Reklam
    Reklam
    Haberler

    Martı TAG – Taksiciler Esnaf Odası kavgası büyüdü! İşte gerçekler

    Martı TAG uygulaması ile gündeme gelen Oğuz Alper Öktem ile İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı arasındaki tartışma büyüdü.

    Martı, paylaşım ekonomisi kültürünü ve çevre bilincini yaygınlaştırmayı hedeflediği TAG isimli yeni platformunu duyurdu. Bunun üzerine İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı ve TŞOF İstanbul UKOME Temsilcisi Eyüp Aksu ile Martı CEO’su Oğuz Alper Öktem arasında kavga boyutunu alan tartışmalar başladı. İşte detaylar…

    Martı CEO’su ile Taksiciler Esnaf Odası Başkanı arasında gerginlik! Kim haklı?

    Martı tarafından kullanıma sunulan TAG veya “Tek Araçla Gidelim” olarak bildiğimiz yeni uygulama, bir yere giderken araç paylaşımı yapılabilmesini sağlıyor. Örneğin, TAG Sürücü olursanız, aynı güzergahta giden Martı kullanıcıları anlaştığınız ücret karşılığında aracınıza alabilir, birden fazla kişiyle seyahat edebilirsiniz

    Reklam
    Reklam

    Bu sayede hem trafiğin azalmasında katkıda bulunacak hem de yakıt ücretinden tasarruf edebileceksiniz. Zira TÜİK’in geçtiğimiz mart ayında paylaştığı verilere göre son 1 yılda İstanbul trafiğine 250 bine yakın araç eklendi. Toplam sayı ise 4 milyon 688’e ulaştı.

    Bu da trafikten hava kirliliğine kadar birçok olumsuz etken olarak geri dönüyor. Fakat önümüzdeki yıllarda bu sayının yalnızca 3’te 1 oranında azalması halinde bile trafik yoğunluğunun yüzde 70, otopark yoğunluğunun ise yüzde 95 oranında düşeceği hesaplanıyor.

    Martı’nın yeni TAG uygulaması ise bu alanda bir adım atmayı hedefliyor. Hatta şirket, bu yeni uygulama üzerinden gelir elde etmediğini, yani ticari bir amaç gütmediğini belirtiyor. Ancak İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu’ya göre bu platform korsan taksilerin önünü açacak.

    Reklam
    Reklam

    Bu konu nedeniyle Eyüp Aksu ile Oğuz Alper Öktem arasında sosyal medyada büyük bir tartışma çıktı. Hatta öyle ki Öktem, Aksu’nun kendisini ve ailesini tehdit ettiğini açıkladığı bir video bile paylaştı. Aksu ise katıldığı televizyon programlarında bu uygulamanın hatır taşımacılığı değil korsan taksicilik olduğunu dile getirdi.

    Bunun üzerine Martı CEO’su Oğuz Alper Öktem şunları söyledi:

    Eyüp Aksu @halktvcomtr canlı yayınına çıkmış konuyu çarpıtıyor, İstanbulluların aklıyla dalga geçiyor. Gereken cevabı kendisine birazdan buradan bir video ile vereceğim. Martı TAG korsan taşımacılık değildir, hatır taşımacılığı korsan değildir, Eyüp Aksu’ya kalsa insanlar eşleriyle misafirliğe giderken de aynı arabaya binemeyecek. Kendisine cevabımı istatistiklerle vereceğim.

    Reklam
    Reklam

    Rakamların çok net söylediği bir şey var. İSTANBUL senin arkanda değil @eyupaksu24. TAG senin yarattığın problemi çözüyor. Sakın ha vatandaşı arkanda zannetme, benim çok geniş kitlem var gibi konuşma. Video’da anlattığım rakamların net halini buradan okuyup kendini geliştirebilirsin. Senin ezdiğin İstanbullu Arkandayız MartıTAG diyor!

    https://twitter.com/OguzAlperOktem/status/1595153692079972353?s=20&t=2oxcdvxAAQ3ppFXerhRxvQ

    Oğuz Alper Öktem tarafından paylaşılan videoda Ipsos tarafından yapılan araştırma sonuçlarına da yer verildi. Burada Kasım 2021 ile Ekim 2022 tarihlerinde gündelik hayatta yaşanan ulaşım sorunların vatandaşlara sorulduğunu görüyoruz.

