Son dönemlerde yapay zeka araçları oldukça popüler hale geldi. Bu araçlar özellikle sağladıkları kolaylıklar sayesinde kullanıcılar tarafından sıkça kullanılıyor. Yapay zeka furyasına katılan isimlerden biri de Meta oldu. Şirket, şimdi de yazılanları müziğe dönüştürebilen bir yapay zeka aracını test ediyor. İşte detaylar!
Meta, metinleri müziğe dönüştüren “MusicGen” yapay zeka aracını duyurdu
Yapay zeka, gün geçtikçe farklı alanlarda kendini gösteriyor. Geçtiğimiz günlerde çatı şirketi Meta’nın yapay zeka araçları üzerinde çalıştığıyla ilgili bir haber yayınladık. Bu haberin ardından şirket bugün, yeni bir yapay zeka sistemi denediğini duyurdu.
Söz konusu yapay zeka sistemi ise yeni müzikler oluşturmayı sağlayan “MusicGen” oldu. Yapay zeka teknolojilerine yeni bir boyut kazandıracak olan yeni araç, müzisyenler için yeni müzikler oluşturmayı sağlıyor. Bununla birlikte kullanıcılar yazdıkları herhangi bir metinle benzeriz müzikler oluşturabilecek.
Söz konusu araçta bir sanatçının detaylı bir metin eklemesi, yapay zekanın nasıl bir müzik oluşturacağını belirleyecek. Bu isterseniz 90’lar tarzında isterseniz rock tarzında olabilir. Meta tarafından gelen açıklamaya göre MusicGen, 10 bin adet yüksek kaliteli ve lisanslı parçanın yanı sıra Pond5 ve ShutterStock gibi platformlarla yalnızca enstrümandan oluşan 390 binden fazla parça ile eğitildi.
Şirket, bu eğitimin de yaklaşık 20 bin saat sürdüğünü açıkladı. Ayrıca müzisyenlerin kendileri için en uygun içeriği oluşturabilmeleri için birbirinden farklı modeller oluşturduğunu da belirtti. Henüz geliştirme aşamasında olan araç, birkaç dakikalık beklemeden sonra meydana gelen müziği dinlemenize ve indirmeniz imkan tanıyor.
MusicGen, her türden müzik oluşturabilmesiyle de dikkat çekiyor. Meta’nın MusicGen aracının rakibi olarak ise Google yer alıyor. Google, geçtiğimiz ay yazdıklarınızı ve mırıldandıklarınızı müziğe dönüştüren uygulaması MusicLM’yi duyurdu.
Peki, siz Meta MusicGen aracı hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın!
yapay zeka müziğe ruhunu katamaz şiir okur gibi rap yapamaz hissiz demir zaten rap müzik değil şiir değil anne anne ve dedelerimizin zamanında olsa deli diye tedavi ettirirlerdi