Efsane oyun karakterleri arasında gösterebileceğimiz Max Payne, geçtiğimiz ay yayımlanan mobil versiyonundan sonra şimdi de serinin üçüncü oyunuyla piyasaya çıktı. Max Payne için hem karakter olarak efsane hem de oyun olarak efsane dersek yanılmış olmayız. Oyun dünyasının en acılı karakterlerinden olan Max Payne’in ailesinin öldürülüşüne hep birlikte tanık olduk ve yine hep birlikte intikamını aldık. Ailesinin intikamını aldık, Mona Sax ile de bir macera yaşadık ancak Max’in hayat ile olan derdi bitmemişe benziyor.
Max Payne’in esas yapımcısı Remedy, 2001 yılında Max Payne’i çıkardığında oyun dünyasına yepyeni bir soluk getirmişti. Özellikle Bullet Time denilen yavaşlatılmış ekranda düşmanları vurmamıza yarayan özellik ile birlikte bir anda popüler bir oyun haline gelmişti. Tabii Max Payne’in tutmasındaki nedenler arasında Max’in bitmek bilmeyen intikam duygusu, düşmanları ve mermilerinin de etkisi olduğunu söyeyebiliriz.
Remedy bu oyunda yer almıyor
İlk oyunun fazlasıyla sevilmesinin ardından Max Payne 2’nin yapımına başlayan ve 2 sene gibi kısa bir sürede piyasaya sunan Remedy, Max Payne 2: Fall of Max Payne ile oyuncuların bir kez daha gönlünde taht kurmuştu. 2003 yılında çkan oyun, daha gelişmiş grafikleriyle, Mona Sax isimli bayan partnerle ve yine bitmek bilmeyen mermilerle dikkat çekiyordu. İki oyunda da atlamamamız gereken nokta gerçek oyuncular ile yapılmış karakterler ve oyundaki aralarda çizgi roman ile hikayenin anlatılmasıydı.
İkinci oyunla ile birlikte herkes gibi biz de serinin bittiğini düşünüyorduk. Ancak Rockstar, sürpriz bir şekilde Max Payne 3’ün yapımda olduğunu belirtip bir de resim paylaşmıştı. İkinci bir sürpriz de burada gerçekleşmişti. Max Payne, kirli sakallı ve kel bir tip oluvermişti. 2009 gibi beklenen oyun, 2012 Mayıs ayıyla birlikte piyasaya çıktı ve Max Payne; oyun dünyasının en acıklı geçmişe sahip, en intikam dolu ve en azılı oyun karakteri geri dönmüş oldu.
{pagebreak::2}
Bu sefer esas yapımcı olan Remedy, Max Payne 3’ün yapımında yer almıyor. İlk iki oyunun sadece dağıtımcısı olarak görev alan Rockstar, bu sefer oyunun yapımcılığını da üstleniyor. Remedy’nin kalitesini tartışmaya gerek yok tabii ancak Rockstar diyince akan suların durduğunu da belirtmemiz gerek. GTA serisi, Red Dead Redemption gibi oyunlarla oyuncuların en sevdiği oyunların yapımcısı Rockstar, Max Payne 3’ü kendi tasarlıyor. Remedy çalışanlarının da Rockstar’a geliştirilme süreci boyunca destek verdiğini biliyoruz. Remedy de son olarak Xbox 360 ve daha sonrasında PC için yayımlanan Alan Wake üzerinde çalışıyordu.
Kilo mu aldın abi, n’aptın kendine?
Yeni oyun, Max Payne için yeni bir sayfa olsa da oyuncular için de yeni bir sayfa anlamı taşıyor. Çünkü artık Max Payne karakteri daha farklı bir görünüme sahip. Oyunda saçını kestiği bölüme kadar alıştığımız saçıyla fakat ara ara farklı kıyafetiyle gözüken Max, çok daha kilolu. İnce ve uzun olan Max abimiz artık hem daha kısa duruyor hem de 4:3 yayını 16:9 ekrana çekiştirmişler gibi kalın duruyor.
Oyunu ilk olarak başlattığınızda menü gelmeden önce uzun bir video ile Max Payne’in yaşadığı yeni evi görüyoruz. Max, bize kısaca ne yaptığından ve yaşadığı yerden bahsediyor ve başlıyor deli gibi Kong marka viskisini içmeye. Bu noktada menüden oyunu başlatmak seçeneğini seçerek oyunumuza başlıyor. Fakat yine uzun bir ara video devreye giriyor. Bir arkadaşımız geliyor ve bizi bir partiye götürüyor. Max abimizin başka bir ülkede olduğunu, kendi dertlerinden sonra artık başkalarının dertleriyle uğraştığını ve başkası için özel koruma olarak çalıştığını görüyoruz.