    İstanbul özelinde yapılan bu araştırmada katılımcıların 35-44 yaş arası yüzde 39, 45-60 yaş arası yüzde 36, 15-24 yaş arası yüzde 16 ve 25-34 yaş arası yüzde 9. Ayrıca yüzde 47’si kadın, yüzde 53’ü de erkeklerden oluşuyor.

    Reklam
    Reklam

    Taksilerde yaşanan en önemli sorunlara bakıldığında ise;

    • Mesafe beğenmeme – yüzde 76
    • Uzak güzergah seçerek ve yolu uzatarak haksız kazanç sağlanması – Yüzde 54
    • Şoförün müşteriye hal/tavır ve davranışları – Yüzde 53
    • Adam ayırma – Yüzde 46
    • Şoförün trafikten şikayet etmesi, yol boyu söylenmesi ve küfür etmesi – Yüzde 43

    Ayrıca ankete katılan kişiler arasında taksi kullanım oranının yüzde 68 olduğu ve bu kişilerin de yüzde 84’ünün taksi bulmakta zorlandığını dile getirdiğini görüyoruz. Dolayısıyla kar amacı gütmeyen Martı TAG ve benzeri platformlar endişe edildiği gibi korsan taksiler için fırsata dönüşmediği takdirde hem trafik hem de taksi bulma konularında sorunları çözmede yardımcı olabilir.

    Tabii bu durum İstanbul’un taksi ihtiyacı olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Zira araştırmalar da bu yönde sonuçları ortaya koyuyor. Öyle ki İstanbul’da 1990 yılından beri yeni plaka verilmedi. Yani 32 yıldır taksi plaka sayısı 17 bin 395. Fakat şehrin 7 milyon nüfusu varken bu sayı günümüzde 20 milyona dayandı.

    Ek olarak İBB’de kendi sahip olacağı, şoförlerinin maaşını vereceği ve denetleyeceği 5 bin yeni taksiyi trafiğe sürmek istiyor. Fakat bu teklif 15 kez UKOME’de İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı ve TŞOF İstanbul UKOME Temsilcisi Eyüp Aksu’nun de ret verdiği oylamalarda kabul edilmedi.

    Zira Eyüp Aksu, toplu taşımanın yıllar içerisinde çok geliştiğini (şehrin nüfusu kadar ivmeli olmasa da), mevcut sistemin uygulamalar ile daha verimli bir hale getirilebileceğini savunuyor. Ayrıca taksi plakalarının birer yatırım aracı olduğunu, yıllar önce plaka yerine arsa alsa çok daha fazla değer kazanacağını, yeni plakaların ortaya çıkmasının da zararını artıracağını söylüyor.

    Buna ek olarak, 5 bin yeni taksi teklifinin reddedildiği bir UKOME toplantısında da “Plakaları (taksileri) belediye işletmesin, satsın. Biz de evet diyelim.” dediği için karşı çıkmasının ardında “İstanbul’un taksi sayısının yeterli” şeklindeki görüşünün olmadığı görülüyor.

    Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda bizlerle paylaşmayı unutmayın!

    ×

    Yorumunuz gönderildi,
    onaylandıktan sonra yayımlanacak.

    86 Yorum

    1. Nobody

      Eyüp seni hiç dinlemedim ama bence haksızsın ya üffff.

      1. El hadji diouf

        Eğer bir mevzuda taksici varsa haksız olan, taksici dir (istisnalar kaideyi bozmaz).

