1987 yılında kurduğu kendi soyadını taşıyan antivirüs programı ile tanınan ünlü iş insanı John McAfee kripto para dolandırıcılığı ile suçlanıyor. ABD Adalet Bakanlığı, McAfee’nin ve danışmanı Jimmy Gale Watson Jr‘ın kara para aklama planları nedeniyle suçlandığını açıkladı.
Federal savcılar John McAfee ile çalışanının kripto paralar üzerinden insanları dolandırdıklarını ifade etti. Bu skandal iddialar karşısında herkesi şaşırtan McAfee’nin yatırımcılardan milyonlarca dolar komisyon almak için hileli yönlendirmeler yaptıkları ortaya çıktı.
Bitcoin dolandırıcıları 24 milyonluk vurgun yaptı
Yine Bitcoin dolandırıcılığı! İstanbul'da Bitcoin üreteceklerini vaat ederek saadet zinciri kuran bir şebeke, 15 ilde 24 milyon liralık vurgun yaptı.McAfee’nin kurucusu John McAfee kripto para dolandırıcılığıyla yargılanacak
John McAfee ve mali danışmanı Jimmy Gale Watson Jr, kripto para fiyatlarını pompalayarak değerini düşürmekle suçlanıyor. Piyasada manipülasyon gerçekleştirmek ve bunun üzerinden komisyon almakla suçlanan isimler; hedeflerini McAfee’nin yüksek takipçili Twitter hesabını kullanarak gerçekleştiriyordu. ABD Adalet Bakanlığı, McAfee ve suç ortağının bu planlar sayesinde 13 milyon dolardan fazla para topladıklarını iddia etti.
Çok yüksek miktarlarda ucuz fiyatlı altcoin kripto para birimi satın alan ekip, elde ettikleri altcoinlerin piyasa değerlerini yapay olarak şişirdi. Sonrasında bu altcoinleri Twitter’dan yanlış ve yanıltıcı bir şekilde takipçileri ile paylaştı. McAfee, sosyal medyadaki gücünü kullanarak servetine servet katıyordu.
McAfee’nin danışmanı Jimmy Watson ABD’nin Teksas eyaletinde tutuklandı. Cuma günü ise hakim karşısına çıkacağı öğrenildi. John McAfee ise vergi kaçakçılığı suçu nedeniyle geçtiğimiz yıldan bu yana İspanya’da hapis yatıyor. Ayrıca ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ve Emtia Vadeli İşlem Sözleşmeleri Ticaret Komisyonu (CFTC) iki kişiye dava açacaklarını açıkladı.
Elon Musk da aynı şekilde önce bir alt coinde sonra da bitcoinde aynı hareketi yaptı. Neden sadece McAfee tek başına suçlanıyor. Kişiye göre hukuk heryerde.
Yorumu dikkate aldığınız için çok teşekkür ederim 🙂
Windowsun kendi antivirüsü yeter de artar bile çünkü Eset olsun, kasperry, bitdefender, 360 total vb. antivirüsler güvenilir değil ve 3. parti yazılım olduklarından dolayı bilgisayardaki verileri paylaşıyorlar.
Windows aynı haltı yemiyormu sanki oda dosyaları paylaşıyor