Video içerisinde partiye saldırı oluyor, biz de bu noktada devreye giriyoruz ve oyunun tuşları bize öğretilirken birkaç adamı haklıyoruz. Ardından çatıdan uçarak bullet time modunda bir adamı haklıyoruz. İşte bu noktadan sonra Max abimizin yeni bir macerası başlamış oluyor.
{pagebreak::3}
Oyunun nerden bakarsanız oynanış süresine yakın ara videoları bulunuyor. Oyunun hikayesi bol bol bu videolar ile bölüm başı, sonu, ortası gibi her yerde sürekli anlatılıyor. Ancak senaryo o kadar uzun olmalı ki oyun içinde de oynanış sırasında Max Payne, dış ses konumunda bize hikayeyi anlatmaya devam ediyor. Bazen sadece bir mekana geldiğimizde, bazen de bulunması gereken materyalleri bulduğumuzda Max Payne bize hikayeyle ilgili bilgiler veriyor.
Max Payne abimizin ense tıraşı
Eğer Max Payne’i yeni tıraşıyla beğenmediyseniz hemen korkmayın. Elbette o tipiyle bir noktadan oynamak zorundasınız ama oyunun en azından 3’te 1’i boyunca hatta biraz daha fazla sürede saçlı haliyle oynuyoruz. Hatta ara ara geçmişe giderek siyah paltolu haliyle de oynuyoruz. Oyun toplamda 14 Chapter’dan oluşuyor. Oyunda Chapter mantığının olmasındaki neden biraz da çizgi roman yapısında olmasıydı. Bu oyunda çizgi roman havasında hikaye anlatımı bulunmuyor. Sadece bazı loading ekranında çizgi romansı karelerde oyundan görüntüler veriliyor ancak bunlarda da diyalog bulunmuyor.
Max Payne abimiz yaşlanmış ve çok içmeye başlamış ancak yine de performansından bir şey kaybetmemiş. Bu kadar yıkıma rağmen halen taş gibi ayakta ve oraya buraya zıplıyor. İlk iki oyunun en önemli özelliği olan bullet time seçeneği bu oyunun da en büyük özelliklerinden biri. İstersek durduğumuz yerde istersek de sağa, sola, öne ya da arkaya zıplarken bullet time moduna geçerek düşmanları istediğimiz şekilde vurabiliyoruz. Ya da onlar ne olduğunu anlamadan hepsini head shot ile vurabiliyoruz.
Sağlık barımızın yanında bullet time barı bulunuyor. Bu barın dolması için öncelikle biraz adam vurmamız gerekiyor. Ardından kendiliğinden dolmaya başlıyor. Bullet time modu bazen hayat kurtarıyor diyebiliriz. Özellikle birden karşınıza birkaç adam çıkınca bullet time moduna girip head shot yapmak işi kolaylaştırıyor. Tabii bunun için biraz hızlı olmak gerekiyor.
{pagebreak::4}
Bullet time moduna bizim geçebildiğimiz gibi bazen de oyun kendiliğinden geçiyor. Örneğin bir yapı yıkılıp düşerken oyun anında bullet time moduna geçiyor ve karşımızdakiler vurmamız gerekiyor. Ancak bu moddayken genelde karşımızdakilerin çoğunu ya da hepsini vurmamız gerekiyor. Aksi taktirde kalan tek adam bizim sonumuz olabiliyor. Yine sağlık barımız kıpkırmızı olduğunda ve tek kurşunla ölecekken bazen bize son adamı vurma şansı veriliyor. Eğer bizi vuran adamı vurup öldürebilirsek bize hayatta kalmak için son bir şans daha veriliyor.
Sağlık sisteminde geriye dönüş
Sağlık barından bahsetmişken son dönem oyunların klasik sağlık modeli bekle ve iyileş sistemi Max Payne 3’te yer almıyor. Max Payne 1 ve 2’deki gibi bir adam bulunuyor, ve bu adamın içi bembeyaz. Bu sağlığımızın gayet iyi olduğunu gösteriyor. Kurşun yedikçe adamımız kırmıza dönüyor. İyileşmek için etrafta bulunan ağrı kesicileri kullanmamız gerekiyor. Açıkçası genelde en fazla 3 civarı taşıyabiliyoruz. Tabii ki daha fazla taşıma hakkımız var ancak hem nadir bulunuyor hem de diğerini bulana kadar kullanmak gerekebiliyor.