          1. Erol doğan

            Musteri sectikleri icin vatandas gidecegi yere hizlica ulasamiyor. Marti turu tasitlar tamda bunun icin ortaya cikti. Hic birsey bosuna degildir. Simdi taksi gelirleri dustu kavga o yuzden. Marti turu araclar artmali hatta uc tekerlekli olarakta cikmali

      2. Orhan

        Yenilikçi, çevreye duyarlı, çağdaş gençlerin önünü açın. Koltuk sevdası, makam aşkı için bu kadar zavallı durumuna düşmeyin. Martı çağdaş ve haklı. Koca koca adamlar. Gidin torun sevin, ahirete birşeyler hazırlayın artık. Bu millet bıktı sizin gibi koltuk meraklılarından

    2. taksi mağduru

      taksilerden dolayı kazıklanmayan, işine okuluna hastanesine giderken taksilerin almadığı için yetişemeyen yüzbinlerce insan var. Taksi bir dayatmadır. Hegomanyadır. Bütün gelişmiş ülkelerin taksi sistemi olmasına rağmen bizdeki kadar uber vb sistemler engellenmemiştir.

    3. Burak Şahin Yavuz

      Dünyada birtek Türkiye’de taksiciler geleceğin firmaları olabilecek startup ve ünicorn firmalari tehdid edebilir martı gibi firmalar keza Uber toplam değeri Türkiye deki tüm taksitleri satın alabilir ulaşımda daha fazla özgür olmak için yasa ile kolaylık sağlamak lazım tüm Türkiye’nin trafikte ve burada harcanan enerjisi ile yapılacak tasarrufu taksi odaları başkanları gibi şahısların engellemeleri. Ülkenin istikrarına vurulan bir darbedir . Martı gibi şirketlerimize daha fazla yatırım yapıp bu tarz şirketlerin yabancı ellere geçmesini engellemek ve bundan katma değer sağlamak ve de bu bakış açısı ile ülkede yönetim yapmak ülkenin bekası için olmaz sa olmazdır.

    4. mehmet demir.

      bu işin ucunda rant var o yüzden taksi işi çözülemiyor Eyup asku haksız martı ceosu arkadaşımızda rant peşinde oda bir gerçek.Ben asıl martı bu olaylara bu kadar ilgili bizleri düşünüyor mesela scoterlara neden kaskla binilmesini sağlayacak bir düzenlemeyi savunmuyor bir çok insan ölüyor kısacası işin özünden her iki tarafta para kazanacağı konularda halkın yanındaymış gibi gözüküyor gerçek bu.

      1. Metin Milli

        Tüm esnaf odaları kaldırılmalıdır.

        1. Vatandaş

          Ağzından bal damladı yazıya dönüştü,küçük çaplı vampirler, hiçbir işe yaramıyorlar köstek olmakdan başka…

        2. İsmail

          Kesinlikle… her hangi bir hizmet almadan yasadan faydalanıp milleti sömürüyorlar. Başlarında kurnaz uyanık vasıfsız açgözlü riyakar şişko herifler oluyor genelde.

        3. Anonim

          Butun, gereksiz kimseye faydasi olmayan esnafin kanindan terinden beslenen esnaf odasi kisvesi altinda ki maddi somuru kaynagi olan bu yerlerin tamaminin kapatilmasi ve gereksiz alinan tum harclarin iade edilmes gerekir.

    5. Cemil

      Resmen taksi mafyasına teslim olmuş durumdayız. Yok arsa alsaymış daha karlı olurmuş, alsaydın keşke. Senin kazanç hevesin insanların ulaşım özgürlüğüne engel olamaz. Umarım taksi plaka değerleri 0’a iner bir gün.

      1. Anonim

        Hayal dünyan çok geniş 😁

        1. Erol doğan

          Bu bir ticari olay tabiki amac para kazanmak ve buyumek. Sorun taksilerin her istediginizde yada acil durumlarda ulasilmaz olmasi Eyup aksu taksi odasi baskani olarak degil plaka baronlari adina konusan siyasi bir figur buda isi kirletiyor.

    6. Sedatk

      Bu ülkede ilk 10 da taksi ve minibüsçü terörü var ve bunlar 3 kuruş için babasını satacak tiplerden oluşuyor (istisnalar hariç) malum eskisi gibi kazanamayacağız diye yapamayacakları yok.

