Meta, bir milyondan fazla kullanıcının şifrelerinin üçüncü taraf uygulamalar tarafından çalındığını açıkladı. Teknoloji devi, üçüncü bu uygulamaların hem App Store hem de Google Play üzerinden indirilebildiğini belirtti. Veri ihlali ile ilgili ilgili rapor yayınlayan Meta, tehlikeli yazılımların nasıl ayırt edilebileceğini de sosyal medya kullanıcılarıyla paylaştı. Peki, üçüncü taraf uygulamalar arasında hangileri var yazılımlar nasıl anlaşılabilir? Haberin detaylarına hep birlikte göz atalım.
Meta, 400’ün üzerinde zararlı yazılım bulduklarını açıkladı!
Meta, veri ihlali ile ilgili blog hesabından yaptığı açıklamada App Store ve Google Play üzerinden indirilen zararlı uygulamaların genellikle eğlence odaklı olduğunu belirtti. Şirket, yaptığı açıklamada zararlı yazılımların çoğunlukla Google Play’de olduğunu söyledi.
Teknoloji devi ek olarak şu açıklamayı da yaptı:
Bulgularımızı Apple ve Google’a bildirdik ve potansiyel olarak etkilenen kişilerin nasıl güvende kalacakları ve hesaplarının güvenliğini nasıl sağlayacakları hakkında daha fazla bilgi edinmelerine yardımcı oluyoruz.
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan blokzincir ve metaverse müjdesi!
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Eurasia Blockchain Summit etkinliğinde Blokzincir ve Metaverse Platformunu duyurdu.Meta, uygulamayı indirdikten sonra giriş yaparken sadece Facebook şifresini kullanmasını isteyen yazılımların kötü amaçlı olduklarını bildirdi. Bu şekilde uygulamaların Meta üzerinden veri ihlali yapabileceğini açıkladı. Şirket, buna Facebook kullanıcılarının bilgilerini koruyabileceğini düşünüyor. Aynı zamanda zararlı yazılımların içeriklerinin genellikle şu şekilde olduğunu da açıkladı:
- Kendinizi bir çizgi film karakterine dönüştürmenize izin veren fotoğraf uygulamaları
- Engellenen içeriğe veya web sitelerine erişim sağladığını iddia eden VPN’ler
- Telefonunuzun el fenerini aydınlattığını iddia eden el feneri uygulamaları ve telefona yardımcı programlar
- Burçlar ve fitness takipçileri gibi sağlık ve yaşam tarzı uygulamalar
- Teknoloji platformları tarafından resmi uygulamalarda bulunmayan gizli veya yetkisiz özellikler sağladığını iddia eden iş veya reklam yönetimi uygulamalar
Siz okuyucularımız bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi Yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.