Ağrı kesicili sistem aslında sadece ilk iki Max Payne’den bir şeyleri tekrar etmek için kullanılmış. Çünkü bu sistem yeni oyunlarda kullanılmadığı için biraz zor gelebilir. Aslında zor da değil ancak sisteme alışmak gerekiyor, ne de olsa kaç senedir böyle oyun oynamadık dersek yanılmış olmayız. Bu arada ağrı kesicileri aldıktan sonra da kısa süreli baş dönmesi yaşıyoruz. Bu da bize ekranın bulanıklaşması ve kayması olarak yansıyor. Yani çatışmanın tam ortasında ağrı kesici kullanırsak mutlaka siperde biraz beklememiz gerekiyor. Aksi taktirde ağrı kesicinin bir faydası olmayacaktır.
Max Payne 3’ün aksiyonuna söylenecek bir şey yok aslında. Fazlasıyla aksiyon, düşman, silah ve mermi dolu bir oyun. Öyle bir aksiyon var ki, üzerimize gelen Molotof kokteylini ya da roketleri silahımızla havada vurabiliyoruz. Onun dışında zaten Max abimiz sınırları zorlayan yapıda akla gelebilecek her şeyi yapıyor ve her şekilde düşmanlarını öldürebiliyor.
{pagebreak::5}
Silah olarak da oyunda çok fazla silah çeşidi bulunuyor. Toplamda 3 farklı silah taşıyabiliyoruz. Ancak iki elle kullanılan silahları arkamıza koymamız söz konusu değil. Şöyle belirteyim, bir tabanca, bir uzi ve bir pompalı taşıyoruz diyelim. Tabancamız ve uzi’miz belimizde, pompalı ise elimizde ilerliyoruz. Uziye geçtiğimiz zaman tek elimizle uzi’yi kullanırken diğer elimizde de pompalıyı taşıyoruz. Yani çift elle kullanılan silahlar mutlaka diğer elimizle taşımamız gerekiyor. Eğer çift tabanca ya da bir elimizde tabanca bir elimizde uzi seçeneğine gidersek iki elle kullanılan büyük silahı bırakmamız gerekiyor. Yani toplamda dört seçeneğimiz var ancak bu 3’e düşebiliyor. Toplamda da 3’ten fazla silah taşıyamıyoruz, dördüncü seçenek sadece tek elli olanlardan iki tane kullanmak.
Mermi konusunda da pek sıkıntı çektiğimizi söyleyemeyiz ancak oyunun ilerleyen bölümlerinde bazen sıcak çatışmada mermi bitme durumu olabiliyor. Bu noktada en önemli silahımız bullet time modu. Bu moddayken mermilerimizi düzenli kullanıp tek kurşunda düşmanlarımızı öldürürsek gerekli mermileri yerden toplayabiliyoruz.
Oyunda grinds adıyla yapılması gerekenler listesi bulunuyor. Toplamda 1000 adam öldürmek, 300 headshot yapmak, 250 kişiyi elinden vurmak, 250 kişiyi dizinden vurmak, belinden vurmak gibi birçok yapılması gerekenler listesi var. Bunlar için aslında özel olarak bir şey yapmamıza gerek yok çünkü zaten sayıca çok fazla düşman öldürdüğümüz için hepsini zamanla yapıyoruz. Sadece silah çeşitleriyle belirli adamları öldürmek için listeye bakmak gerekebiliyor. Listeyi tam doldurduğumuzda da Achievement kazanıyoruz.
Hikayeye kısa bakış
Oyunun hikayesinden aslında yukarda kısaca değindik ama biraz daha detaylıca anlatalım isterseniz. Max Payne, artık yaşadığı yer olan Amerika’da değil, Brezilya’nın Sao Paulo kentindedir. Buraya neden geldiğini yanlış hatırlamıyorsam 4. Chapter’da oynayarak öğrenebilirsiniz. Şimdi anlatırsam spoiler olabilir. Max’in karısıyla olan intikamı artık bittiği için özel koruma olarak Sao Paulo’da bir zenginin yanında çalışmaktadır. Ancak Max’in de dediği gibi bela peşini bırakmaz ve zengin adamın karısı kaçırılır. Biz de güzel kadın Fabiana’yı bulmak için silahımızı tekrardan kuşanırız. Oyunun büyük bölümünün Brezilya’da geçtiğini söyleyebilirim. Max de sıcak havadan bunalmış olacak ki saçını kesmiş, takım elbiseyi çıkarmış.
