Facebook ve Instagram’ın çatı kuruluşu Meta bugün yaptığı etkinlik ile yeni teknolojilerini tanıttı. Metaverse konusunda önemli adımlar atmak isteyen şirket, sanal ve artırılmış gerçeklik konusunda çalışmalarına devam ediyor. Bu hedef doğrultusunda Meta Quest Pro karma gerçeklik gözlüğünü tanıtan şirket, Microsoft ile ortaklığını da duyurdu.
Meta ve Microsoft, Metaverse evreninde buluşuyor
Metaverse evrenini sadece bir oyun alanı olmadığını kanıtlamak isteyen Meta, özellikle iş sektöründe önemli adımlar atmaya hazırlanıyor. Kullanıcıların metaverse evreninde oyun oynayabileceği gibi iş de yapabileceklerini gösteren Meta, Microsoft’un çeşitli teknolojilerini kullanacak.
Özellike sanal toplantılar konusunda metaverse evrenini öne çıkarmak isteyen şirket, Microsoft Teams uygulamasını kullanacak. Günümüzde sıkça kullanılan konferans uygulaması, Meta ve Microsoft’un ortaklığı ile metaverse evrenine taşınacak. Böylelikle kullanıcılar Meta’nın Horizon Workrooms sisteminde kendi avatarları ile toplantı odalarında yer alıp etkileşime geçebilecekler.
Meta ve Microsoft’un ortaklığı bununla sınırlı kalmıyor. Ofiste uygulamaları dendiğinde hepimizin aklına tabi ki Microsoft 365 geliyor. Meta, Microsoft ile ortaklığının sonucu olarak karma gerçeklik gözlüğü aracılığı ile kullanıcılara metaverse evreninde office ve Excel gibi Microsoft 365 uygulamalarına ulaşım sağlayacak.
Meta, kullanıcıların farklı cihazlardan Quest Pro’yu kullanması ve metaverse evrenine erişebilmesi konusunda da önemli adımlar atıyor. Yine Microsoft ortaklığı ile Meta bu sorunu da çözecek gibi görünüyor. Azure Active Directory ve Microsoft Intune sistemleri ile sistemlerin uyum içerisinde çalışması hedefleniyor.
Microsoft ile ortaklıklarını sadece iş sektörü ile sınırlı tutmayan Meta, Microsoft’un sahibi olduğu Xbox oyunlarına da erişim sağlayabilecek. Game Pass ile Minecraft ve Flight Simulator gibi oyunların Meta Quest Pro üzerinden oynanabilecek.
Metaverse evreni yakın zamanda hayatımızda daha çok yer kaplayacak gibi görünüyor. Meta ve Microsoft’un ortaklığı da bunun bir kanıtı niteliğinde. Peki siz Meta ve Microsoft ortaklığı hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yourmlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz.