Microsoft’a kötü haber: Activision Blizzard anlaşması için karar verildi!

2

Microsoft, oyun sektöründe daha güçlü hale gelmek için planlarını oluşturdu. Activision Blizzard’ı satın alarak büyük bir adım atma hamlesi, Sony gibi pazardaki büyük rakipler tarafından rekabete aykırı olduğu gerekçesiyle istenmiyor. Bir dizi mahkeme sürecinde olan satın alma işlemi hakkında karar verildi.

İngiltere, 68,7 milyar dolarlık Microsoft ve Activision Blizzard anlaşmasını engelledi

Geçtiğimiz ayların oyun dünyasında en çok konuşulan konularından birisi de Microsoft’un Activision Blizzard’ı 68.7 milyar dolara satın alacağını duyurması oldu. Bu hamle sonrası oyun sektörü adeta çalkalanırken, Sony gibi şirketlerin de hisselerinde büyük düşüşler yaşandı. Hatta ihtiyaç sahibi ülkelere kredi gibi finansal fırsatlar sağlayan Dünya Bankası gibi kurumlar bile böylesine büyük bir anlaşmayı tasvip etmediğini duyurdu.

Microsoft ve Activision Blizzard

Rekabet ve Piyasalar Kurumu, anlaşmanın özellikle bulut oyun sektöründeki rekabete büyük bir darbe vuracağına kanaat getirdi. Kurum, anlaşmanın şirketlerden başka kimseye faydası olmayacağını söyledi. Microsoft ve Activision, karara itiraz edeceklerini açıkladı.

Kurum başkanı tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi.

Bulut oyunlarının yeniliği ve tercihi yönlendirmek için özgür, rekabetçi bir pazara ihtiyacı var. Bu, en iyi şekilde, bulut oyunlarındaki mevcut rekabet dinamiklerinin işlerini yapmaya devam etmesine izin vererek başarılabilir.

Google’ın tahtı sallanabilir! Samsung telefonlara Microsoft dopingi

Ne olmuştu?

Microsoft’un Activision Blizzard’ı rekor sayılabilecek bir rakama satın alacağını duyurması, doğal olarak düzenleyici kurumların da ilgisini çekti. Avrupa’daki denetçi kurumlar söz konusu satın alım işleminin sektörde haksız rekabete yol açabileceği gerekçesiyle inceleme başlattı.

Federal Ticaret Komisyonu, son günlerde sıklıkla tartışılan Microsoft’un Activision Blizzard tarafından geliştirilen oyunları diğer platformlara vermeyeceği yönündeki iddiaları araştırarak böyle bir durumun gerçekleşmesi halinde rakip şirketlere nasıl zararlar verebileceğini inceliyor. İngiltere Rekabet ve Piyasalar Kurumu, şu anda bu durum için olumsuz karar veren ilk kurum oldu.

2 YORUMLAR

  1. Ulan Activision, çıkarma bir oyunu PlayStation’a da ağlasın dursun Sony; Dimyat’a pirince giderken evdeki bulgurdan olsunlar da görsünler.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version