{pagebreak::6}
Max Payne 3’ün grafikleri oyunun aslında en zayıf noktası diyebilirim. Aksiyonuna, yapısına, hikayesine ve ilerleyişine diyecek bir şey yok ancak grafikleri, oynadığım Xbox 360 versiyonunda çok da iyi değildi. Zaten karakter animasyonlarında bir eksiklik olduğunu söylemem gerek. GTA 4’ün grafik motorunun geliştirilmiş hali gibi gözüken oyunda, oyun içi görüntülerle hazırlanmış ara videolarda bolca saçmalık görebiliyoruz. Grafiklerin bu kadar geliştiği dönemde böylesi kötü grafikleri görmek biraz üzdü diyebilirim. Zaten mekanların atmosferinden de dolayı ilk iki oyunun soğukluğu yerine daha sıcak renkler ve mekanlar bulunuyor.
Müzik ve ses konusunda Max Payne 3’ün oldukça başarılı olduğunu görüyoruz. Aksiyon sahnelerinin seslendirmesi oldukça başarılı. Silahlar, patlamalar, motor sesleri oldukça başarılı. Müzikler ise ekstra başarılı diyebiliriz. Özellikle menülerde ve aksiyon sahnelerinde çalan müzikler oyunun bu konudaki başarısını gösteriyor. Zaten oyunun soundtrack albümü de hem dijital hem de fiziki olarak satışa çıktı. iTunes ve Amazon üzerinden dijital satışı gerçekleştiriliyor.
Oyunun hikaye modunun yanı sıra bir de arcade modu bulunuyor. Bu modda yüksek puan toplamaya çalışıyoruz, bunun için de adamları olabildiğince az mermiyle öldürmeye ve bizden istenilen kriterleri gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Sağlık barımız kırmızılaşıp ağrı kesici kullanırsak puanlarımızda azalma oluyor. Bu yüzden olabildiğince dikkatli, ama hızlı davranmak gerekiyor. Oyunu bitirdikten sonra arcade modunda da yeni bölümler açılıyor.
Multiplayer modu
Max Payne 3’ün bir de multiplayer modu bulunuyor. Bu modda birçok oyuncuyla karşı karşıya geliyoruz. Güzel tasarlanmış haritaların bulunduğunu da belirtelim. İşin en güzel tarafı ise Max Payne 3’ün multiplayer modunda bullet time özelliğinin bulunuyor olması. Yani ekranı yavaşlatıp karşımızdaki oyuncuları daha kolay öldürebiliyoruz. Sadece görüş açımızda olan kişilerin ekranı yavaşlıyor. Ancak başkası da bizi arkadan görüyorsa o da bizi yavaşlatıp vurabiliyor, bu yüzden dikkat etmek gerekiyor.
{pagebreak::7}
Multiplayer modunun oldukça eğlenceli olduğunu belirtmem gerek. Şimdiden binlerce oyuncu bu modun zevkini çıkarıyor. Rockstar, yeni haritalar üzerinde de çalıştığını açıkladı. İlerleyen aylarda yeni haritalarla bu modu taze tutmaya çalışacaklar. Biz de oyunun multpilayer modunu Turkcell Superonline fiber internet kullanarak oynadık. Fiber internet sayesinde online oyunun tadını rahatça çıkardık, bir takılma yaşamadan oynadık. Tabii host olan oyuncunun yavaş olması durumunda takılmalar olabiliyor. Ancak bir host olduğumuzda sorunla karşılaşmadık.
Max Payne’in Brezilya’da geçen macerasını özetleyecek olursak olmuş diyebiliriz. Max Payne 3, bu senenin en iyi oyunu değil belki ama en iyi oyunlarından biri olabilir. Max Payne karakterini sevenler için zaten kaçırılmayacak bir oyun olduğunu belirtmem gerek. Onun dışında aksiyon arayanlar için de mükemmel bir alternatif. Mermi, düşman, silah bolluğu ve karizmatik Max Payne abimiz varken zaten bize hangi çılgın kafa tutabilir. Oyunun Xbox 360 versiyonunun 2 disk ile geldiğini belirtelim. PC versiyonu da 1 Haziran’da piyasaya çıkacak.
