Mercedes, yan sanayi parça satışlarına karşı yürüttüğü savaşta büyük bir adım attı. Şirket, dünya genelindeki kolluk kuvvetleriyle iş birliği yaparak yan sanayi parçaları bulup yok etmek için çalışıyor ve 2023 yılında 1.6 milyondan fazla sahte parçanın ele geçirildiğini duyurdu. İşte detaylar…
Mercedes, 2023 yılında 1.6 Milyon yan sanayi parça ele geçirdi
Mercedes’in Audi ve BMW ile olan rekabeti neredeyse dostça ilerliyor diyebiliriz, çünkü şirket yan sanayi parça pazarına karşı adeta bir savaş veriyor. Yan sanayi ürünler, sadece gelir kaybına neden olmakla kalmıyor, aynı zamanda markanın itibarına da zarar veriyor. Daha da önemlisi, sahte fren balataları gibi kritik parçalar, araçların durma mesafesini artırarak ciddi güvenlik riskleri oluşturuyor.
Mercedes, sahte parçaların yol güvenliğini tehdit ettiğini, çevreye zarar verdiğini ve adil ücretler veya iş güvenliği standartlarına uymadığını belirtiyor. Bu nedenle, yan sanayi parça satışlarıyla mücadele etmek için büyük bir çaba sarf ediliyor. Şirketin yönetim kurulu üyesi Renata Jungo Brüngger, sahtecilik endüstrisinin organize suç yapılarıyla çalıştığını ve büyük kâr marjları elde ettiğini vurguladı.
Yan sanayi parça operasyonlarını tespit etmek ve bu parçalara el koymak, oldukça zorlu bir görev. Markanın koruyucuları olarak adlandırılan ekipler, aylar süren araştırmalar yaparak sahtecilik operasyonlarını tespit ediyor ve gerekli bilgileri yetkililere iletiyor. Yetkililer, operasyonları yürütme kararı aldığında ise Mercedes’in işi bitmiyor. Bazı sahte parçalar o kadar iyi taklit edilmiş ki, gerçeklerinden ayırt etmek oldukça zor. Bu nedenle, şirket içinde özel bir ekip bu parçaların orijinalliğini doğrulamak için çalışıyor.
Mercedes tarafından 2023 yılında dünya genelinde 740’tan fazla baskın gerçekleştirildi ve bu baskınlar sonucunda 1.6 milyonun üzerinde yan sanayi parça ele geçirildi. Bu parçalar arasında sahte fren sistemi parçaları, tekerlekler, direksiyon sistemi parçaları ve kaporta panelleri bulunuyor. Ele geçirilen bu parçalar yok ediliyor ve bazı durumlarda parçaların üretildiği fabrikalar tespit edilebiliyor.
Mercedes, müşterilerine sahte parçalardan kaçınmak için bazı basit adımlar önerdi. Özellikle çevrimiçi olarak parça siparişi verirken dikkatli olunmalı. Eğer bir şey gerçek olamayacak kadar iyi görünüyorsa, muhtemelen öyledir. “Düşük fiyatlar, ürün kalitesinde anormallikler veya şüpheli çevrimiçi kaynaklar” alışveriş yaparken dikkat edilmesi gereken önemli bilgiler olarak belirtiliyor.
Peki siz ne düşünüyorsunuz? Yan sanayi parçalara güveniyor musunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki yorumlar kısmına yazabilirsiniz.
lan adam bu ülkede yan sanayii parça takmıyacakta napacak ,arabayı aldığı fiyatın iki katı dahamı ödesin adam bakım için en dandik contaya 200 euro diyor
Iyide benim 2006 e280 aracim var kaza yaptım orijinal parça tedariki yok firma Almanya’daki parça tedariki istiyor yıldan dolayi tedarik edemiyoruz deyip cevapliyorlar aracı çözemiyorum atalim
Renault motoru taktıkları araçların yan sanayilerini nasıl yakalayacaklar öyleyse ???
Kurnaza bak illa parçayı da kendi satacak, sanane insanlar parasını vermiş almış arabayı istediği parçayı takar, ayrıca sürüş güvenliğini tehtid ettiğini nereden biliyorsun, adam Mercedes frenlerini söker brembo fren takar, senin yaptığın frenden daha iyi durur, Mercedes turbosunu söker greddy turbo takar sana mı soracak, sen Renault motoru takiyon ya
Helal sana, tek canımı sıkan şey senin bu yazdıklarını o ş……lerinde okuyamaması
sen salak mısın,yan sanayi parça doğrulanmamış kaynaklardan ve fabrikalardan çinlilerin hindistanlıların ürettiği ottan boktan parçaları kapsıyor brembo dediğin zaten yan sanayi olmuyor
Parça arayıp masraf edeceği yerde fiyatini daha makul yapsa.
Üstelik kendi servis istasyonları bile bu ucuz parçaları kullanabiliyor
Kızmayın, hepsi bizim güvenliğimiz için. Fren mesafemiz artmasın diye
Dünya gelse biz TÜRKLERE hikaye
Mercedes Almanya gidin Maslak oto sanayide EŞREFOĞLU OTOMOTİV ile tanışında dürüstlük öğrenin.