Reklam

Mayıs Ayının En İyi Uygulamaları

9
Reklam

App Store ve Google Play Store’dan Mayıs ayında en çok indirilen uygulamaları sizler için bir araya getirdik. App Store ve Google PlayStore’da bulunan bu uygulama listesi Distimo’nun dünya çapındaki mağazaların indirme verilerine dayanarak hazırlandı.

Mayıs ayında App Store’dan en çok indirilen ücretsiz uygulamalar

Nisan ayında olduğu gibi Mayıs ayında da App Store’dan indirilen en popüler ücretsiz oyun olma unvanını Candy Crush Saga kimselere kaptırmıyor. Facebook üzerinden de oynanabilen, jöleleri yok etmeye çalıştığımız oyun uzun süre liste başında yer alacak gibi görünüyor.

Reklam

App Store’dan en çok indirilen ücretsiz oyunların ikinci sırasında ise Fast & Furious 6: The Game yer alıyor. Oyunun detaylı incelemesini SDN Teknosa Magazin 46. Sayısından veya buradan okuyabilirsiniz.

Listenin üçüncü sırasında ise Gameloft’un başarılı oyunu olan Iron Man 3 – The Official Game yer alıyor. Tamamen Türkçe dil desteğine sahip olan bu oyun, grafikleri ve sonsuz koşu oyun türüne getirdiği yeniliklerle kısa sürede ilk 5’e girmeyi başardı.

App Store’dan en çok indirilen ücretsiz uygulamaların dördüncü ve beşinci sırasında ise; YouTube uygulaması ve Angry Birds Friends oyunu yer alıyor.

{pagebreak::1}

Mayıs ayında Google Play Store’dan en çok indirilen ücretsiz uygulamalar

Android platformunda Nisan ayında olduğu gibi, en çok indirilen ücretsiz uygulama listesinde sosyal medya uygulamaları bulunuyor.

Google Play Store’dan indirilen ücretsiz en popüler uygulama olma unvanını Facebook uzun süreler elinde tutacak gibi görünüyor. Facebook’un HTC ile ortaklığı sonucunda satışa sunduğu HTC First’ün satış rakamları pek iç açıcı olmasa da, Facebook uygulama alanındaki yenilikleriyle yükselmeye devam ediyor.

Listeninikinci, üçüncü ve dördüncü sırasında ise mesajlaşma uygulamaları yer alıyor. Ücretsiz olan uygulamaların ikinci sırasında WhatsApp, üçüncü sırasında Facebook Messenger ve dördüncü sırada ise Skype yer alıyor.

Android platformunda en çok indirilen ücretsiz uygulamaların son sırasında ise; dünyayı kasıp kavuran oyun Candy Crush SAGA yer alıyor.

{pagebreak::2}

Mayıs ayında App Store’dan en çok indirilen ücretli uygulamalar

App Store’dan en çok indirilen ücretli uygulamaların ilk sırasında, mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp yer alıyor. WhatsApp, küresel olarak tüm mağazalarda en çok indirilen uygulama olma unvanını bu ay da koruyor.

En çok indirilenlerin ikinci sırasında Amerika’nın ünlü talk Show sunucusu Ellen DeGeneres’ın oyunu Heads Up! yer alıyor. En az iki kişi tarafından oynanabilen Heads Up’ta, karşınızdaki oyuncu sizin iOS cihazında yazan ünlü kişiyi tarif etmeye çalışıyor. 60 saniyede en çok ünlü kişileri tahmin eden oyunun galibi oluyor.

İndie oyunların fenomeni olan Minecraft listenin üçüncü sırasında yer alıyor. 8 bit grafikleri ile eski atari oyunlarını anımsatan Minecraft, PC ve Xbox platformlarından sonra iOS için uyarlanmıştı.

Listenin dördüncü ve beşinci sırasında ise; Minecraft’a benzerliği ile bilinen Survivalcraft ve sanal bebek oyunu olan Pou yer alıyor.

{pagebreak::3}

Mayıs ayında Google Play Store’dan en çok indirilen ücretli uygulamalar

Android kullanıcıları oyun oynamak yerine daha çok telefonu kişiselleştirebilecekleri uygulamaları tercih ediyor.