9/10
Artılar: Max Payne abimizin geri dönmesi, bol aksiyon, bullet time, eğlenceli multiplayer modu, gaza getiren müzikleri, intikam duygusu
Eksiler: Grafikler hiç yenilikçi değil, Max Payne abimizin tipine alışmak biraz zaman alabilir.
Platformlar: Xbox 360, PlayStation 3 ve PC (PC versiyonu 1 Haziran’da çıkacak)
:: Max Payne 3 oynadınız mı? Oynamadıysanız alıp oynamayı düşünüyor musunuz?
Şu an yarısına kadar oynadım.
Bu oyun iyi bir oyun olabilir.
Ama bu oyun Max Payne değil.
Max Payne bu değil.
Bu Max Payne değil.
Sabırsızlıkla Bekliyorum
Hadi bakalım US için son 2.. Avrupa için son 5…
oyunu bitireli tam 1 hafta oldu süper bir oyun gerçekten tekrardan başlayıp bitirmeyi düşünüyorum
Bitirdik diyipte bizi kiskandirmayin daha oynamak nasip olmadı
Grafikle yenilikçi değil derken? Max Payne 3ün grafikleri daha nasıl olmalı sizce? Tip yüzünden puan düşürdünüz yapmayın böyle sdn’ye yakışmıyor. Bence Max gayet iyi olmuş. Belki eksiler olabilir mesela last standing man galiba adı buydu neyse yerde yatarken kimsenin mermisinden etkilenmiyosun bu biraz mantık hatası olmuş genel olarak iyi ama tip yüzünden puan kırmak mantıksız olmuş yinede kararınza saygım sonsuz kolay gelsin
Max abimiz yolunmuş lavuğa dönmüş ve sevimli babacandan çok serserileri andırmış bu bir.İkincisi incelemeye baktığım kadarıyla doğrudan Max abimizin yer aldığı bir aşk olayı yok,ilk iki seride alışmıştık aşka,belkide bu kadar yara yeter demiştir Rockstar.Bunlar dışında ortalama bir laptop’un kaldırabileceği oyun olursa pekçok insan tadına bakacaktır.
max payne 2deki gibi davut güloğluna benzemediği için protesto ediyorum
Ya Grafikler yenilikçi değil yazmışlar insaf be yaw daha ne olsun ağır çekimde karşıdaki düşmana mermi giirişini ağır çekimde izlerken tüyleriniz diken diken olur özelliklede o ses dehşetül vahşet
Söylenenlere göre Diablo III Geçerek ama Geçemedi yine .
http://www.youtube.com/watch?v=CarIAiu_5Qc
Güzel bir oyun olmus. Ama bence çok geç kaldılar.
şu an 94 parttan 41. parttayim
videolardan izlediğim kadarıyla dehşet blr oyun olmuş detaylarda oldukça fazla oyun 4/4 lük olmuş
videolardan izlediğim kadarıyla dehşet blr oyun olmuş detaylarda oldukça fazla oyun 4/4 lük olmuş
Oyunu az biraz oynadım ama bu oyun kesinlikle MAx Payne değil. Max Payne’in alıştığımız yalnız ve derinden, genellikle terkedilmiş mekanlarda ilerleyen oynanış terkedilmiş ve max payne olmaktan çıkmış bir oyun. Max Payne’in alıştığımız klasik konuşma sesi dışına Max Payne ile bağlantısı olmayan bir oyun. İyi bir oyun anlamında oynanabilir ama MAx Payne 3 olarak oynanmaz.
