Reklam
    Reklam
    Sosyal Medya

    Meta, ABD’nin sosyal medya operasyonunu ifşaladı!

    Meta ABD ordusunun sahte sosyal medya operasyonunu deşifre etti. ABD ile bağlantılı kişiler sahte hesaplar oluşturdu. İşte detaylar.

    Sosyal medya devi Meta’dan ABD ordusuyla bağlantılı bazı insanları ifşalayan yeni bir açıklama geldi. Şirketin tehdit raporunu paylaşan Meta, ordudan olan bazı kişilerin sahte Facebook ve Instagram hesabı açtığını, ayrıca grup kurarak gerçek kimliklerini gizlediklerini söyledi.

    Meta’dan ABD ordusuna sahte hesap suçlaması

    Facebook ve Instagram’ın çatı şirketi Meta geçtiğimiz gün yayınladığı yeni bir raporda ABD ordusundan bazı bilgileri açığa çıkardı. Meta’nın açıklamasına göre, ABD ordusuyla bağlantılı gizli hesaplar sosyal medya üzerinden Orta Doğu ve Orta Asya’yı hedef aldı.

    Reklam
    Reklam

    Meta’dan gelen açıklamada, “Bu operasyonun arkasındaki kişiler kimliklerini ve koordinasyonlarını gizlemeye çalışsa da, araştırmamız ABD ordusuyla bağlantılı kişilerle bağlantılar buldu. Eşgüdümlü gerçek dışı davranışlar sergilendi” dedi.

    Meta, sosyal medyada yürütülen operasyondaki kişilerin, hedeflenen ülkelerin yerel insanları gibi paylaşımlarda bulunduğunu kaydetti. Ayrıca yapay zeka kullanılarak oluşturulmuş profil fotoğrafları kullandıklarını ifade etti.

    Ne kadar süredir yürütüldüğü bilinmese de, sosyal medya operasyonu başarılı olmuş gibi görünmüyor. Meta, “Bu operasyonun gönderilerinin çoğu gerçek insanlardan çok az etkileşim aldı veya hiç alamadı” şeklinde konuştu.

    Reklam
    Reklam

    Daha önce benzer bir soruşturma Twitter tarafında da yürütülmüştü. Araştırmacılar, Twitter’daki 146 hesabın yaklaşık 300 bin tweet paylaştığını hesaplamıştı. Meta’nın son raporu ise 2017’den 2022’ye kadar aktif olan 39 profil, 16 sayfa, iki grup ve 26 Instagram hesabını içeriyor.

    Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda bizlerle paylaşmayı unutmayın!

    ×

    Yorumunuz gönderildi,
    onaylandıktan sonra yayımlanacak.

    2 Yorum

    1. Metaberg😁

      Hiç şaşırmadım.
      Sebep: Bu israil kölesi devletten her şey beklenir.
      Sonuç: Meta ve Zuckerberg ilk deva bir işe yaradı. 🙃

    2. Zortingenn

      Aşina olduğumuz konular (!)

    Diğer yorumları gör (1) Yorum Yap

    Yorum Yaz

    Mobil Versiyondan Çıkış Yap