    7. Onder

      İETT ve karayollarınıda taksiciler odasına bağlayalım. Rahat etsinler…
      Sarı taksilerin sayısı acilen 3 katına çıkartılmalı ve tamamı yerel yönetime bağlanmalıdır.
      Uber eskisi gibi taşımacılık yapmalıdır.

    8. Yunus

      Seçimi kazanmak için herşeyi yaparlar.

      1. axy

        Yoruma bak hizaya gel 🤣

    9. Ozcan Akgun

      28 yıllık bir taksici olarak söylüyorum.. Eyüp aksu kölelik sisteminin devamini istiyor..İBB kölelik sistemini kaldırmak istiyor bütün mesele bu.ayrintilar ayrıca konuşulur

    10. Anonim

      Hükümet bu taksicileri neden koruyor anlamıyorum. Sanırım taksi baronları iyi kulis yapıyor.

    11. Suat

      Ben engelli olarak istanbul da taksi sayısının yetersiz buluyorum acilen taksi sayısının arttırılması gerekli böylece taksiciler de müşteri seçmekten vazgeçerler belki

      1. Erol doğan

        Vazgecmek mi gercekten cok iyimsersin. Adam secen taksicilerin sayisi adam gibi calisanlarin yaninda dag gibi kalir. Baslarindaki adamlar paraya ve baronlara hizmet ediyor taksi sorunlariyla hicmi hic ilgilenmiyor. Taksiler O İLİN BUYUKSEHİR BELEDİYESİNE BAGLANMALİ DUZEN OZAMAN GELİR

    12. Teknoloji Dostu

      Taksi plakası YATIRIM aracı değildir. Dünyada yalnızca Türkiye’de plaka mafyası var. 30 sene önce plaka almış, zarar edecekmiş. Bana ne? İnsanlara ne? Gidip dolar, euro, altın, arsa, hisse senedi , kripto para alsınlar. Acaba kim ya da kimlerin, hangi ünlülerin TAKSİ PLAKALARI var?

    13. Anonim

      martı ceo suna helal olsun,bu ülkede sorun çözen kimseyi begenmezler neden cunku sorun cozulen yerde rant gelır bıter.taksıcıler odası baskanı bugune kadar hangı sorunu neyı cozmus bı sormak lazım.sadece bagırıp tehdıtler savuran bı adam ve bu adam taksıcıler oda baskanı.martının sonuna kadar arkasındayım,trafık var dıye yolcu almayan seyır esnasında devamlı soylenen hatta musterıye dıklenen taksıcılerın sonu olur belkıde. uber harıkaydı ne yapıp ettıler sonunu getırdıler ınsallah bu sıstem son bulmaz saygılar.

      1. Anonim

        +1 Aynen katılıyorum 👍

    14. İstanbullu

      Esnaf odası başkanı, sen eğer mevcut plakalara yatırım olarak bakıyorsanız ki öyle bir ifadeniz var bu habere göre, bunun neresi hizmet oluyor o zaman? Amacın hizmet olmadığı aşikar. Bu nedenle de haberse ipsos ‘un tespit ettiği sonuçlar çıkıyor. Yani siz üzüm yemek yerine bağcıyı (istanbullu) dövüyorsunuz.

    15. Birol

      Taksi sahipleri ve işletmecilerinin tek amacı var oda yıllardır olduğu gibi daha daha fazla kazanmak. Hatta sadece kedilerinin çok kazanması buda şuradan belli ki kendileri turizm vip taşımacılığına giriyorlar ama turizmcilerin kendi vip taşımacılığını yapmasına bile engel olmaya çalışıyor hatta oluyorlar bile.

