Apple ile FBI arasındaki San Bernardino Davası, şirket gizlilik politikası, kullanıcı mahremiyeti gibi konularda şirketler ile devlet arasındaki uyumsuzluğu ortaya koymuştu.
Firmalar, kendilerini devletten soyutlayarak hizmet vermek isterken, devlet gerekli durumlarda denetimi gerçekleştirme isteğinde bulunuyordu.
Bu bağlamda Facebook, kullanıcı gizliliği, uygulama içi güvenlik politikaları kapsamında harekete geçerek yeni çözümünü duyurdu.
Facebook Messenger kullanıcıları artık, “gizli sohbet” seçeneğiyle özel konuşma tercihlerinden faydalanabilecekler.
Uygulama içerisine aktarılacak bir güvenlik kodu ile, kullanıcılar isteğe bağlı olarak “gizli sohbet” seçeneğinden faydalanabilecekler.
Mesajları Yalnızca Kullanıcılar Görebilecek
Şirketin gizlilik politikasına verdiği önemi gösteren uygulama ile, gizli sohbet içerisindeki konuşmalar, Facebook güvencesi ile yalnızca sohbet muhatapları olan iki kullanıcı tarafından görülebilecek.
Android Headlines’da yer alan habere göre ayrıca, şirketin Messenger uygulamasına getireceği özelliğin, Telegram Messenger ve WhatsApp Messenger uygulamalarına da getirebileceği konuşuluyor.
:: Facebook’un Facebook Messenger’a getireceği “gizli sohbet” seçeneğinden faydalanmayı düşünüyor musunuz?
güzel güzel de. bizim devlet isterse vermez ama amerika istediğinde şak diye verir onu naapcaz.
Süper
Telegramda yuz yildir var. Ayrica telegram facebookun degil.
Bir numara telegram messenger
tarayıcı gibi olmuş aynı :))
Ne kadar güvenlik koyarsa koysun güvenli değil.Bir şekilde bu bilgilerimiz birilerinin elinde ve hizmetinde olacak,istediği zaman ve isterse birilerine verecek,hiç teknoloji kullanmasak olmaz,kullansakta böyle oluyor
İşini bilen ve en iyisini isteyen biriyseniz bakmanız gereken uygulama Telegram. Araştırın, neden böyle yazdığımı anlayacaksınız. Araştırmaktan zarar gelmez hem 🙂