Nisan ayında olduğu gibi en çok indirilen ücretli uygulamaların ilk sırasında SwiftKey Keyboard yer alıyor. Android cihazların klavyelerine alternatif olarak kullanabileceğiniz uygulama, klavyeden parmağınızı çekmeden sürükleyerek yazı yazma olanağı sağlıyor.

Android cihazların olmazsa olmazlarından biri olan Titanium Backup Pro en çok indirilen ücretli uygulamaların ikinci sırasında yer alıyor. Telefonlarını sürekli fabrika ayarlarına alan kullanıcılar, Titanium Backup Pro sayesinde Android telefonlarında bulunan uygulamaları yedekleyebiliyor.

Müzik dinlemeyi seven Android kullanıcıları ise, müzik uygulaması olarak Poweramp’ı tercih ediyor. Listenin üçüncü sırasında yer alan Poweramp, bünyesinde bulundurduğu çeşitli equalizer ayarı ile müzik severlere muhteşem bir müzik deneyimi yaşatıyor.

Listenin dördüncü ve beşinci sırasında ise, Android arayüz değiştirici uygulaması olan Nova Launcher Prime ve İndie oyun türündeki Minecraft yer alıyor.

{pagebreak::4}

Mayıs ayında App Store’da en yüksek ciro yapan uygulamalar

GungHo Online’ın oyunu Puzzle & Dragons geliştiricisine en yüksek ciro yaptıran uygulamaların ilk sırasında bulunuyor. Aynı renkteki şekilleri bir araya getirerek savaştığımız oyun ücretsiz olarak sunulmasına rağmen, kullanıcılara birçok uygulama içi satın alma seçeneğini sunuyor.

Geliştiricisine yüksek ciro sağlayan uygulamaların ikinci sırasında; milyonların severek oynadığı, King.com firmasının oyunu Candy Crush Saga yer alıyor.

Supercell’in oyunları listenin üçüncü ve dördüncü sırasında yer alıyor. Online ve Türkçe dil desteği ile sunulan Clash of Clans ve Hay Day oyunları geliştiricisine kâr yaptırmaya devam ediyor.

Listenin son sırasında ise filmler için yaptığı oyunlar ile bilinen Kabam’ın, The Hobbit: Kingdoms of Middle-earth oyunu yer alıyor.

{pagebreak::5}

Mayıs ayında Google Play Store’da en yüksek ciro yapan uygulamalar

Japonların bulmaca ve RPG türünde ilginç bir oyunu olan Puzzle & Dragons, geliştiricisine en yüksek ciro kazandıran uygulamaların başında yer alıyor.

Ücretsiz Arama ve Mesajlaşma servisi olan Line listenin ikinci sırasında yer alıyor. Ücretsiz olarak sunulan uygulama 150 milyonu aşkın kullanıcı sayısına sahip.

   

Line firmasının sonsuz koşu türündeki Line Wind Runner oyunu, geliştiricisine en yüksek ciro yaptıran uygulamaların üçüncü sırasında yer alıyor.

Listenin dördüncü ve beşinci sırasında ise, Japonların spor oyunu プロ野球PRIDE ve King.com’un Candy Crush Saga oyunu yer alıyor.

:: Mobil cihazınızda oyunları mı yoksa uygulamaları daha çok kullanıyorsunuz?   

9 Yorum

  1. iOS kullanıyorum; telefonumda 113 tane uygulama var; fakat bir tane bile oyun bulunmuyor. Binlerce lira verilen bir cihazı oyun canavarı haline çevirmek bana manalı gelmiyor. Vakit geçirmek için tek tük oyunlar olabilir; fakat saatlerce telefonda oyun oynamak gereksiz.

  2. “”OS kullanıyorum; telefonumda 113 tane uygulama var; fakat bir tane bile oyun bulunmuyor. Binlerce lira verilen bir cihazı oyun canavarı haline çevirmek bana manalı gelmiyor. Vakit geçirmek için tek tük oyunlar olabilir; fakat saatlerce telefonda oyun oynamak gereksiz.””

    Oynama.

Yorum yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version