    16. Bugra cetin

      geçen gün 20 tane taksi önümden geçti durmadı adamın suratına küfür ediyorum ona bile durmuyor

    17. Haluk

      Eyüp aksu milletin menfaatini değil kendi menfaatini düşünüyor

    18. Alperen Polat

      Taksi, dolmuş, servis vesaire plakalarını kaldırın. Taksi vesaire yapmak isteyenleri de, ciddi bir eğitimden ve denetimden geçirin. Kimsenin gözünün yaşına bakmayın. Her yolcu, taksiyi değerlendirsin. Belirli bir puanın altında kalanları da taksi vesaire ehliyetini elinden alın. Bu insanlar can taşıyor. Ama, trafikte canavarlaşıyor. Müşterisine canavarlaşıyor. Müşterisini dolandırmaya çalışıyor. Tabii bunları herkes için söylemiyorum. Bunu uygulamak ne kadar zor olabilir ki? Devletsin sen. Vur masaya yumruğunu uygula. Birileri cebini düşünecek diye vatandaş her seferinde mağdur oluyor.

    19. Fatih

      20 yıldır taksiciyim
      Ben taksici olarak eğer hakkım varsa ve bunu bu oda başkanı savunacaksa hiç gerek yok iki kelimeyi bir araya getiremeyen biri
      36 bin şoförü görmezden gelip sadece plaka sahipleriyle ve galericilerle rant peşinden koşan bir
      Bir plakayı 20 hisseye satarak seçim kazanan biri yani cebinden başka birsey düşünmeyen biri
      Oturdukları yerden para kazanıp göbek büyütmek bunların derdi
      İstanbul yansa umrunda olmaz

    20. İsmet

      Ukome üyeliğinden ve başkanlık tan çekil ki İstanbul rahatlasın…

    21. Osman palçik

      Ak partiye oy veren bir kişi olarak sırf bu taxi rezaletini savunduklari için istanbulda yerel seçimlerde oy vermeyi düşunmüyorum ,hele tevfik beyin cnn de taxi konusunda yalan söylediğini gorunce tamamen vazgeçtim,

    22. Eren Biroğlu

      Ben; taksilerle uğraşmamak için her yeni gün sabah ve akşam dakikalarca yol yürüyerek getirarac veya tiktak kullaniyorum. Ha zaten taksi cevirmeye calistigimda ya değisim saati oluyor ya da benim rotamı beğenmiyor. Eyüp Aksu paylaşımın her yönüne karşı belli ki. Ben şahsen tag uygulamasını destekliyorum.

    23. Ozan

      Bırakın şu halkın peşini bırakın artık. neye istiyorlarsa binsin insanlar. Bıktık yalvara yalvara taksiye binmekten. Taksiler dolmuş gibi. Dolmuşlar taksi gibi kafasına göre durup müşteri bekliyo. Rant yüzünden bütün istanbul şikayetçi. Uberse serbest olsun bu uygulamada. İnsanların yaşamlarını kolaylaştıracak şeyleri rahat bırakın uyuşturucu yolsuzluk tecavüzün peşine düşün…

    24. Yoo

      Taksiciler bizi almiyor bile yabancı varsa öncelik yabanci binince kısa mesafede burun kıvırıyor beğenmiyor

    25. Anonim

      Eyüp önce taksi emekçilerine sigorta ve araba kaskosunu sağla. Hep plaka sahiplerine çalışıyorsun. Taksi kiraları çok diye adamlar Arap arıyor. #arkandayizmarti

    26. Anonim

      30 sene önce plaka almış, arsa alsaydım daha fazla değerlenirdi, plaka değeri düşerse zarar ederim diyor. Arkadaş 30 senedir yediğin ranta say onu. 300-400 plaka değerini zaten çıkarttın, gözün doysun. İstanbul’un acilen belediyeye bağlı taksiye ihtiyacı vardır. Yeni plakalar da şahıslara verilirse 30 sene sonra da bunlar çıkıp yatırım yaptık zart zurt diye kafamızı şişirirler.

    27. Sercan

      Hastam olduğu için hastaneye götürmek için yaşlı hastamı çıkarttım 90 yaşında kendisi dakikalarca taksi bekledik taksiler geçti yaşlı olduğunu görünce almadı bir tane genç çocuk taksici aldı o da o gün işe başlamış inanılmaz derecede müşteri seçiyorlar ve güzergah seçiyorlar ve oldukça da kabalar hayatımın hiçbir döneminde taksinin bu hale geldiğini görmemiştim yıllardır taksi kullanan birisiyim artık gerekmedikçe kesinlikle taksiye binmiyor tenezzül etmiyorum ayaklarım yürür ama en azından bu şekilde hakaret çekmem.

