Meta, geçtiğimiz haftalarda üretken yapay zekası Llama’nın ikinci versiyonunu kullanıma açtı. 70 bin parametreyle eğitilen bu araç, ChatGPT gibi modellere rakip olmayı amaçlıyor. Sosyal medya devi son olarak sadece programlama odaklı geliştirilen Code Llama yapay zekasını görücüye çıkardı.
Meta’dan sadece programlama bilen yapay zeka: Code Llama nedir?
Meta, yazılım kodlarını otomatik olarak yazmak ve açıklamak için tasarlanmış yeni yapay zeka sistemini tanıttı. Code Llama isimli araç; ücretsiz ve hatta ticari amaçlar için kullanılmak üzere açık kaynaklı şekilde erişime açıldı.
Code Llama, Meta’nın geçen ay paylaştığı Llama 2’yi temel alıyor. Llama 2; metin özetleme, dil çevirisi ve soruları yanıtlama yeteneğine sahip genel amaçlı bir dil modeliyken, Code Llama ise kodlama yetenekleriyle ön plana çıkıyor.
Meta’ya göre yeni model, kod örnekleri ve programlamayla ilgili metinlerden oluşan 500 milyar tokenli devasa bir veri kümesi üzerinde eğitildi. Bilmeyenler için token, yapay zeka projelerinde genellikle birkaç harf veya rakamdan oluşan temel bilgi birimini temsil ediyor.
Code Llama’nın üç farklı versiyonu bulunuyor. Standart sürüm tüm işlemleri yerine getirebiliyorken, Python kodu için optimize edilmiş özel bir versiyon daha bulunuyor. Ayrıca üçüncü sürüm ise kodun nasıl çalıştığını açıklayarak kullanıcıya yardımcı oluyor.
Karşılaştırmalı testlerde Meta, yeni modelin diğer açık kaynaklı yapay zeka kodlama modellerinden daha iyi performans gösterdiğini iddia etti. Hatta bazı görevlerde OpenAI’ın GPT-3.5 modelini bile geride bırakmayı başardı.
Peki, siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın!
Yazılımcılığın sonuna geliyoruz. Şimdi gelir YaBaY ZeGaYı KiM kOdLaYaCaK ¿ diyenler. Anlayın artık 10 yazılımcının işini 1 yazılımcı + yapay zeka yapacak. Hatta bazen o yazılımcıya bile ihtiyaç olmayacak. Dolayısıyla yazılımcı maaşı standart memur maaşı seviyesine kadar düşer. Hintliler zaten ucuz işçilikle piyasayı altüst ederken şimdi’de bu yapay zekalar çıktı
Evet inanılmaz seviyede ilerleme kat ediliyor. Aklıma ilk gelen artık hayal dünyasının daralıp yok olmaya doğru gidişi.
Ben android Mobil yazılım geliştirme uzmanıyım. Chatgpt 3.5 sadece başlangıç seviyesi kodları yazabiliyor. İleri seviye bir proje algoritması yazamıyor. Yazmaya çalışsade algoritmayı hatalı oluşturuyor kodlarda hata görünmüyor derlemede ama uygulama çalıştığında çökme meydana geliyor yada tam tersi istediğiniz algoritmanın dışına çıkıyor. Örnek verim Özel bir Takvim oluştur diyorum onu bile beceremiyor 😁 takvime veri tabanı ekle takvimin elemanlarına tıklandığında eleman üzerine not eklicem diyorum yapay zekâ sapıtıyor 😁🤭😂 bu yapay zekâ çocuk gibi asla bir yazılımcının algoritmasına sahip olamaz bir insanda hafıza var düşünebilir ama yapay zekada bilinç yok düşünme yeteneği yok bu yüzden algoritma geliştiremez. Sadece veri tabanındaki 3 beş kelime ile okey döner yeni fikirler üretemez.
Bence sen kullanmayı bilmiyorsun ayrıca 3.5 den ziyade got 4 ü göz önünde bulunduracak olursak son derece başarılı sonuçlar veriyor
Bunlar daha bebek yapay zekalar diğerleri daha çok şey yapacak