turkcell reklamı 🙂
10 ÜZERİNDEN 9 U NEYE GÖRE VERDİNİZ ANLAMADIM YANİ ŞİMDİ BU OYUN UNCHARTED LA EŞ DEĞERMİKİ 9 VERİYOSUNUZ ŞAŞIRDIM OYUNU ALDIM OYNADIM AMA ŞU ZAMANDA GRAFİK VE GERÇEKÇİ GÖRÜNTÜ AĞIR BASIYOR SONRA SENARYO SONRA KURGU,, OYUNLARI UNCHARTEDIN GRAFİĞİNE GÖRE YORUMLAYIN ARKADAŞLAR SADECE MAX PAYNE DEĞİL TÜM OYULARI YOKSA NAUTY DOG IN EMEĞİNE BÜYÜK SAYGIZIZLIK OLUR BİRAZ SANATA DEĞER VERİN EĞLENCE ZEVK VS ALABİLİRSİN AMA ARTIK NERDEYSE PS4 ÇIKICAK YAPMAYIN TABİKİ İLK BAŞTA GRAFİK,, YAKINDA THE LAST OF US GELİYOR GOD OF WAR GEİYOR BAKIN GRAFİĞE OZAMAN KARAR VERİN ZATEN GRAFİK ATMOSFER GERÇEKÇİLİK DAHA ÖN PLANDA OLUĞU ZAMAN ZEVK ALMAMAK ELDEDEĞİL Kİ YAPIMCILARDA ZATEN AKSİYONADA ADRENALİNİDE KOYARLAR O OYUNUN İÇİNE O KADARDA GERİ DÜŞÜNMEZLER BU HALDEYKEN,, OYÜZDEN BİRAZ DAHA GENİŞ BAKIN HEMEN OYUNLARA KAPILMAYIN DÜNYANIN PARSINI VERİYORUZ 3 SENE BEKLİYORUZ 3 SAATE SONU GELİYOR BAZI OYUNLARIN BEN BUNA ANLAM VEREMİYORUM ÖRNEKLERİ ÇOK ZATEN İLERKİ ZAMANLARDA DAHADA AÇIKLAMALARIM DEVAM EDECEKTİR TEŞEKKÜRLER…
Şuna anlam veremiyorum xbox360 da ya ps3 oynadıktan sonra grafikleri acımasızca eleştirmeyelim arkadaşlar. Ben de oyunu oynadım ama PC’de. Şu tartışılmaz bir gerçek ki bir oyunun en iyi grafik performansı (eğer özel olarak versiyonu çıkarılmışsa) PC versiyonudur. DX11 en son görüntü özellikleri ve fullHD modda oyun 2GB görüntü belleği istiyor. Allah aşkına yapmayın, ve o kadar ayrıntılı grafikler kullanmışlar ki oyundaki karakterler motion capture tekniğiyle aktarılmış, arkadaki figuranlar bile. Oyunun loadingleri arasında sinematik geçişler oyun grafikleriyle hazırlanmış. Misal Prototype 1 gibi sinematik grafiklerin dibine vurup oyun moduna geçince sıradan oyun grafiklerine dönmemiş. Emek şahane oyunun grafiklerinde. Grafikler hayal kırıklığına uğrattı demek için oyunu her platformda oynayıp her platform için ayrı değerlendirme yapalım lütfen.
Max Payne 🙁 hayatı çok zorluklarla geçti ailesini eşini ve mona diye bir sevdiğini kaybetti 🙁
Max Payne 3’ü eleştiren beğenmeyen tipler sizler ya çok büyük dünya çapında birer grafikersiniz ya da kafanız güzel tıpkı max reyiz gibi…
arkadaşlar benim bir sorunum var, oyunu açmaya çalışıyorum fakat ekrana social clup giriş sayfası geliyor e mail ve şifre istiyor. oyuna girerken internetimi kapatarak ta denedim fakat yine aynı sayfa çıkıyor. ne yapmam gerekiyor yardımcı olun lütfen.
ben max payne nin eskisi daha eydi bu hayvan gibi duruyor la
slm ben oyunu yükledim çalışıyor ama ilk bölümü bile oynayadım nedeni gecemiyom içki falan içiyorar sonra arkdaşıyla brilikte ayrılıyorlar ben tek başıma kalıyom hiç kıpırdanmıyor ateş atıyor sadece shıft enter falan diyor olmuyor acaba sorunu nasl çzembiliizm açabe tşkkk
valla daha yükleyemedik.su rock star mı her ne sey se valla sinirden demediğim kalmadı.oyunu bi yükleyebilsem bi yardım eden olsa arkadas üç saat beklyorsun kurulacak diye sonra sacma sacma seyler cıkıyo.neyse ya daha fazla sinirlenmeyeyim.
ben torentten yükledim ama ısodll hatası veriyo napmam lazım lütfen yardım edin
Oyunu bitirdim.Çok mutluyum.
grafiklere nasıl kötü dersiniz, haksızlık bu… xbox da oynayıpta grafikleri eleştirmeyin, ilk önce pc de oynayın, pc de muhteşem çünkü
ilk iki oyundaki kan, barut, aşk üçlemesinden uzak. max in alkol almadan tetiği sıkmadığı. hiç kimse kusurbakmasın ama gta arka sokaklar karısımı bişe olmuş. o kamera efekleri ne öyle tamam grafiklere laf yok. bide en önemlisi max niye kabus görmüyo? en çok canımı sıkan bu oldu… bi tane kasar için 1000 kisi öldürdük ya bende buna bitiyorum :/