatları ise verdiği dava dilekçesinde Martı’ya dair bazı ifadeler öne sürdü. Dilekçede, Martı İleri Teknoloji Anonim Şirketi’nin Martı TAG ve Martı Motosiklet uygulamasıyla yasadışı korsan taşımacılık yaptığına yer verdi.
‘Martı TAG’ ve ‘Martı Motosiklet’ uygulamalarına erişim engeli!
Taksici tarafında ise haksız rekabet oluşturmasından dolayı bu durumların tespiti ve engellenmesi talebi yer aldı. Bu erişim engeli kararı ise Martı kurucusu ve CEO’su Oğuz Alper Öktem’in Martı’nın NYSE’ye açılma kararı planı için New York Borsası’nı ziyaret ettiği sırada geldi.
CEO, NYSE’ye açılma sürecinde son dönem içinde olduklarını Twitter üzerinden paylaştı. Ancak bu paylaşımın üzerine erişim engeline dair açıklama yaptığı bir video paylaşımı da yaptı. Ayrıca açıklamasında, New York Borsası’nda Türk bayraklarıyla karşılandığını belirten CEO, bugün adliyede olduklarını söyledi.
Bununla birlikte karara itiraz edeceklerini ifade eden Öktem, yüzde 100 haklı olduklarını da belirtti. Ayrıca “(…) Türkiye’de 7,5 milyon Martı kullanıcısı var. TAG sürücü sayısı, taksici sayısından iki kat fazla (…)” ifadelerini kullandı.
Peki, siz erişim engeli kararı hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın!
Martı bir taşımacılık değil kiralanabilir kişisel ulaşım aracıdır . Komik
Elektrikli Engelli Araçlarına da dava açar bu … !
Bu uygulamaların hemen kaldırılması lazım sadece İstanbulda değil Türkiye in her yerinden
İstanbulun 5 yılı heba oldu.Bitmeyen metrolar yolda kalan otobüsler felç bir tırafik ve çözüm bulamayan bir yönetim.Ceza taksicilere kesiliyor ve korsanların önü açılmaya çalışılıyor.
Trafiğe çıkmaları yasak plakaları yok nasıl izin veriliyor anlamak zor daha kaç kişi yaşamını yitirecek…????
eyüp eyüp insallah cocugun üniversite ve kpss sinavina giderken hicbir taksici onu arabasina almaz da koca bir sene yks de koca 2 senede kpss sinavina verdigi emeklek yok olur
Sarı taksi sorunu siyasi uzantılara sahip bir meseledir.
Sarı taksi sorununu çözmek için önce önce siyasi desteğin ortadan kaldırılması lazım. Yaklaşan seçimler bir fırsat olacaktır.