Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net
Reklam
Reklam

MHRS: Aşı randevusu nasıl alınır? Kimlere yapılacak?

Ana sayfa / Nasıl Yapılır?

Çin merkezli Sinovac firması tarafından üretilen ve Türkiye’ye getirilen 3 milyon dozluk koronavirüs aşısı, dün ilk kez Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya vuruldu. Bugün itibari ile ülke genelinde aşılama başladı. Koronavirüs aşı randevusu nasıl alınır? MHRS randevu almak için yüz binlerce kişi tarafından ziyaret ediliyor.

Koronavirüs aşısı için randevu nasıl alınır?

CoronaVac'a verilen acil kullanım onayından sonra gözler aşı randevularına çevrildi. Sağlık Bakanlığı, koronavirüs aşısı için randevu alma ekranını kullanıma açtı. Peki aşı randevusu nasıl alınır?

MHRS aşı randevusu: Koronavirüs

MHRS (Merkezi Hastane Randevu Sistemi) sistemi üzerinden aşı randevusu almak mümkün. Bunun için yapılması gereken işlemler oldukça basit;

Reklam
Reklam

1 – https://www.mhrs.gov.tr adresine ulaştıktan sonra sağ üst kısımda yer alan “Randevu Al” seçeneğine tıklayın ve sisteme giriş yapın. Giriş için e-Devlet şifrenizi veya MHRS şifrenizi kullanabilirsiniz.

2 – Sisteme giriş yaptıktan sonra karşınıza çıkan sayfada, sağ tarafta yer alan “Aşı Randevusu Al” seçeneğine tıklayın. Randevuyu Aile Hekiminden mi yoksa Hastaneden mi almak istediğinize dair bir soru ile karşılaşacağınız.

3 – Hastane veya Aile Hekimi arasında tercih yaptıktan sonra aşı için uygun kişiler arasındaysanız, ilgili ekrana yönlendirilecekseniz. Ancak yukarıda belirttiğimiz şartları karşılamıyorsanız, aşağıdaki uyarı ekranı ile karşılaşıyorsunuz.

Koronavirüs aşısı kimlere yapılacak? – Öncelik sırası

Yapılan açıklamada aşılama çalışmalarına Sağlık Çalışanları ile başlanacağı ve 65 yaş üstü başta olmak üzere diğer öncelikli gruplar için aşılama programının duyurulacağı belirtildi.

Saygıdeğer Vatandaşımız, Covid-19 Aşılama Programına ilk olarak Sağlık Çalışanlarımızdan başlanacaktır. Diğer öncelikli gruplar için aşılama programı, Ulusal Basın ve Medya organları ile kamuoyuna duyurulacak ve bu duyurudan sonra randevu verilecektir.

– İlk aşama: Sağlık çalışanları, 65 yaş üstündeki vatandaşlar, yaşlı ve engellerinin yanı sıra koruma evi gibi toplu ve kalabalık alanlarda kalan yetişkinler

– İkinci aşama: Toplumun işleyişi için gerekli sektörlerde ve yüksek riskli ortamlarda bulunan, kritik işlerde çalışan kişilerin yanı sıra 50 yaş ve üzeri en az 1 kronik hastalığı bulunanlar.

– Üçüncü aşama: 50 yaş altı en az bir kronik hastalığı bulunanlar, genç yetişkinler, ilk iki grupta yer almayan sektör ve mesleklerde çalışanlar.

– Dördüncü aşama: İlk üç aşamanın / grubun dışında kalan tüm bireyler.

Reklam
Reklam

Yorum Ekleyin


Reklam
Reklam