    28. Ekmeğini bekçisi

      oğuz alper öktem,Asılsız ve yalan iftiralarla dolu kendi, sucluluğunu gizlemeye calışmanın göstergesididir.Bu, kaldıki bu kadar yüksek sesle ve bağırarak taksicileri tehdit ediyorsun burda, neyin kimin arkasına sığınıyorsun.

    29. Yokbrom

      Seçim yaklaşıyor. Uberin nasıl fişini çektilerse oy için Martı seni tek kalemde harcarlar koçum. O yüzden şu an da hiç tartışılcak bir ortam yok.

    30. Murat Kırımca

      Katılıyorum.Küçük bir çıkar grubunun menfaatleri,toplumun menfaatleri ile çelişir halde.İhtiyaclari karşılarken çeşitli rant gruplarına rant dağıtmak maalesef Türkiye’de yeni bir şey değil.Kalkinmanin ve refahın adaletli dağıtılmasının önünde yer alan en büyük engel bana kalırsa.

    31. Servet özden

      Taksi işletmesi derhal iett’ye verilmeli.

    32. Teksas mı burası?

      Yorumlara bakıyorum. Halk gerçekten Eyüp Aksunun karşısında. TAksi şoförleri de yorum yapmış. Onlar da KARŞISINDA. Kim yanında bu adamın? Taksi filosu sahibi kodamanlar ve ünlüler. Bu nasıl bir mafya yapısıdır ki herkesin karşı olduğu bir düzene yönetimler dokunamıyor?

    33. YÜRÜ

      Taksiler kapatilsin yüzde 90’ı boş muhabbet

    34. Anonim

      Piyasada zaten martı Tag tarzı bir uygulama var türkiyede de kullanılanıyor ismi BlaBlaCar

    35. Anonim

      Taksiye Ulaşım insanı ihtiyaç yerine ticari ve yatırım olarak bakılırsa İşte böyle sorunlar olur.
      Oto Center laf ortadan kalkmalı. Plaka sahipleri plakalarıni belediyeye kiralamali.

    36. Türkay

      Eyüp Aksu denen şahsiyet, öncelikle taksi ve taksiciler ilgili şikayetleri %20 nin altına düşürsün. Yani kendi sorunlarını çözsün ki sonra ona buna b.. atmaya yeltensin. Ama sorunlarıyla uğraşmaz, çünkü kendisi de aynı kafada olduğu için bunları sorun gibi göremeyecek kadar dar kafalı cahil.

    37. İsmail

      Taksi plakasinin bir deger olması izne tabi olması zaten yeterince akıl ve mantık dışı bisey. Sinirlandirici yasaklayici para ödeyene serbestiyet getiren ortadogu şark kurnazı bir yönetim fikrinin mahsulü bunlar. Yeter gari milletin aklıyla alay ettiğiniz.

    38. Anonim

      Tamamen oy deposu olarak goruyor bunlari baska neden yok.

    39. Taksici

      Bende bir taksiciyim bu taksi lobisi son bulsun … bizde mağduruz taksi borsası şoförleri de sömürüyor çıkarın 10 bin adet taksi plakası herkes rahat etsin

    40. Bıktık

      Kendi halkına hizmet etmeyen önüne geleni dolandıran bizden değildir ahlaksızlar her yere dalan çıkan kuralları hiçe sayan insan hayatını hiçe sayan ağzı bozuk terbiyeden yoksun müşteri döven milletin eşine kızına göz dilen ne ararsan bunlarda var

    41. Body

      İstanbul da taksi sorunu yok işin aslı, işin kökü birinci sırada plaka sahiplerinin şoförler den talep ettiği paradır ikinci sırada istanbul trafiği dir

      1. Yilmaz

        Sen İstanbulda yaşamıyorsun herhalde İstanbulda çok büyük taksi ve taksici sorunu var

    42. Muzo

      Taksiciler çağdışı kalmış insanlar,kaba ve pisler

    43. Sinan

      Herkes yerini bilmek ve hizmet etmek zorunda.Biz vatandaşlar ise bizi aptal yerine koyan sistemlere karşı tepkimizi ortaya koymalı ve birbirimize sahip çıkmalıyız.

    44. Anonim

      Taksicilerin haklı olma şansı sıfır İstanbula acilen 10000 plaka trafiğe çıkmalı plakası olan zarar edecekmiş banane onlar para kazanacak diye milyonlarca İstanbullu onların terbiyesizliğin çekmek zorundamı

    45. Hakam

      Bütün esnaf odaları kapatılmalı tamamen ranta dayalı bir sistem sömürmekten başka birşey değil

    46. Anonymous by 10

      Martı CEO su beyefendi güzel bir konuya parmak basmış ama bence o da özel sektör olarak bir rant peşinde. Yani kimse toplum ya da kamu yararına birşeyler yapma peşinde değil. Sadece kendi çıkarları uğruna birbirlerinin kuyruklarından yakalama peaindeler bana kalırsa !

    47. Ferdi

      Taksi bir dayatmadir. Taksiciler vahsidir. Eyüp aksu çekil istanbulun önünden hatta defol.

    48. Halil

      Bla bla car yıllardır var. Kim tercih ediyor yada kim kimin ağzının kokusunu çeker. Hatır taşımacılığıymış hatırın bu devirde geçerliliği yok. Boşuna şova gerek yok diye düşünüyorum

    49. Tigin

      Suistimale açık bir durum. Sınırlarının iyi belirlenmesi gerekir.

    50. Yorumcu

      TAG uygulaması büyük riskler barındırıyor. Bir Trafik çevirmesinde bu araçlar bağlanırlar.. Bir Asayiş kontrolünde araçta yabanci madde ve uyuşturucuya raslanırsa bu kişiyi tanımadığımızı iddaa etmeniz ve ispatlamanız çok güç olur. Onun arkadaşı dumuna düşersiniz. En son olarak her şey yolunda gitti ücret kısmında o şahsın “Taksimetresi” olmadığından istediği ücreti fazlada olsa vermek zorunda kalırsınız yada büyük bir tartışmaya maruz kalırsınız. Nereden bakarsanız bakın önce yasalara saygı duyulmalı ve yasal olan tercih edilmeli ve var olanların eksikleri düzeltilmeli çağdaş bir seviyeye getirilecek halka doğru hizmet verilmelidir…

    51. Mehmet levent Ture

      TAKSI MAFYASI VARDIR VE YOK EDILMELIDIR.
      25,000,000 INSAN YASAYAN BIR SEHIRDE SADECE 17 BIN TAKSI VAR. ANCAK TAKSI SAYISININ ARTMASINI ENGELLIYORLAR. NEDENI 1 PLAKA 5-10 MILYON TL YE SATILIYOR. TAKSI SAYISI ARTARSA FIYAT DUSECEK TAKSI MAFYASI ZARAR EDECEK !!! ÖNCELİKLE TAKSI TASIMACILIGI BIR KAMU HIZMETIDIR. OZEL TASIMA ISLETMESI OLMAMALIDIR.
      2 COZUM VAR.
      1- TAKSILERI BELEDIYE ISLETMELI. OTOBUS MINIBUS GIBI KURALLI OLMALI. SOFORLERE SIKI DENETIM GELMELI. KULHANBEYI TAVIRLARI BITMELI
      2- TAKSI SAYISI 50,000 ADEDE CIKARILMALI

      1. Erdem

        Doğrudan devlet ihalesi eşliğinde satılan bir malın – hizmetin ücretini ödemeden hiç bir insiyatif alamazsın. Son taksi için yapılan ihalede eski taksi sahiplerine gelen gelir üzerinden güvence ödemesi yapıldı. Bunu biliyormudun sanmıyorum. zaten yorum yapmak için bilgide gerekmiyor.

    52. Anonim

      Uberi istemediniz martıyı istemiyorsunuz 5 bin taksiyi kabul etmiyorsunuz eyüp aksu kusura bakma kime hizmet ediyorsun bir avuç galeriye ne olup bittini izliyoruz eğer minibüsleri taksiye dönerse sizde rahat edersiniz yoksa dakkikalık araç kiralama siz başınıza dert olucak siz belediyele başa çıkamazsınız ve ukomede ne oluo bittini görüp izliyorum YouTube den sandık sayınızı yükseltip ist belediyesine iş yaptırmıyorsunuz .

    53. Erdemm K

      Uberin ve bunun gibi yenilikçi uygulamaların engellenmesi matbaanın ülkemize geç gelmesiyle aynı neden. Rant sahioleri daha çok kazansın diye ortaçağ cahilliği devam ediyor

    54. Eyüp Erdem Kemerlioglu

      Taksiciler yeni donemin yeniçerileri gibi her yeniliğe itiraz ediyorlar😁

    55. Anonim

      Sanki martıların gittiği kadar mesafeye taksiler müşteri alıyor da.Yakin mesafe diye almadan gidiyor Volki

    56. Anonim

      Trafiğe girmek demek taksici için kayıp demek,taksimetrede trafikte iyileştirme yapılması gerek indi bindi ücreti artırılıp müşteri kalitesi artırılması gerek,kendini bilmez kalitesiz müşteriden arındırılması gerek,bununla birlikte kiralık plaka sistemi yasaklanıp bu işi mutfağından gelen plaka sahibinin yapması gerek adam türkçe konuşmasını bilmiyor bu işi yapıyor,devlet masaya plaka sahiplerini oturtup çözüm aramıyor,masa başında işi bilende bilmeyende saçma sapan çözümmü sorunmu üretmeye çalışıyor belli değil..!

    57. Talha

      Vatandaş ister martıya ister leyleğe ister ejderhaya biner buna ne taksiciler nede başkaları karar verir. Bu insanlar iyice hadlerini aşıyorlar.

    58. Erdem

      Taksilerin kötü olması illegal çözümler üretebileceğiniz anlamına gelmez. Doktorlardan şikayet edip önlük giymekle eşit. Taksilerin devlet güvencesiyle ihaleyle dağıtıldığını ve bu güvenceyi korumanın yine devletin görev kapsamında olduğunu biliyormu bu. Boş konuşmasın o zımbırtıda ölen insanlar için neler yapıyor onları anlatsın.

    59. Erdem

      Devlet tüm taksileri ücretlerini ödemeden veya haklarını yine taksiciyi koruyarak uber gibi şirketlere devretmeden yok E DE MEZ. Başka bir alternatif yok. Anlamak istemediğiniz bu plakalar için doğrudan devletin ta kendisi güvence vererek ihaleye çıktı. Eyüp denen adamın güvendiği tek konu anayasal haklar. Uber yok yere pes etmedi. Biraz kafanızı çalıştırın. Teknolojik çözüm diyerek ortaya atlayan aptallara bi saniye mevcut yasal durumlar buna müsade edermi diye bi sorun.

    60. İrfan Erentürk

      Uber gelmeden modern olduk diyemeyiz.

    61. Omur Yazar

      Koskoca dünya metropolü İstanbul, bir avuç çıkar odağı (hani şu yanlış çeviri yüzünden zamanında dilimize faiz lobisi olarak giren interest lobby) yüzünden her gün yaşadığımız rezillik kepazelik. Asıl sorumlu, IBB seçimlerini kaybettikten sonra UKOME nin yapısını kasıtlı olarak değiştirenler, iş yapmaz hale getirenler. Çözüm basit aslında. Vakit yaklaşıyor.

    62. Erbil

      Yeniçeriler İstanbul’da geri geldi

    63. Sarı taksiye hayır

      Heryer korsan duraklarıyla dolu sarı taksiye ihtiyaç yok.

    64. Turan Karaüzüm

      Her taksi ihtiyacı duyduğumda farklı bir sorun çıkıyor. Mesai değişimi trafik yoğun kısa mesafe uzun mesafe falan filan

    Diğer yorumları gör (85) Yorum Yap

    Yorum Yaz

    Mobil Versiyondan Çıkış Yap